Huone yhdelle

Olenkohan kertonut teille, miksi tahdon matkustaa yksin? Nyt kerron.

Kun erosin vähän yli vuosi sitten, pelkäsin kolmea asiaa: miten selviän taloudellisesti, miten selviän yksin koirien kanssa, mitä teen lomina ja juhlina, jotka olen vuosien ajan viettänyt poikaystäväni kanssa.

Silloin minulta kyseltiin jatkuvasti: Etkö pelkää olevasi yksinäinen? Mutta yksinäisyys ja yksin oleminen eivät ole synonyymejä.

En oikeastaan ikinä pelännyt yksinäisyyttä, sillä parisuhteessa on vain kaksi ihmistä. Ympärilläni on niin paljon muita, tärkeitä, rakkaita ihmisiä, joiden tiedän pysyvän elämässäni, oli parisuhdestatukseni sitten mitä tahansa. En pelännyt yksinäisyyttä. Pelkäsin, että minulta jää asioita tekemättä siksi, että olen yksin.

Siksi tahdon matkustaa yksin. Jotta tietäisin pystyväni siihen. Tässä jutussa on kyse erityisesti itseni voittamisesta, itsenäistymisestä ja voimaantumisesta. Siitä, ettei minulta jää asioita tekemättä siksi, että kaikki muut saattavat olla kiireisiä. Siitä, että elämäni on minun käsissäni ja minun vastuullani.

Lähtiessäni yksin reissuun astun vahvasti epämukavuusalueelleni ja etsin sieltä yhtä palaa rohkeudestani. Olen aina pitänyt itseäni melko rohkeana niissä tilanteissa, joissa on oltava rohkea. Olen ihan hyvä hyppäämään tuntemattomaan ja rysäyttämään elämäni, kuten olette varmaan huomanneet. Mutta yksinmatkustamisessa on kyse toisenlaisesta rohkeudesta. Riippumattomuudesta. 

Voisin ihan hyvin jäädä lomaksi Suomeen, ja melko luultavasti olisin myös saanut jonkun lähtemään kanssani matkalle. Mutta silloin olisin edelleen asteen riippuvaisempi muista, olisin vähän epäitsenäisempi enkä tietäisi, pystynkö tähän. (En kyllä tiedä vieläkään, olen vielä Suomessa.)

Ennen kaikkea yksinmatkustamisessa on minulle kyse kasvamisesta. Siitä, että uskaltaa olla itsensä kanssa ja luottaa omiin kykyihinsä. Jokainen tällainen kokemus kasvattaa itsevarmuutta ja lisää rohkeutta. Sillä kun selviää jostain vähän vaikeasta, uskaltaa seuraavaksi kokeilla jotain vielä hiukan vaikeampaa. Ja niin kokee hienoja juttuja ja kehittyy itse siinä matkalla.

Ajattelen myös, että kun pitää omasta seurastaan ja tietää voivansa tehdä melkein mitä vain myös yksin, ei vedä ihmisiä puoleensa vääristä syistä. Kun ensin viihtyy omissa nahoissaan, on helpompi löytää elämäänsä ne parhaat tyypit. Ne jotka tahtoo elämäänsä vain siksi, että he ovat niin huippuja. Ei siksi, että odottaisi heiltä jotain, toivoisi heidän täyttävän jonkun tyhjiön tai ottavan kantaakseen osan vastuusta.

Jokaisen täytyy tehdä itse itsestään kokonainen. Oltava oman elämänsä sankari, tiedättehän.

Pus!

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Yksin matkustaminen on ihanaa. Toivotan sinulle mahtavaa matkaa!

Anna Vihervaarasta

Oih, toivon niin! Mutta ihan varmasti se on ainakin kokemus, joka mun täytyy nyt saada. <3

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kyllä täytyy. <3

Minä matkustin kolme vuotta sitten ekaa kertaa yksin. Huomenna taas suuntana Berliini, ja yksin. Ihanaa!

Anna Vihervaarasta

Ihanaa Berliiniä! Mä arvoin sen, Amsterdamin ja Lissabonin välillä. Dami voitti, mutta ehkä ens kerralla sit Berliini. <3

KatjaV (Ei varmistettu)

Olen täysin samaa miletä kaikesta mitä kirjoitit. Jos ei ole matkustanut yksin, on hyvä kokeilla miltä se tuntuu ja onko se oma juttu :)

Tein tuon pari kesää sitten, myöskin eron jälkimainingeissa, kun vatasin viikon loman Keski-Eurooppaan itsekseni. Olin toki tätä ennenkin matkustellut yksin, mutta työn puitteissa, ja se oli eka lomamatka. Matka meni kommelluksitta, säät suosivat ja näin &amp; koin kaikkea uutta. Mutta. Tajusin myös, ettei yksin reissaaminen ole minua varten. Kun tämän oivalsin, mietin ensin pitkään tarkiittaako se sitä, että olen jotenkin riippuvainen muista tai muuten vaan epäitsenöinen ihminen, mutta ei. On yhtä oikein pitää yksin matkustamisesta kuin olla pitämättä siitä :) Tärkeintähän on, että löytää se itselleen oikeat jutut. Nykyisin itan aina jonkun matkalle mukaan, ja se sopii minullr todella hyvin. Ei siksi, etten kykenisi matkailla yksin, vaan koska en halua. Kummatkin on ok :)

Ihanaa matkaa sinulle!

Anna Vihervaarasta

Juuri näin.:) En tarkoittanut, että jos ei tahdo matkustaa yksin, olisi jotenkin riippuvainen toisista. Mutta jos tietää pärjäävänsä/nauttivansa reissussa myös yksin, on vapaa tarpeesta saada joku mukaansa. Ja silloin ei ole sidottu muiden aikatauluihin tai toiveisiin vaan voi tehdä mitä haluaa.

En yhtään tiedä, tulenko pitämään yksinmatkustamisesta. Mutta se on kokemus, joka mun täytyy nyt saada.

Laura T.
M O L

Mä tein ensimmäisen oman reissuni viime vuonna ja teen heti kun taas pystyn. Parasta. Pidä hauskaa kaunotar!

Anna Vihervaarasta

Oi mahtavaa Laura! Kirjoititko siitä? On mennyt multa ohi. <3

Laura T.
M O L

Joo, jotain rustasin ennen lähtöä.

Täällä: http://www.lily.fi/blogit/missa-olet-laura/yksin-reissuun

Pus!

Anna Vihervaarasta

Ihana teksti! Just näin. <3

Nettanen

Olet viisas ja rohkea nainen! Olen varma, ettei sinulla ole hätäpäivää.  Ihanaa matkaa.<3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Nettanen! Toivottavasti en tule maitojunalla kotiin.<3

Roosa
Mangomalen

"Yksinäisyys on muiden ihmisten poissaoloa. Yksinolo on oman itsen läsnäoloa."

Anna Vihervaarasta

Roosa: kukaan ei olisi voinut tiivistää tätä paremmin.<3

saarah
visual diary

Hyvin kiteytetty.

Huippua reissua :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Saara! Lissabonissa olisi kyllä ehkä ollut paremmat säät...:)

Carla

Nyökyttelin koko tekstin läpi. Hyvin oivallettu ja sanoiksi puettu!

Voimauttavaa reissua! :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Carla! <3

Kao Kao

Yksin on ihanaa matkustaa. Minä lähdin vuosia sitten yksin Wieniin. Sitä ennen en halunnut mennä ravintoloihin, leffaan, keikalle tai edes shoppailemaan yksin. Luulin että kaikkeen pitää aina olla joku mukana.

Mikä vapaa maailma siitä aukenikaan. Minä uskallan, pystyn ja pärjään ihan itsekseni. Muistan yhä sen tunteen Demelsillä, jossa laskin vihdoin kirjan alas ja lopetin piileskelemästä sen takana. Katselin rohkeasti muista ihmisiä ja sanoin kyllä, kun he pyysivät minua ottamaan heistä kuvia.

Anna Vihervaarasta

"Minä uskallan, pystyn ja pärjään ihan itsekseni." Juuri tämä on se, minkä toivon tältä reissulta löytäväni - ja jonka myös uskon löytäväni. On aika ihana ajatus, että voi tehdä asioita ihan itsekseen. Niin kuin sanoit, siitä aukeaa vapaa maailma. <3

Toimitus
Toimitus

Tää oli ihana. <3 Nostettiin Lilyn Facebook-sivuilla.

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihanat. <3 Terkut Damista!

hanna kovanen

Yksin matkustaminen on parasta, mitä olen itselleni suonut :) 

" Kun ensin viihtyy omissa nahoissaan, on helpompi löytää elämäänsä ne parhaat tyypit. Ne jotka tahtoo elämäänsä vain siksi, että he ovat niin huippuja." 

^Tuo oikeastaan tiivistää koko ajatukseni asiasta. Samalla oppii keskittymään ja käyttämään energiaa vain juttuihin, jotka itseä kiinnostaa, ja oppii arvostamaan itseään eri tavalla. Samalla sitä sitten tulee itsevarmemmaksi myös muiden silmissä ihan vahingossa. Mutta olipa todella hyvin sanottu!! Nauti reissusta!

Anna Vihervaarasta

Yksinmatkustaminen on ihanaa! Nyt voin sanoa sen, kun olen kokeillut.:)

Ajattelen, että me kaikki tarvitsemme ympärillemme muita, tärkeitä ihmisiä. Silti on hyvä osata olla myös yksin ja tehdä asioita ihan itsekseen. Siitä saa voimaa ja itsevarmuutta, niin kuin sanot.

Ihanaa viikonloppua!

A- (Ei varmistettu)

Olen suunnitellut vaeltavani yksin luettuani "Villi vaellus" -kirjan. Olen vähän matkustellut yksin ja parasta on ne random-ihmiset keihin törmää matkalla.

Anna Vihervaarasta

Tuo kirja löytyy hyllystäni ja lukulistaltani. Yksinvaeltaminen olisi varmasti mieletön kokemus. Yksinmatkustaminen ainakin on ihanaa!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.