Halutaan löytää: JOOGA-ASENNE

IMG_3602.JPG

 

Kutsun jooga-asenteeksi sellaista seesteistä, kirkasta tunnetta. Sitä kun on varma ja tietää, että kaikki järjestyy, eikä mitään huolta ole. Niinä päivinä ei jumiudu huonoihin ajatuksiin, ei kuvittele tarvitsevansa täydellistä messinkihanaa tai mekkoa tai matkaa tai yhtään mitään tullakseen onnelliseksi, ei elä huomisen murheita, ei kiukuttele maailmalle tai itselleen.

Tiedättekö ne päivät ja hetket? Niinä luottaa. Universumiin ja itseensä.

Niin kuin pitäisikin. 

Sillä jos pysähtyy tähän hetkeen, ihan just tähän, niin kaikki on hyvin. Ne huolet ja kiireet ja stressit ovat tulevaisuudessa, vanhat surut eilisessä.

Jooga-asenne on myös sitä, että tykkää itsestään, kokonaan. Kaikista hassuista ominaisuuksistaan, iloisuudestaan ja äkäisyydestään, siitä tyypistä, jolle maailma on avoinna ja joka menestyy, koska on niin pätevä ja ahkera ja ihana. Ja siitä toisesta tyypistä, jonka pitää soittaa ystävälleen voidakseen uskoa olevansa pätevä ja ahkera ja ihana.

Se kokonainen tyyppi, se ei ole yhtään täydellinen, eivätkä sitä kiinnosta messinkihanat (vaikka uuteen kotiinsa se sellaisen hankkikin). Sillä on joskus likainen tukka, luomille levinneet kajalit ja liian kireät farkut, se tykkää jääkaappikylmästä suklaasta ja vaaleasta leivästä, eikä se koskaan valitse salaattia lounaaksi. Instagramissa sillä on hipsteriaamiaisia ja maustehyllyssä kanelin ja pippurin välissä aski tupakkaa. Ihan vain varmuudeksi.

 

IMG_3613.JPG

 

Se jooga-asenne:

se on sitä, kun on kokonainen vaikka onkin epätäydellinen, sitä, kun kaikki on hyvin vaikkei olisikaan.

Se on rauha.

 

IMG_7489.jpg

 

Kuvat ovat Roots Helsingistä, missä on joogaa, niitä hipsteriaamiaisia ja jonka sisustus on myytävänä. Istuin siellä lauantaina aamujoogan jälkeen ystäväni kanssa tuolilla, jonka päällä oli vaaleansininen samettityyny. Ajattelin, että tahdon ostaa sen tyynyn. Söin vegaaniaamupalaa ja raakakakkuja (tuo piparminttu oli törkeän hyvää) ja selitin, miten aion kirjoittaa enemmän vain vinkkejä, ei mitään oivallushöpinää enää, kiitos.

Ja sitten kirjoitin teille jooga-asenteesta.

 

Lue myös:

Vähän liikaa, tarpeellinen kirja ja hyvä keitto

Miten oman elämän sankarittareksi tullaan?

Jos uskoo ihmeelliseen

 

Bloglovin, Facebook, Instagram

Kommentit (4)
 1. Kiitos. Tän hetkiseen riittämättömyyden ja ahdistuksen sekaiseen tunteeseen tää postaus sopi paremmin kuin hyvin ja muistutti, että muillakin on kaiken kivan lisäksi myös niitä huonoja hetkiä eikä kannata stressata liikaa.

  1. Ihana, jos oli apua! Ja ihan varmasti kaikkilla on myös huonoja hetkiä. Mutta lisäksi olen varma, että jooga-asennetta voi harjoitella. Ja kun sen osaa, niitä hyviä hetkiä on aina vain enemmän.

   Kivaa päivää!

 2. Oon yrittänyt myös etsiä omaa jooga-asennettani ennen huomista koulun alkua – tuloksetta. Ehkä se sieltä pikku hiljaa tulee… Jooga-asenteella maailma ja elämä tuntuu vaan paljon kevyemmältä 🙂 Ja erityisesti omalla kohdallani pystyn ohittamaan luokkakavereiden valitukset eikä tarvi itse osallistua siihen kuoroon, joka tuntuu niiiin hyvältä.

  1. Mullakin alkaa huomenna koulu.:) Luulen, että jooga-asennetta ei oikein voi pakottaa. Se tulee, kun keskittyy tähän hetkeenm hyviin juttuihin ja ottaa rennosti. 

   Kivaa koulua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *