Courage, my dear

IMG_0967.jpg

 

”En usko, että kovinkaan moni nainen on oikeasti avuton tai heikko”sanoi lounasseurani eräänä päivänä ja sai minut ajattelemaan, kuinka hirveän rohkeita naisia (ja miehiä) tunnenkaan. 

Tuskin kukaan on elänyt kolmikymppiseksi ja yli ilman kolhuja. On särkyneitä sydämiä, menetettyjä työpaikkoja, suuria suruja, huonoja valintoja, aikoja joina oma itse on ollut pahasti hukassa ja kauhean vaikeita päätöksiä, jotka on joutunut tekemään ihan yksin. 

Ja tässä me vain porskutamme. 

Kolmikymppisenä on tietenkin ymmärtänyt myös elämän toisen puolen. Sen, että aurinko nousee joka aamu, uusia rakkauksia tulee, syreenit tuoksuvat ihan samalta vaikka sydän olisi palasina tai onnesta soikeana, työpaikkoja avautuu, kesä saapuu ja lopulta kaiken yli vyöryy aika, joka unohduttaa ja siksi parantaa. 

Kolmikymppisenä ei tarvitse myöskään enää epäillä itseään niin riipaisevasti kuin parikymppisenä eikä miettiä, tuleeko tästä elämästäni nyt yhtään mitään ja tuleeko minusta koskaan kukaan. 

Me tiedämme jo, että elämä järjestyi, ja meistä tuli meitä. Aikuisia itsejämme.

Me tiedämme jo, että kun seuraa rohkeasti sydäntään, ei voi päätyä lopulta kuin hyvään paikkaan. (Pakosti se on ainakin parempi kuin se toinen paikka, trust me.) 

Ja koska me emme enää pelkää niin kovasti tuleeko meistä jotain tai elämmekö muiden mielestä oikein ja koska me osaamme jo rakastaa myös itseämme, emmekä siksi pelkää niin kovasti olla yksin, 

me pystymme mihin vain.

Sitä mietin, kun mietin niitä rohkeita naisia ja miehiä.

Joten olit sitten parikymppinen tai ali, kolmikymppinen tai yli, 

Courage, my dear. 

 

Kommentit (6)
  1. sailatuulia
    19.6.2016, 07:09

    Hei, olipa ihana ja lohdullinen kirjoitus 🙂 Niinhän se maailma todella makaa, että uusia auringonnousuja, kesiä ja mahdollisuuksia tulee, vaikka kolhuja osuisikin kohdalle. Ihanaa sunnuntaita!

    1. Kiitos ihana.<3 Ihan parasta juhannuksen aikaa sulle!

  2. Oo, ihana Anna! Olen pyöritellyt viime aikoina juuri tuota eletyn elämän aikaansaamaa kypsyyttä: kaikesta pääsee yli, on ennenkin päästy. Elämä jatkuu, on jatkunut ennenkin. Niin totta!

    1. Ihana olet itse. Ja niin se vain on, elämä menee eteenpäin ja aika parantaa lopulta kai melkein kaiken. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *