A B C

Aurinko. Olen valon lapsi. Kaikki, ihan kaikki, tuntuu paremmalta auringonpaisteessa.

Blogi. Aina välillä mietin, haluanko tosiaan kirjoittaa ajatuksiani suurimmaksi osaksi kasvottomalle yleisölle. Sillä te siellä toisella puolella olette minulle tuntemattomia, lähes jokainen. En tiedä, keitä olette, mitä ajattelette, miksi luette. Voin vain arvata. Olette silti hyvin tärkeitä. Ilman teitä tässä ei olisi mitään järkeä.

Sitten on se pieni osa teistä, te ihanat, jotka kommentoitte ja kerrotte olemassaolostanne. Te vasta tärkeitä olette. Olen löytänyt blogimaailmasta niin mielettömän mahtavia tyyppejä, etten olisi koskaan voinut sitä kuvitella. Kiitos, te kaunokaiset. Ja komistukset.

Ennen kaikkea tämä blogi on kuitenkin tässä minua varten. Tämä on paikka ajatuksilleni, paikka, johon saan kirjoittaa, mitä ikinä haluan. Minun paikkani.

California. Me tapaamme joskus. Lupaan. Ehkä silloin en enää pelkää haita, ehkä silloin uskallan vaihtaa lumilaudan surffilautaan, ehkä silloin ratsastan aalloilla. Ehkä.

Dekkarit. Tykkään erityisesti niistä vanhemmista, joiden jännitys on psykologista ja joissa veri ei juuri roisku. Kymmenen pientä neekeripoikaa on ehkä pelottavin kirja ikinä.

Elämä. Sellainen, jota eletään täysillä, kaikilla aisteilla. Ollaan elossa, nauretaan, itketään, tanssitaan pöydillä, nukutaan tähtien alla, kiivetään puihin ja juostaan täysillä ihan vain, koska voidaan. Ei kuolla, kun vielä eletään.

Farao. Egypti ja pyramidit. Yksi niistä paikoista, joiden kanssa kohtaamme vielä.

Game of thrones. Rakastan fantasiaa silloin kun se on tällaista. Jännittävää, koskettavaa, traagista, arvaamatonta. En useinkaan kaipaa kirjoilta tai leffoilta realismia, en varsinkaan mitään raadollista kurjuutta tai ankeutta. Seikkailut ovat paljon mielenkiintoisempia.

Huvikumpu. Sellainen vanha, värikäs puutalo, jonka lattiat narisevat ja jonka sisällä nauretaan ja leikitään.

Iso-Britannia. Asuin kerran pienessä kylässä nimeltä Clapham. Siellä oli vanha kartano, hovimestari kuin suoraan Agatha Christien romaanista, kello vitjoineen ja kaikki. Siellä oli ystäviä maailman eri puolilta, pitkiä päiviä, pidempiä öitä. Siellä on Cambridge, Oxford, Lontoo. Siellä on aaltoilevia nummia ja puolikkaita tuoppeja. Se tuntui kodilta.

Ja eli &. Ajatus siitä, että mikään ei ole ikuista, mutta aina on jotain tulossa. 

Kirjoittaminen. Vähän kuin ruoka tai uni. Tarpeellista. Henkireikä.

Luovuus. Lupasin kerran, etten uhraa sitä uralle, en rahalle. Enkä aio tehdä niin.

Muste. Jotain, josta olen haaveillut jo aika kauan ja nyt se tapahtuu.

N & N. Tassukaverit.

Outous. Olen vähän omituinen, mutta niin me kaikki. Ja se on ihanaa.

Puutarha. Ehkä joskus asun vanhassa puutalossa, jota ympäröivät vanhat omenapuut, tuoksuvat syreenit ja ruusutarhat. Tai sitten en. Tällä hetkellä haaveilen lähinnä jugend-kerrostalosta, mutta eihän sitä tiedä. Kukkia rakastan varmasti aina.

Q. Se James Bond -leffojen keksijätyyppi. 

Rakkaus. ”Siis kauneutta on. Rakkautta on. Iloa on.” Joka kerta, kun luen Sinin blogia, näen nämä Eeva Kilven sanat. Joka kerta ne koskettavat minua yhtä paljon.

Suo. Yksi maailman parhaista tuoksuista.

Tähtipöly. Me olemme kaikki tähtipölyä, aikaa sitten kuolleiden tähtien lapsia. Se on jotenkin aika lohdullinen ajatus.

Unelmat. Tehty toteutettaviksi.

Valokuvaus. Menee kausissa. Välillä kannan järkkäriä mukana, pohdin valoitusta, käsittelen kuvia, otan kymmeniä ruutuja samasta jutusta. Toisinaan menee pitkiä aikoja, jolloin ainoa kamerani on kännykässä ja Instagram parasta, mihin pystyn.

Wow. Vau hienommin sanottuna. 

X niin kuin aarre. Siellä se jossain odottaa etsijää.

Ystävät ja yksin. En selviäisi päivääkään ilman ystäviäni. Olette rakkaitta.

Silti tarvitsen ihan omaa aikaa enkä kestä, jos en saa olla välillä yksin. Mietin joskus, että ehkä olen salainen introvertti, vaikka sitä ei ehkä heti uskoisi. Ahdistun välillä, jos ympärilläni on liikaa ihmisiä, enkä ole mielelläni suuren joukon keskipisteenä.

Zzz. Uni. Minua ei kannata nähdä liian lyhyiden unien jälkeen tai aamulla ennen kahvia.

Åland. Tahtoisin hypätä pyörän selkään, pakata mukaan teltan ja eväät ja polkea Ahvenanmaan ympäri.

Är. Minulla oli pienenä ärrävika. Se katosi, kun minulle selitettiin, miten R muodostetaan kielellä. Moni pulma ratkeaa, kun saa vähän apua ja antaa itselleen aikaa.

Örkki. Ne Tolkienin pahat tyypit. Tykkään saduista.

Kommentit

annam_
anna k.

Olen tosi paljon tykännyt lukea näitä muiden aakkosia, joten kiva, että sinäkin kirjoitit omasi, ja selvästikin ihan ajatuksella :)

Minäkin pelkään haita, jopa niiden kuvia. Kun jossakin ohjelmassa kuvataan merenalaista elämää, olen heti valppaana laittamaan silmät kiinni, sillä melkein poikkeuksetta haitakin kuvataan. Onhan tämä aika naurettavaa, en vaan voi sille mitään!

Satumaista torstaita!

Anna Vihervaarasta

Hait on vaan todella pelottavia. Kai se on se, että jos sellaiseen törmäisi, tilannetta ei voisi mitenkään kontrolloida. Ja se, ettei näe mitä siellä pinnan alla on, on myös kauhistuttavaa. Tuntemattoman pelkoa kai. 

Suloista viikonloppua, Anna-ihana! <3

.Tiia

Ihanat aakkoset. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa avata omienkin aakkosten salat auki :).

Anna Vihervaarasta

Kiitos Tiia.:) Kirjoita ihmeessä omat aakkosesi, lukisin ne mieluusti. <3

Aisha J
Aisha

Paljon sellaisia aakkosia, joihin itsekin samaistun. Ystävät ja yksin osui täysin. Ja dekkarit, seikkauilut, moni muukin :)

Anna Vihervaarasta

Tuo ystävät ja yksin on jännä juttu. Toisaalta en ikinä kestäisi ilman rakkaita ystäviäni, mutta välillä sitä yksinoloa vain tarvitsee. Musta on myös ihanaa, kun täältä blogimaailmasta löytää niin samanhenkisiä tyyppejä, kiva olla samoilla aalloilla.:)

Suloista viikonloppua!

Sini ~ jotain sinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Oo, onpa kivat kirjaimet sulla! Kertoo juuri mukavasti susta ja jättää jotain arvailujen varaan ;) Tuo Eeva Kilven runo on ollut mun lemppari ihan tosi monia vuosia.

Mullakin on omat kirjaimet kirjoitettuna luonnoksena. Kuvat vain uupuu. Ehkä saan tässä jossain vaiheessa tehtyä valmiiksi.

Mukavaa loppuviikkoa! Paljon kukkasia, luovia hetkiä ja aurinkoa! Voi ihanasti :)

Anna Vihervaarasta

Ei ollut ihan helppoa näiden aakkosten teko. ;) Mutta kivaa, kun laittoi vähän pohtimaan.

Siinä Eeva Kilven runossa on jotain tosi maagista. Mun on pitänyt sanoa sulle siitä jo kauan, mutta en oo ehkä sanonut.

Tee aakkoset ihanainen! Mulla on aika kupliva viikonloppu, mutta hauskaa välillä niin.

Voi säkin ihanasti ja nauti vapaista! <3

Vierailija (Ei varmistettu) http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/

Todella kiva aakkos postaus. Minä lueskelen mielelläni näitä sinun juttua =). Ihanaa palmusunnuntaita!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.