Bosslady-asennetta jokaiseen päivään

Aamurutiinini menee nykyisin suunnilleen näin: kirkasvalo päälle, teevesi kiehumaan ja päivän Women in Business -inspiraatiokortti pakasta. Kortit ovat ystäväni PR-toimisto Sugarin perustajan, kirjailijan ja start up -yrittäjän Karita Sainion sekä kuvittaja Iines Reinikaisen käsialaa, ja ne sisältävät viisaan neuvon kuukauden jokaiselle päivälle.

Kortit on nimensä mukaisesti tarkoitettu avuksi erityisesti uraunelmien toteuttamisessa, mutta monet neuvoista – tai ehkäpä ne kaikki – pätevät myös elämään yleensä.

Karita on idolini, mitä tulee oman näköisen elämän ja arvojen mukaan elämiseen ja samalla rahan tekemiseen. Siksi luotan hänen neuvoihinsa. Kun vielä itse vain haaveilin yrittäjyydestä ja pelkäsin, että oikeasti koskaan uskalla hypätä, sain Karitasta inspiraatiota. Mietin, että haluaisin elää samankaltaista vapaata ja luovaa elämää,

jos vain uskaltaisin. 

No. 1: Nothing big ever happened staying inside your comfort zone. To create something new and amazing, you must take the leap towards the unknown.

Lopulta sitten uskalsin, poistuin mukavuusalueeltani ja elämäni muuttui.

En ehkä olisi koskaan uskaltanut hypätä ilman Karitaa ja muita tuntemiani naisia, jotka olivat hypänneet aiemmin ja luoneet oman tiensä. En myöskään olisi uskaltanut hypätä ilman verkostojani. Sillä on väliä, minkälaisilla ihmisillä ympäröimme itsemme.

No. 4: Surround yourself with good people. Your time is precious, so spend it with people whose energy will boost yours. Work and play with people who are inspired by their businesses and passionate about life.

Jahkailin yrittäjäksi ryhtymistä aika kauan. Kun sitten lopulta tein päätöksen, kaikki eteni vauhdilla.

No.3: Start now. If you talk a lot about doing it, you should do it. If you start today, you will be more likely to have something done one year from now.

Jep. Suosittelen tekemään jahkailun sijaan.

Mietiskelin viime viikolla yhtä työjuttua, joka ei jostain syystä oikein puhutellut, vaikka olisikin ollut järkevää. Samoin on käynyt ennenkin: jokin kuulostaa paperilla hyvältä, muttei tunnu siltä sydämessä. Joskus olen toiminut vastoin sydäntäni ja yrittänyt innostua. Tällä kertaa jätin suosiolla väliin. Ikinä sellaiset nihkeältä tuntuvat jutut eivät nimittäin ole vielä muuttuneet ihaniksi jutuiksi. Kun toimin vastoin omaa sisäistä viisauttani, pieleen menee.

No.8: Trust your intuition. You know what you’re doing – trust that you can be confident about your work. Don’t let yourself be taken off your own, unique path.

Välitän ihan liikaa muiden mielipiteistä, enkä kestä hyvin sitä, jos joku ei pidä minusta. Se on inhimillistä, mutta jos elää yrittäen jatkuvasti miellyttää muita: a) kadottaa nopeasti oman visionsa b) hulluksihan siinä tulee c) jos oma arvo tai oman työn arvo on sidottu muiden mielipiteisiin, se ei ole koskaan omissa käsissä d) ei voi koskaan onnistua, koska joku vihaa sinua aina kuitenkin.

Yritän opetella tästä pois ja miettiä huonona hetkenä, kenen mielipiteillä ihan oikeasti on väliä. Vastaus: minun, oikeasti läheisten ihmisteni, työnantajieni. Lista lyheni paljon, eikö?

Lisäksi kannattaa muistaa, että läheiset ihmiset voivat joskus tarkoittaa pelkkää hyvää, mutta neuvoa silti huonosti. Vaikka olen tavallisessa elämässä välillä turhan herkkä arvostelulle, elämäni isoissa päätöksissä en ole sitä koskaan ollut. Olen tehnyt ne yksin ja pysynyt päätöksessäni, vaikka minua ei olekaan aina tuettu.

Lopulta sinun parhaasi tietää nimittäin vain yksi ihminen: sinä.

No. 12: You don’t have to please everyone. Not everyone is going to like you or love your business ideas – and you can accept that. Yuo don’t like everyone either, now, do you? It’s not all that serious or personal. It’s just about chemistry. and sometimes the right kind of chemistry between people simply doesn’t exist.

Kun olen keksinyt, mitä oikeasti haluan, toteutus on yleensä ollut suhteellisen helppoa. Minulle vaikeinta on aina ollut kirkastaa visioni. Sitten kun visio lopulta kirkastuu, alkaa tapahtua.

No. 25: Have a vision. What you visualize yourself to be, you become. 

Olen saanut näistä korteista jo nyt paljon inspiraatiota, tukea ja voimaa. Suosittelen lämpimästi. Sain kortit Karitalta.<3

Lue myös:

Älä anna muiden määritellä itseäsi

Iloa ja kyyneleitä, inspiraatiota ja yksinäisyyttä

Pitääkö tietyssä iässä olla tietynlainen?

Jos voisit tehdä ihan mitä vain, mitä tekisit?

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *