Eräs perjantai

IMG_7762.JPG

Kello soi. Avaan silmät, pimeää. Peitto on lämmin. Sen alta nouseminen tuntuu vääryydeltä. Nousen silti.

Ulkona ropisee sade. Se piiskaa ikkunoita, kertoo märkää tarinaansa kiireettä. Minä kuuntelen sitä, odotan ropinan hidastumista, sitten hiljenemistä. Niin ei käy.

Lähdemme liian myöhään lenkille. Vastaan polkee pyöräilijöitä sadeviitoissa. Metsän polut lainehtivat. Toinen koira hyppää suoraan lammikkoon kipeän tassunsa kanssa. Se ei saisi kastua. 

Kierrän metsän puolijuoksua, hoputan koiria ja vilkuilen kännykkää. Koirat pitää pestä, ja aamupalaveri on kaukana.

Kotona kipeätassuinen koira pistää hanttiin, kun yritän vaihtaa sen sidettä. Kuravedestä muodostuu lätäkkö eteisen lattialle, hihani ja lahkeeni ovat märät, puolet meikistä sulanut sateessa.

Juoksen bussiin koroissani. Väsyttää, hengästyttää, ärsyttää. Pistän lempibiisin soimaan, rauhoitun vähän. Takapenkillä istuu sama erikoinen pariskunta, johon törmään välillä kotikulmillani.

IMG_7761.JPG

Astun sisään Punavuoren Sis.Deliin viisi minuuttia etuajassa. Syön ruispuuroa, järjettömän hyvää leipää, jotain kasvistahnaa, soijajugurttia, kotitekoista mysliä ja hurjasti marjoja. Tee on Pukkan, ja kahvilan takaosassa leikkii koira. Tämä on koira- ja vegeystävällinen kahvila. Kuinka ihanaa! Tulen tänne joku viikonloppu, otan mukaan ystäviä ja koirat. Ne saavat taas seikkailla vähän, nekin.

Matkalla toimistolle pysähdyn kukkakaupan kohdalle. Sen eteen on aseteltu ämpäreittäin maailman kauneimpia tulppaaneita. Veisin niitä kimpun kotiin, jos olisin matkalla sinne. Ajattelen Jack Kerouacin sanoin:

”Be in love with your life. Every minute of it.”

Ja päätän, että seuraavana arkiaamuna herään ne 10 minuuttia aiemmin. En riuhdo koiria eteenpäin. Annan sateen ropista, ja jos se ropisee liikaa, meikkaan vasta lenkin jälkeen.

Vaikka se ei auttaisi (onhan marraskuu), muistan, että yhdenkään pahan tuulen ei tarvitse puhaltaa koko päivää. Hyvä aamiainen, lämmin kuppi teetä, kadunvarren kukkakimput tai pään syliin painava koira muuttavat sen hetkessä.

Tuuli on niin oikukas. Sen voi kesyttää – jos tahtoo.

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *