Don’t wish away your days

kuva-63_0.jpg

Mietin, mikä tekee minut onnelliseksi juuri nyt. Siis juuri nyt. Ei huomenna, ei viikon päästä, ei kesän loputtua, ei joskus arvaamattomassa tulevaisuudessa. Elämä on nimittäin tässä ja nyt, lauantaiaamussa kello 8.30. Tulevasta ei tiedä kukaan.

Kaikki, mitä meillä on, on tässä. Tämä hetki. Ja liian usein sen hukkaa jonnekin, jota ei edes ole olemassa. Ei nyt, eikä ehkä koskaan, ainakaan sellaisena kuin ajattelee.

Usein juuri nyt on kiire. Liikaa töitä. Deadline painaa. Joku ihminen puuttuu. Toista vain kaipaa. Tai sitten on vääränkokoinen. Tukka vääränvärinen. Mekko vääränlainen. Aurinko ei paista.

Ja hetki katoaa, sitä ei edes huomaa, kun kaipaa niin jotain muuta. 

kuva-65_0.jpg

Tiedättekö mitä? Nyt on hyvä. Nyt on kesä. Nyt on elämä, tässä. Aurinko lomailee ehkä jossain etelämmässä, 15 astetta ei ole 25 astetta. Mutta so what? Tässä hetkessä on niin paljon muuta ihanaa.

1. Vaikka se, miten herään joka aamu linnunlauluun.

2. Meri, joka tuoksuu.

kuva-85.jpg

3. Lokit, jotka kirkuvat.

4. Se, miten hirveästi mielenkiintoisia ihmisiä maailmaan mahtuu. Ja se, miten monta heistä kuuluu minun elämääni.

5. Raukeat lomapäivät. Se, miten aina kun pohdin, että mitäs seuraavaksi, joku laittaa viestin tai soittaa. Sillä elämä on hurmaavan odottamatonta. Ja täynnä mahdollisuuksia.

6. Pitkä juoksulenkki toissapäivänä. Tunne siitä, että jaksaa, vaikka jalat painavat ja on viettänyt hurlumhei-elämää koko kevään.

kuva-86.jpg

7. Hurlumhei-elämä. Ne myöhäiset tunnit, ainakin siinä hetkessä niin kovin syvälliset jutut, viinilasilliset ja auringonlaskut. Ikkunalaudat ja maailman parhaat ihmiset.

8. Se, miten ikävä voi olla kahta karvaista tyyppiä. Miten ihana onkaan nähdä ne pian. Ja miten suloista on se, miten voin vielä parina aamuna herätä juuri silloin kuin huvittaa, keittää paljon kahvia, antaa ajan valua ilman kiirettä mihinkään.

kuva-84.jpg

9. Aamiaiset. Päivän paras ateria ilman epäilystä. 

10. Kesä, sade tai aurinko, jäätelö, mansikat. Ja se, että asun vuosien jälkeen taas paikassa, josta voi pyöräillä kaikkialle. Elämä. Se, että on vain tämä hetki ja tulevaisuudessa voi tapahtua vaikka mitä.

”The trick is to enjoy life. Don’t wish away your days waiting for better ones ahead.”

Kommentit (4)
  1. Ihanan positiivista! 🙂

    1. Kiitos.:) Yritän, vaikka ihan aina ei tuntuisikaan siltä.

  2. Annaseni, olet jälleen asian ytimessä! Ihana kirjoitus.

    1. Kiitos kaimani.:) 

      PS Katsopa meilisi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *