B-luokan leffa nimeltään elämä

 

Elämäni muistutti jokin aika sitten uhkaavasti jotain tosi surkeaa b-luokan leffaa. Sellaista tragikomediaa, jonka juonenkäänteet ovat niin älyttömiä, että niitä ei voisi mitenkään kuvitella ennalta. Juoni on ihan lässähtänyt ja yleisö pettynyt: kuka typerys tän on käsikirjoittanut, eihän noin nyt voi käydä! Buuu.

En oikein tiennyt, itkeäkö vaiko nauraa. Pieleen meni ja pahasti, mutta stoori on hyvä! Niin epäuskottava, ettei mielikuvitukseni koskaan olisi pystynyt kehittämään sitä. Niin sitten hetken itkettyäni ja raivottuani valitsin naurun. 

En kerro teille tästä enempää, mutta kaikki on ihan hyvin. Sain kolauksen (tai siis kunnolla turpaan), mutta ei se lopulta ole niin vakavaa. Kuten eräs ystäväni sanoo:

”Harva asia elämässä on oikeasti kovin dramaattinen.” 


Se on totta, sen tajuaa, kun hetken miettii. Tietenkin on oikeasti kauheita suruja ja vakavia asioita, mutta iso osa kaikesta vähän lievemmästä murheesta ja draamasta tulee oman pään sisältä. Siitä, että elää mennyttä tai tulevaa, ei hyväksy asioita ja ihmisiä sellaisina kuin ne ovat, luo liikaa odotuksia ja pettyy sitten, antaa onnen muiden käsiin, antaa itsetunnon muiden käsiin, ei suostu jatkamaan eteenpäin, ei suostu päästämään irti, jää vellomaan pahaan oloon. 

Kaikenlaiset tunteet kuuluvat ihmiselämään. Täällä saa ja kuuluu itkeä ja raivota aina välillä. Mutta niihin tunteisiin ei kannata jäädä kovin pitkäksi aikaa kiinni.

Valitsin naurun siksi, että kurjissa tunteissa vellominen satuttaa aina eniten sinua itseäsi. Siksi on parasta valita nauru ja antaa huonojen asioiden mennä. Muistaa, että tunteet ovat vain tunteita, tulevat ja menevät. Juoni jatkuu.

Valitsin naurun siksi,

että täällä kannattaa olla

ONNELLINEN.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

ginty
gg and the moon

" Siitä, että elää mennyttä tai tulevaa, ei hyväksy asioita ja ihmisiä sellaisina kuin ne ovat, luo liikaa odotuksia ja pettyy sitten, antaa onnen muiden käsiin, antaa itsetunnon muiden käsiin, ei suostu jatkamaan eteenpäin, ei suostu päästämään irti, jää vellomaan pahaan oloon. "

Siis tämä. Ai että, tässä aivan kaikki itseaiheutetut pahan olon pilarit. Ja kun ne on noin listattu, näkee niin selvästi, että se on se poikkiteloin asettuminen ja taistelu elämää vastaan, mikä aiheuttaa niin paljon surua. 

Kaunis teksti. Ihanaa tiistaita!

Anna Vihervaarasta

Niin. <3 Aika moni asia on itsestä, omasta ajattelusta ja asenteesta kiinni.

Kiitos kun luit ja kommentoit.

Ihanaa iltaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Hauska vertauskuva ja kaunis teksti jälleen. Hyvä että nauru voitti! <3 :)

Anna Vihervaarasta

Hihi, nauru todellakin voitti ja voittaa. Eihän elämästä muuten mitään tulisi.:D  Kiitos, ihana. <3

Esa Laukkanen (Ei varmistettu) https://www.instagram.com/esalaukkanen/

Anna sä oot sankaritar, semmoinen rohkea ja viisas. Ja tää oli jälleen hieno teksti, toivottavasti kaikki on jälleen paremmin päin.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Esa. Ihanasti sanottu. <3 Ja on! 

sailatuulia (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com/

Ihana kirjoitus Anna &lt;3 Ja niin totta! Munkin elämä on ollut varsinaista tragikomediaa tämän kevään, mutta kun tarpeeksi kauan olin luukuttanut Vilma Alinan "Hullut asuu Kallios" -biisiä ja rypenyt sen tahtiin, tulin samaan päätelmään kuin sinä: elämä jatkuu. Tunteet ovat vain tunteita, ne tulevat ja menevät. Aurinko nousee huomennakin. Tässä on hyvä.

Anna Vihervaarasta

Elämä todellakin jatkuu, eikä moni asia lopulta ole niin vakava kuin sitä päässään kuvittelee. Ja jos sua oikein tulkitsen, niin sydänsuruihin auttaa ajatus, johon uskon ihan täysillä: mikään oikea ei koskaan mene ohi. Väärät menee, ja niin on hyvä. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.