Heivaa turhuus, saat taikaa

Image-1-81.jpg

Sulje silmäsi ja keskity. Mikä on ihanaa nyt? Mistä olet onnellinen? Mitä odotat? Mistä innostut?

Jos tahtoo olla onnellinen, elämässä kannattaa keskittyä siihen, mikä on hyvin, ei siihen, mikä puuttuu. Tehdä ja ajatella sitä, mikä ihastuttaa ja innostuttaa, ja antaa muun mennä. Heivata suorittaminen ja ajatus siitä, että jotain täytyy saavuttaa. Etsiä tästä hetkestä sitä tunnetta, joka saa silmät loistamaan ja värit kirkastumaan.

Se tunne ohjaa oikeiden asioiden luokse. Niiden, joista jokin sisällämme todella syttyy. Eikä sitä tunnetta voi pakottaa. Ehkä siksi mitään muutakaan ei pitäisi yrittää saavuttaa väkisin. Ne parhaat jutut löytävät luoksemme yleensä aivan outoja reittejä. Ilmestyvät elämään silloin, kun niitä vähiten odottaa. Eivät silloin, kun niiden löytämiseen on keskittänyt kaiken energiansa.

En tarkoita, etteikö unelmiensa eteen kannattaisi tehdä täysillä töitä. Ehdottomasti kannattaa. Mutta niitä ei pidä väkisin yrittää vääntää tapahtumaan speedygonzalesin vauhtia. Joskus voi tehdä hyvää päästää niistä vaikka hetkeksi ihan irti. Keskittyä niihin asioihin elämässä, jotka soljuvat kevyesti eteenpäin. Silloin elämä tuntuu kepeämmältä. Ja kun unohtaa keskittyä pulmiinsa, palaset saattavat loksahdella yllättäen paikoilleen.

IMG_7036.JPG

Keskittyminen auttaa myös karsimaan turhuuksia. Usein säntäilemme sinne tänne, yritämme tänään tuota ja seuraavana päivänä tätä, eikä mistään tule sen enempää. Ei tietenkään tule, sillä emme ole siinä täysillä mukana. Mutta miksi tuhlata aikaansa mihinkään, joka ei herätä suurta ja kestävää ihastusta?

”I realized that I just cannot do it all. So I will choose to do what I can,
fabulously.”

Söisitkö mieluummin yhden täydellisen konvehdin kuin 10 ihan hyvää? Pukeutuisitko mieluummin silkkipaitaan, jossa tuntisit itsesi aina kauniiksi, vai ostaisitko kaksi ihan kivaa tekokuitupaitaa? Kuuntelisitko mieluummin hissibiisiä vai sitä, joka saa sydämesi lyömään nopeammin?

Pieniä asioita. Suuri vaikutus.

Keskittyminen luo taikaa.

(Sitaatti Clinton Kelly)

Kommentit (12)
  1. Juuri nyt mulla on just tää vaihe elämässä! Oon halunnut kiireisten opiskeluvuosien ja vaihtojen ja ulkomaiden jälkeen heti perään ihan sikana lisää actionia, tylsistynyt jo muutaman kuukauden tasaisen arjen takia. Pyörinyt kuin kissa kuumalla katolla että pakko saada taas lisää hulluna sisältöä elämään! Ja sitten ihan yhtäkkiä rakastuin pysähtyneisyyteen, ihan vaan omaan kämppääni ja vanhoihin ystäviini. Suunnittelen kyllä ulkomaanreissuja mutta ihan rauhassa ja ilman kiireistä aikataulua. Ja tää on ihanaa 🙂 mihin mulla on muka kiire.

  2. Katja - Tässä ja Nyt
    24.10.2015, 20:01

    Mahtava teksti <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *