Auringonlaskuista, pitkistä teistä ja riskinotosta

kuva-15.JPG

Taivas liekehti tänään punaisen eri sävyissä. Seisoin rantakallioilla ja katsoin, miten jokainen niistä heijastui meren tyynestä pinnasta. Kaisilikossa lipui joutsenpariskunta, ja metsässä lauloi mustarastas. Maailma on joskus pakahduttavan kaunis.

Aiemmin päivällä mietin riskinottoa. Sitä, mihin valintamme meidät kuljettavat. Ja sitä, miten valitsematta jättäminenkin on valinta.

Minulla on mantra niitä hetkiä varten, joina jokin asia tai päätös pelottaa. Se toimii loistavasti ja kuuluu: ”Mitään ei saa, jos mitään ei uskalla.” 

Amerikkalainen ajattelija Leo Buscaglia oli samoilla aalloilla:

To try is to risk failure, but risk must be taken, because the greatest hazard in life is to risk nothing.” 

Huomenna odottaa tie etelästä pohjoiseen, monta päivää vailla aikatauluja, lumilauta, jonka päällä seisoin viimeksi seitsemän vuotta sitten (tätä voi todella kutsua riskiksi), valkoinen erämaa, sukset, koirat, hangesta heijastuva kevätaurinko.

Suloista viikonloppua murmelit! Nauttikaa auringosta, juokaa viiniä ja hymyilkää paljon. 

Kommentit (12)
 1. Tämä postaus osui ja upposi minun elämäntilanteeseeni! Sain työtarjouksen, joka toisi varmuutta mutta sulkisi tiettyjä ovia, joista olen ruvennut haaveilemaan päivä päivältä enemmän. Nämä ovet eivät (tietenkään) ole auki mutta riski pitänee ottaa, jos niistä meinaa joskus marssia sisään.

  Oikein ihanaa lomaa!

  1. Hej, ihanaa jos sait tästä jotain irti. Musta tästä tuli ehkä yksi mun sekavimmista postauksistani ikinä, liian monta asiaa päässä yhtäaikaa.;)

   Mutta juuri tätä tarkoitin. En tietenkään kannusta ottamaan typeriä riskejä arvottomien asioiden vuoksi, mutta musta niitä oikeilta tuntuvia juttuja ei saa jättää tekemättä siksi, että ne ovat pelottavia tai lopputulos on epävarma. Näin siis yritän sanoa itselleni. 

   Toki se turvallinenkin vaihtoehto voi olla oikea, mutta pelkkä varmuus tai turvallisuus ei ainakaan itselleni riitä.

   Ihanaa, jos päätät metsästää haaveitasi. Ja tiedäthän, että toiveilla on tapana toteutua, jos vain niiden eteen tekee tarpeeksi.:)

 2. Sini ~ jotain sinistä
  30.3.2014, 13:19

  Hei ihanaa lomaa! Nautihan 🙂 Saat varmasti ihania kuvia sieltä. Ja toivottavasti uskallat ottaa juuri ne oikeat riskit ja heittäytyä sinne, minne sydän kutsuu…

  1. Kiitos Sini-ihana.:) Sitä mäkin toivon, meille molemmille. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *