The art of letting go

 

”The only thing that makes it part of your life, is that you keep thinking about it.” 


Kun elämässä tapahtuu ikävyyksiä (varsinkin jonkun toisen aiheuttamia), niitä helposti analysoi päässään ja ystävilleen loputtomiin. Se on aika nautinnollistakin joskus ja alkuun ehdottoman tarpeellista ja terapeuttista. On hyvä purkaa tunteitaan ja antaa niiden tulla. Jossain vaiheessa pohdiskelu kuitenkin alkaa kääntyä itseä vastaan. Silloin on aika päästää irti. 

Irtipäästäminen ei tarkoita, että väkisin unohtaisi tapahtuneen. Tunteita ja ajatuksia tulee, halusi sitä tai ei. Irtipäästäminen tarkoittaa, ettei enää jää niihin kiinni, vaan antaa niiden tulla ja mennä kuin taivaalla lipuvat laivat. Huomaa ne, mutta ei hyppää kyytin, vaan elää tätä hetkeä. 

Mikä tapahtui, tapahtui. Ei se siitä muuksi muutu, vaikka miten analysoisi. Sen sijaan sen analysointi pitää sen elämässäsi. Ja tässä kohtaa on mietittävä, mitä haluaa elämäänsä.

Haluaako onnea, iloa, rakkautta, intohimoa, rauhaa, varmuutta, arvostusta. Vai katkeruutta, kyynisyyttä, pahaa mieltä, vihaa, ahdistusta. 

Kurjat tunteet satuttavat aina eniten sinua itseäsi. Katkeruus, kyynisyys ja viha syövyttävät sinun sydäntäsi. 

Tämäkin on valinta. 

Joogaopettajani sanoo usein:

Jätä tälle matolle jotain, mitä et halua kuluneesta viikosta kantaa enää mukanasi.”


Niin minä jätän. Jätä sinäkin, jos jotain sellaista on. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Hymyileoletupea

Suuria viisaus tässä tekstissäsi. Testattu nimittäin käytännössä tuo irti päästäminen. Minulta vaati aikanaan ihan liikaa aikaa ja ehti syövyttää niin paljon sydäntäni, että katkeruus piipahtai siellä pitkän aikaa. Mutta se hetki silloin, kun vihdoin älysi irrottaa - se on ollut parhaita päätöksiäni ja ikinä ja johti lopulta pelkästään kaikkeen hyvään. Kaikkea hyvää sinulle :) 

Anna Vihervaarasta

Se on tosi vaikeaa, jos asia tai ihminen josta pitäisi päästää irti, on tärkeä. Ihanaa, että kuitenkin onnistuit siinä. <3 

Paljon hyvää elämääsi!

Oon niin juuri jumissa tällä hetkellä... haluan päästää irti, en vain osaa tai tiedä miten. Yritän tehdä asioita, joista saisi muuta ajateltavaa, mutta ei onnistu, ajatukset ja epäonnistumisen tunne vain piinaavat... 

Anna Vihervaarasta

Ajatuksista ja tunteistahan ei pääse eroon, niitä ei voi kauheasti oikeasti kontrolloida. Ne tulevat, kun tulevat. Se pitää hyväksyä. Mutta sitten ne myös menevät. 

Jos huomaan jumittavani huonoissa ajatuksissa ja tunteissa, kysyn itseltäni: Haluatko todella tuntea näin? Minua se auttaa antamaan huonon fiiliksen mennä ja keskittymään johonkin ihanaan elämässäni, siihen mistä olen kiitollinen. Ihminen ei voi yhtä aikaa utntea kiitollisuutta ja negatiivisia tunteita. Siksi se auttaa. <3

emiliakeijusofia

Ihana kirjoitus! Kiitos siitä :) 

EvaDo (Ei varmistettu)

Ihastuin joskus mieheen joka vaikutti kiltiltä mutta joka muuttuikin alkoholin alaisena ihan pelottavan arvaamattomaksi. Luulin että olisin osannut erottaa hänenkaltaiset olihan niitä lähipiirissä ennenkin ollut. Syytin itseäni kunnes tajusin antaa itselleni tapahtuneen anteeksi ja opin taas rakastamaan elämää ja itseäni, kyllä se kiltti mies sitten tulikin vastaan vaikka äärettömän jääräpäisen yksilön muodossa, päivääkään en silti vaihtaisi pois. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jeps, kuulostaa hyvin tutulta. Ensimmäinen kumppanini vaikutti aluksi kiltiltä, mutta sitten vasta huomasin/havahduin päihdeongelmaan. Oli todella pelottavaa joutua kohtaamaan toinen pihalla/viinapsykoosin partaalla, suoraan ilmaistuna. Nyt onneksi aivan eri tilanne. Jotkin asiat pitää näemmä opetella kantapään kautta; asettamaan rajoja, kuinka saa tulla kohdelluksi.

Anna Vihervaarasta

<3 Onneksi olet päässyt pois tuosta suhteesta. 

Koska täällä kommenteissa on näitä vähän rankempia tarinoita, vinkkaan Nollalinjasta: https://www.nollalinja.fi

Jos joku kaipaa apua vastaavaan tilanteeseen, niin Nollalinjaan voi soittaa nimettömänä. Se auttaa lähisuhdeväkivallasta tai sen uhasta kärsiviä naisia. 

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla, että pääsit pois huonosta suhteesta ja löysit rakkauden elämään ja vielä ihanan puolisonkin! 

Syytin itseäni kunnes tajusin antaa itselleni tapahtuneen anteeksi.

Jos toinen ihminen kohtelee sinua huonosti, se ei ole sinun syytäsi. Se kertoo HÄNESTÄ, ei sinusta. Naisilla on usein taipumus yliymmärtää muita ja syyttää itseään toisen käytöksestä. Tai siitä, että sallii sen huonon käytöksen itseään kohtaan tai päästää väärän ihmisen elämäänsä. 

Onneksi elämäsi on nyt mallillaan. <3

heidiho (Ei varmistettu)

KIITOS, kiitokiitos, tätä tarvitsin!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.