Epämukavuusalueella

25.11.jpg

Inspiroiva viikko. Ja tavallaan vähän epämukava.

Olen miettinyt sitä, miten helppoa on vain kellua omalla, turvallisella mukavuusalueellaan. Siellä, missä ei joudu antamaan itsestään kovin paljon, mutta missä ei myöskään juuri tapahdu mitään. Ei ole yllätyksiä, ei riskejä, muttei myöskään suurta innostusta ja flow’ta.

Jostain syystä ajatus epämukavuusalueesta seuraa minua. Uskon, että asiat joita jatkuvasti kohtaamme elämässä, ovat niitä, jotka meidän on tarkoitus huomata. Mukavuusalue on mukava, sieltä ei ole helppo lähteä pois. Kun sen jättää taakseen, joutuu pinnistelemään enemmän, ottamaan käyttöön isomman osan kapasiteetistaan. Mutta isommalla kapasiteetilla voi myös saavuttaa ihan erilaisia asioita. 

Epämukavuusalueella on lievästi ahdistavaa, mutta siellä on myös rohkeutta, innostusta, mielikuvitusta, luovuutta, uusia ideoita, inspiraatiota. Siellä voi kehittyä, rikkoa omia rajojaan ja saavuttaa jotain uutta. Siellä on taikaa, jota mukavuusalueelta ei löydä koskaan.

En tarkoita, että joka päivä olisi syytä selvitellä omia rajojaan. On päiviä, joiden läpi on hyvä liidellä vaivatta, tehdä rutiinijuttuja, jättää ajatteleminen sikseen ja syödä pitkiä lounaita. Mutta jos jotain tahtoo muuttaa, on joskus tehtävä jotain erilailla

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *