Hetkessä elämisestä

 

Se olisi taas VIDEON aika.

Juttelin yhtenä päivänä miespuolisen ystäväni kanssa ja kysyin selitystä sille, että miehet aina välillä sanovat, etteivät ajattele siinä hetkessä mitään. Onko se totta vai eikö tyyppi vain tahdo kertoa minulle ajatuksiaan? Kaverini mukaan totta on. Mitä te sanotte? Onko siellä lukijoissa miehiä? Onko tämä joku miesten superkyky?

Ja jos näin on, olen aika kateellinen tuosta kyvystä. Olisi ihana välillä olla vaan, elää hetkeä, eikä miettiä niitä tsiljoonia juttuja, mitä päässäni seikkailee. Jos ihan totta puhutaan, haluaisin aivoihini sellaisen laatikon, joka olisi täysin tyhjä ja jonne voisin mennä silloin, kun ei vain huvita miettiä mitään. 

Olen nimittäin sitä mieltä, että suurin osa ongelmistani johtuu siitä, että vain ajattelen niitä liikaa. Moni pulma ei olisi pulma lainkaan, jos vain keskittyisin hetkeen, enkä antaisi ajatusteni laukata.

Tässä hetkessä, siis ihan just tässä, on nimittäin tosi helppo olla. 

Juuri nyt kaikki on hyvin. 

Ja kuten edellinen postaus muistuttaa,

kaikki myös tulee olemaan hyvin. Asioilla on tapana järjestyä. Siksi on turha liikaa ajatella, 

siksi kannattaisi vain elää, 

NYT.

 

PS Perustin siis Youtube-kanavan. Seuraajia on jo 13, whoop,whoop!

PPS Eka video oli blurri, toisessa ei kuulunut ääni (tai kuuluu, jos äänet kääntää kaakkoon), kolmas…mitä sanotte? 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAMYOUTUBE

Kommentit (5)
 1. 15 vuotta/puoli elämää suhteessa saman miehen kanssa. Ja hyvin usein tulee ilmi kuinka hän ei ajattele, sitä tätä tai tuota, eikä edes halua ”mennä pään sisälle”. Hänelle tulee aina yllätyksenä kuinka minä analysoin asioita niinkuin teen.

   

  Totta se on.

 2. Moroo!

  En lähtisi kaverisi tavoin niin suoraan sanomaan tätä todeksi, kun meitä miehiäkin on niin monenlaisia tässä maailmassa 🙂 Voi tuon ”en ajattele mitään” taustalla olla useita syitä. Näin pikaisen pohdinnan tuloksena päädyn toteamaan, että se saattaa ilmetä seuraavissa tilanteissa:

  1. Mies pitää mietteitään sen verran yhdentekevinä, että ei jaksa mainita niistä.
  2. Mies on niin syvällä aatoksissaan, että hän ei kykene välittömästi siinä tilanteessa pukemaan niitä sanoiksi. Hän saattaa kuitenkin hetken kuluttua alkaa puhumaan niistä, kun ne on jäsennelty.
  3. Mies ei kehtaa tai halua kertoa ajatuksistaan.
  4. Miehen pää tyhjenee asiasta kysyttäessä tuon aiemman kommentin mukaisesti (Mitä? Kysyikö se juuri ajatuksistani? Hämmennys! Virhe! Virhe! Keskeytä ajatukset välittömästi!).
  5. Mies puhuu totta, eli pää on täysin tyhjä (tästä enemmän alla).

  Muitakin syitä voi varmaan olla. Seuraavaksi vähän pohdintaani tyhjästä päästä 🙂 Heititpä yllättävän haastavan kysymyksen tyhjästä päästä. Minun piti pohtia sitä ihan yön yli, enkä siltikään tunne, että pystyisin antamaan tyhjentävän vastauksen. Joten tässä siis oma varmasti puuttellinen pohdintani, josta ei kannatta tehdä yleistyksiä. Vastaus tuntuu aluksi helpolta, mutta sitä pohtiessa tarkemmin homma leviää käsiin. En tiedä muista miehistä, mutta kyllähän minulla on tyhjä pää välillä… Onko aivan varmasti? Aivomme ovat tunnetun maailmankaikkeuden monimutkaisin rakenne, joten miten ne muka ”kytketään pois päältä”? Missä tilanteissa muka? Miten tyhjennän pääni? Enpä ole ollenkaan enää varma asiasta. Päädyin siihen, että pääni ei ole koskaan täysin tyhjä, mutta joskus ajatukseni vaimenevat sen verran, että en muista niitä hetken päästä ellen tietoisesti yritä muistaa niitä. En yksinkertaisesti pysty kuvailemaan, mitä silloin päässäni tarkalleen tapahtuu ja mitä teen, että ajatukseni vaimenevat. Tätä tapahtuu myös, jos keskityn täysin johonkin kiinnostavaan asiaan. Tässä käsittääkseni juuri mainitsemasi hetkeen keskittyminen, kun esimerkiksi joku kiinnostava dokkari imaisee minut täysin mukaansa, ja pääni ”tyhjenee” siinä samalla muista murheista. Tästä taidosta on ollut hyötyä tilanteissa, joissa masennukseni tuomat tunteet pitäisi yrittää työntää syrjään. Tässä pään tyhjentämisessä on ehkä olennaista se, että pystyn keskittymään johonkin miellyttävään tekemiseen, koska esimerkiksi nukkumaan mennessäni näin ei ole, jolloin murheeni voivat pitää minut helpostikin valveilla. Samoin ollessani muiden ihmisten seurassa ollessani voin joskus keskittyä täysin juuri siihen seurassa olemiseen, jolloin ajatukseni vaimenevat välillä siinä tilanteessa merkityksettömäksi taustakohinaksi. Jos jonkun seurassa pääni tyhjenee, niin koen sen tarkoittavan sitä, että hänen seurassaan on yksinkertaisesti mukava olla. Tiedostan tosin, että saatan näyttää siinä tilanteessa samalta kuin tilanteessa, jossa seura ei kiinnosta minua ollenkaan ja täten vajoan pois omiin ajatuksiini 😀

  Mutta eikö nämä ylläolevat onnistu kaikilta? 🙂 Eikö esimerkiksi harrastuksesi välillä imaise sinua täysin mukaansa? Taivun sille kannalle, että mies tavallaan valehtelee sanoessaan olevansa ajatelematta mitään, koska jokin tunne siellä kuitenkin on. Lisäksi kaikkea ylläolevaa voi yrittää alkaa pohtia miesten sukupuolinormien näkökulmasta, esimerkiksi tunteiden näyttämiseen miesten osalta. Mitä vaikutusta kaikella sillä on tässä kontekstissa? Vaikuttavatko ne miesten kykyyn puhua ajatuksistaan? Ei siitä nyt sen enempää tässä tekstissä kuitenkaan. Olen myös tosiaan samaa mieltä siitä, että ongelmat voivat vaikuttaa isommilta kuin ne oikeasti ovat kuvailemallasi tavalla.

  Teknisestä näkökulmasta uusimmassa videossasi ei tosiaan ole valittamista 🙂 Pojot koirallesi murinasta, kun miehet tulivat puheeksi 😀

  1. Moikka, 

   Jep, tämähän oli ihan hirveä yleistys.:D Oikeastaan kaikki lähti siitä, kun katsoin yhden huumorivideon, jossa puhuttiin aiheesta. Mutta ihan tutkimustenkin mukaan miesten ja naisten aivot ovat kuulemma erilaiset, niin aloin vähän pohtia, millaista olisikaan olla miehen pään sisässä.

   Aion tallentaa tuon listasi vastaisen varalle! Ihan mahtava!

   Mäkin saatan tietyissä tilanteissa unohtaa ihan kaiken ylimääräisen. Esimerkiksi silloin, kun kirjoitan jotain mielestäni tosi kiinnostavaa, valokuvatessa ja joogassa. Haluaisin vain päästä siihen ihanaan flow-tilaan ja hetkessä elämisen -tunteeseen yhä useammin. Se on nimittäin tosi onnellinen tunne.

   Mitä sukupuolinormeihin ja niihin liittyviin odotuksiin tulee, niin varmasti vaikuttavat. Mutta niin vaikuttavat naisiinkin. Ärsyttävää! Voisin jatkaa tästä vaikka kuinka, mutta se on oikeastaan kyllä ihan oman postauksen aihe. 

   Haha, ihanaa, jos video on teknisesti kiva. Nana osaa kyllä sanoa mielipiteensä aika kuuluvasti.:D

   Ihanaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *