Asun, itsevarmuuden ja identiteetin yhtälö

En ikinä unohda yhtä alkusyksyn päivää monta vuotta sitten, jona menin työaamiaiselle tapaamaan ensimmäistä kertaa kolmea minua vanhempaa naista, jotka kaikki tunsivat toisensa. Olin pukeutunut farkkuihin, valkoiseen pitsipaitaan ja punaisiin ballerinoihin. Näytin aika tyttömäiseltä, enkä tuntenut itseäni ihan parhaaksi versioksi itsestäni. No, nuo kolme naista saapuivat paikalle järisyttävän tyylikkäinä. Kaikilla oli kynähame ja korkkarit. Tunsin itseni pikkutytöksi. Ei hyvä.

Nykyisin itsevarmuuteni ei ole ihan yhtä helposti horjutettavissa, mutta siitä huolimatta en ole tuon päivän jälkeen kertaakaan marssinut korottomissa kengissä tapaamiseen, jossa haluan antaa pätevän vaikutelman. Korkkareihin kun liittyy kohdallani jotain outoa taikaa. Tunnen ne jalassani itseni aina hieman aikuisemmaksi, ja ryhtikin suoristuu. Vinkki: korkkarit voivat olla joissain tilanteissa aiheellinen kenkävalinta.

Tuon vuosien takaisen päivän asussa meni monta asiaa pieleen. Ensinnäkään en ollut pukeutunut vaatteisiin, joissa tunnen oloni kotoisaksi. Toisekseen olin pukeutunut tilanteen kannalta väärin. 

Hyvä vaate tarkoittaakin minulle, että tunnen siinä oloni itsekseni ja itsevarmaksi. Nämä eivät ole ihan sama asia. 

Pukeuduin esimerkiksi vuosia tyttömäisiin mekkoihin, mutta jokin sisälläni soti niitä vastaan aina. En ollut niissä ihan minä. Ärsyttävintä tietenkin oli, että myös muut ihmiset kohtelivat minua pukeutumiseni mukaan. One word: mansplaining. Kyse on tässä kohtaa tietenkin vaatteen itsensä antaman viestin lisäksi siitä, mitä se saa sinut tuntemaan ja mitä sitten heijastat ulospäin. Siksi esimerkiksi tietyissä ammateissa käytetään univormua. Se tuo mukanaan arvokkuutta. Univormu yllään edustaa jotain muuta kuin itseään. Tavallaan sama pätee vaatteisiin ylipäätään.

Eri vaatteet tuovat meissä erilaisia piirteitä esiin, ihan niin kuin eri ihmisetkin. Syy ei siis ole pelkästään tyttömäisten mekkojen, vaan sen, että ne eivät istuneet persoonaani ja tunsin itseni niissä söpöksi. Siksi minua myös kohdeltiin niin. Vinkki: jos et halua tulla kohdelluksi söpönä, älä pukeudu söpösti. Tai pukeudu vain, kunhan tunnet olosi silti itsevarmaksi. 

Oikeasti olen aina tykännyt eniten aika yksinkertaisista vaatteista, ne ovat minua. Mustat pillifarkut, yksinkertaiset neuleet ja valkoinen t-paita ovat mielestäni maailman parhaita keksintöjä. Samoin nahkatakki ja linjakkaat maksimekot. Olen vuosien varrella omistanut vaikka minkälaisia kiinnostavia, naisellisia ja näyttäviä vaatteita, mutta näihin palaan aina. Minulla meni pitkään tajuta, että olen oikeasti tosi simppeli pukeutuja ja ehkä jopa vähän poikatyttö, vaikka käytänkin korkoja. Tällaisissa vaatteissa tunnen oloni hyväksi ja itsevarmaksi. Vinkki: mieti, millaisissa vaatteissa oikeasti viihdyt. 

Sen lisäksi, että vaatteen pitää näyttää minulta ja sopia tilanteeseen, minulla on kolmaskin kriteeri hyvälle vaatteelle: sen pitää olla mukava. Tätä sääntöä en todellakaan nuorempana noudattanut, voi sitä keinokuitujen ja kiristävien farkkujen määrää. 

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä väljemmistä vaatteista tykkään. Ostan nykyisin kaikki neuleeni koossa L. Muhkeaan neuleeseen on ihana kietoutua. Sukkahousut ostan myös kokoa liian suurina. Ne nuolevat silti ihan samoin säärtä, mutta eivät kinnaa mistään, eivätkä hajoa niin helposti. En käytä kovia farkkuja, koska ne tuntuvat niin ikäviltä. Kutittavat hengittämättömät materiaalit ovat ihan nounou, ja jos vaate ei istu, se jää kaappiin lojumaan. Vinkki: väljät, aidoista materiaalista valmistetut, hyvin leikatut vaatteet ovat mukavia. Hyvä vaate tuntuu päällä siltä, että sen voi unohtaa.

Psst. Täydellisten mustien pillifarkkujen metsästys on käynnissä. Nykyiset ovat epämukavat. Jos tiedät jonkun täydellisen mallin, ilmianna se!

 

Kuva: Saara / Visual Diary

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit

saarah
visual diary

Mä oon käyttänyt vuosikausia Monkin mustia pillifarkkuja. Ne on sellaset napakat mut pehmenee käytössä ihanan mukaviksi eikä kiristä :)

Anna Vihervaarasta

Epäilen, et samoja on kehuttu Trendissä. Meen niin Monkiin tutkimaan! <3

protagonisti

Monkin on hyvät, mutta mun mielestä "nuhjuuntuvat" ja löystyvät käytössä vähän liikaa. Eikä ole kovin pitkät lahkeet (varmaan normaalipituiselle kuitenkin sopivat). Itse uskon Bikbokin Neverdenimeihin - väri, muoto ja napakkuus säilyy, mutta ovat mukavat päällä ja löytyy mm. eri korkuisia vyötäröitä valittavaksi.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Multakin ääni näille! Eivät tosiaan löpsähdä päällä (ja tuntuvat päällä legginssimäisiltä joustonsa ansiosta) ja löytyy korkeavyötäröisenäkin, joista itse tykkään!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

... ja edulliset (muistaakseni n. 60e)

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

... ja tarkoitin Bikbokin neverdenimejä :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos vinkistä! Eli Bikbokitkin kokeiluun.:)

EevaE (Ei varmistettu)

Monkin pillifarkuille multakin peukku!
Omistan monessa värissä, ihan parhaat. Ihanan joustava mutta napakka matsku ja kestävät käytössä.

Anna Vihervaarasta

Jes, Monkit on selvästi monen  suosikit! :)

A-K (Ei varmistettu)

Mä oon ihan in lööv nudien high kai black blackeihin. Kannattaa testata, ihanan pehmeät ja just sopivat korkeat, ei ahdista, mutta peppu ei vilku :)

Anna Vihervaarasta

Hih, Nudiesta tulee mieleen aika kaukaiset ajat. Olin unohtanut koko merkin! Pitää tutustua uudelleen.:)

punastus
Punastus

Kinkkisiä mietintöjä. Mulla itselläni kun on niin päivästä kiinni, että haluaako olla överisöpö vaiko sitten farkut/biker-takki-tyyppinen vai vintagehenkilö. Omaa tyyliä on ihan himputin vaikea kuvailla ja se on ärsyttävää, koska kyl ny lähes nelikymppisenä pitäis kait jo tietää millaisista vaatteista pitää.

En tiedä näyttäytyykö tää ulospäin edes näin, hyvin mahdollista että pohdinta on täysin omassa päässäni ja muut pystyisi helposti määrittelemään tyylini :)

Anna Vihervaarasta

No mutta sehän ei haittaa mitään, jos siitä ei seuraa vaatekriisejä.:) Luultavasti kukaan muu ei edes kauheasti huomaa tyylin vaihtelua, itse siihen eniten kiinnittää huomiota. Vintagevaatteet ovat ihania! (Tosin eivät mun päällä.)

punastus
Punastus

Kyllä siitä seuraa :D Vaatekriisi on toinen nimeni. Täytys varmaan käydä vaatekaappi taas kertaalleen läpi ja karsia, kummasti sinne kertyy aina kamaa, vaikka ei mitään (muka) ostelekaan...

Anne / Puuskia (Ei varmistettu) http://puuskia.blogspot.fi

Leviksen Mile high super skinnyt on mun ostoslistalla juurikin mustina. Oon kokeillut ja todennut, että ne on just hyvät - jos siis tykkää korkeista. En tajua, miten oon joskus voinu käyttää monta vuotta kamalan matalia farkkuja :D

Anna Vihervaarasta

Mulla on just nämä.:/ Periaatteessa just oikeanlaiset, mutta jotenkin epämukavat. Ehkä eivät vain sovi mun kropalle.:)

Ja mä muistan myös matalien farkkujen kulta-ajan! Oikeasti käytän niitä edelleen (koska mukavia), mutta vain pitkien neuleiden kanssa, niin kukaan ei huomaa.;)

Mulla on nyt neljäs pari Cubuksen High Waist Hannah -mallin mustia pillejä. Ei lörpähdä, ei päästä väriään, kaltaiselleni pitkäkoivelle riittävän pitkät, ihanan napakat ja juuri oikeankorkuinen vyötärö. Erittäin jees!!

HetaR
determined.

Kuulostavat vähän samantyylisiltä kuin mitkä mulla on BikBokista. Tosin ongelma jalkojen kans on päinvastanen: näitä onneksi saa myös lyhyemmällä lahkeella, mikä on mahtavaa näin persjalkasena. :D

Anna Vihervaarasta

Cubuksetkin kuulostaa hyvältä! :)

Anna123 (Ei varmistettu)

Leviksen mile highit ovat oikeasti mukavat ja ovat pysyneet hyvin muodossaan ja mustina, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Anna Vihervaarasta

Mulla on nämä.:/ Jotenkin epämukavat mun kropalleni, muuten ihan täydelliset kyllä. Eli pisteet ulkonäöstä, miinusta mukavuudesta.

Susann
Eleganssi

MACin Dream Skinny -farkut ovat mukavimmat, jotka olen tähän mennessä omistanut. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos vinkistä, laitan korvan taakse nämäkin! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

"Hyvä vaate tuntuu päällä siltä, että sen voi unohtaa." Tämä!! <3

Anna Vihervaarasta

Todellakin! <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.