Aromaterapiaa stressiin, ärtyneisyyteen ja uneen

aromaterapia.jpg

Olen sattuneista syistä käynyt lähiaikoina vähän kierroksilla. En tiedä, olenko stressaantunut vai vain innostunut vai sekä että. Joka tapauksessa joudun välillä muistuttaamaan itseäni pysähtymään ja hengittämään, ja olen sitä helpottaakseni sivellyt ranteisiini Naturellelta testiin saamiani Tata Harperin aromaterapeuttisia hoitoöljyjä, jotka auttavat ärsytykseen, stressiin ja unensaantiin. 

Aromaterapia on minulle tuttu jo vuosien takaa. Minulla on pitkään ollut käytössäni Frantsilan päivä- ja yö-öljyt, joista toinen piristää aamulla ja toinen rauhoittaa illalla. Lisäksi minulla on eteerisiä öljyjä, joita voi sekoittaa ihoöljyyn tai tipauttaa tuoksukynttilään. Valitettavasti en omista tuoksukynttilää, ja se onkin syksyn hankintalistallani. 

Tuoksut vaikuttavat minuun voimakkaasti, ja olen aika tarkka niiden suhteen. Olen varmaan joskus ennenkin kertonut, että jotkut kukkaistuoksut tuoksuvat nenääni pistäviltä, enkä voisi kuvitellakaan suihkauttavani niitä ylleni. Toiset taas eivät aiheuta mitään reaktioita. Hajuvesissä pidän kuitenkin yleensä eniten vähän jännistä, jopa hieman maskuliinisista tuoksuista. 

Näistä Tata Harperin öljyistä ärtyneisyyteen auttava ja mieltä kirkastava ja rauhoittava Irritability tuoksuu mielestäni hurmaavalta. Olisin veikannut jasmiinia, mutta oikeasti se kyllä sisältää kamomillaa, bergamotia ja patsulia. Hmm. En oikeastaan ole kokenut olevani ärtynyt, mutta mielessäni on jatkuvasti niin sata asiaa, että pieni kirkastaminen ei ole sille pahitteeksi. Minulla on tälläkin hetkellä Irritabilitya ranteissani. 

No sitten on stressi. Siihen auttaa luonnollisesti Stress Treatment. Se rentouttaa ja tuo mielenrauhaa. Tuoksussa on metsälehmuksen kukkaa, nerolia ja francincenseä eli olibaanihartsia. Tuoksu on syvä ja yrttinen. 

Kolmas ja minulle oikeastaan tärkein öljy on Bedtime Treatment. Olen aikoinaan kärsinyt unettomuudesta ja kokeillut vaikka mitä aromaterapeuttisia öljyjä ja suihkeita. Tämän tuoksu on voimakkaampi kuin minkään aiemmin kokeilemani öljyn, ja ainakin minut se virittää uniseen tilaan. Tosin nukun nykyisin suurimmaksi osaksi hyvin, mutta rauhoittuminen illalla tuskin tekee pahaa kellekään. Tässä öljyssä tuoksuvat levottomuutta lievittävä mandariini, tyytyväisyyttä vahvistava melissaöljy, unelmoimista helpottava myskisalvia ja tietenkin laventeli. 

Onko teillä kokemusta aromaterapiasta?

Tuotteet saatu, kiitos! <3

 

 BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (2)
  1. Kiitos, tätä mun täytyy oikeasti kokeilla, koska olen myös hyvin haju- ja tuoksuherkkä!:)

    https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

     

    1. Nämä on aivan ihania! Suosittelen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *