Hyviä vegeuutisia

 

Viime aikoina on kuulunut paljon kasvisruokaan liittyviä ilouutisia:

Ben & Jerry'siltä tulee tänä keväänä neljä vegaanijätskiä. Vegaanijäätelöitä on toki ollut ennenkin, mutta se että jättiläisjädevalmistaja hyppää mukaan bisnekseen, tarkoittaa vegaanijäätelöiden valtavirtaistumista. On aika paljon helpompaa valita vegejätski, jos sen saa lähikaupan pakastealtaasta eikä vain jostain Helsingin keskustan erikoisliikkeestä. Jee!

Lisää hyviä jätskiuutisia kuuluu Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion suunnasta. Ihana kaksikko on tehnyt e-kirjan lisäksi uuden painetun Hyvän olon jäätelökirjan. Nämä jäätelöt ovat terveellisiä ja valmistetaan ilman maitoa, gluteenia ja sokeria. Taitaa tulla aikamoinen jäätelökesä.

Lisäksi olen aistivinani kasvisruoan suosion kasvua muutenkin. Olin viime lauantaina illallisella Bones Helsingissä ja bongasin melko lyhyeltä listalta viisi vegaanista annosta. Söin niistä Sticky Kumeran tempehillä, ja voin kyllä lämpimästi suositella. Todella herkkua. 

Tällä viikolla olin ison yrityksen lehdistötilaisuudessa, jossa oli tarjolla mantelimaitoa, kaurakermaa, kookosmaitoon tehtyä mangosmoothieta ja avokadotoasteja.

Ja jos joku ei ole vielä kuullut nyhtökaurasta, niin se on kahden suomalaisen naisen kehittämä täydellinen kasvisproteiini, joka on valmistettu kaurasta ja härkäpavuista. Toivottavasti se saapuu kauppoihin pian. 

Lähikauppaani on ilmestynyt yllättäen vegaanista juustoa ja uusia soijatuotteita. Loosisterin vegaanipitsaa syövät kuulemma iloisesti sekasyöjätkin ja ympärilläni on moni entinen lihansyöjä alkanut suosia kasvisruokaa.

Maailma muuttuu vähän kerrallaan. 

 

 

Tällaisia hyviä uutisia tarvitaan, jos on minun tapaani taipuvainen tuntemaan maailmantuskaa. Se mikä maailmassa on hyvin tai menossa onnelliseen suuntaan kun unohtuu helposti kaikkien kurjien uutisten keskellä. Kävelin eilen keskustassa keskelle opiskelijajärjestöjen mielenosoitusta, enkä pystynyt ajattelemaan muuta kuin, että millainen tulevaisuus tällä maalla on, kun opiskelua ei tahdota enää tukea, metsät yritetään yhtiöittää ja kaikki tuntuu olevan kaupan.

Mutta onneksi vastapainoksi on näitä hyviä uutisia. On maaliskuu, ja metsässä näkee kävellä seitsemään asti illalla. Pian lumet sulavat ja niiden alta nousevat ensimmäiset leskenlehdet.

On melkein kevät. 

 

 

Kommentit

Radamsa

Pirkalla on myös nykyään valikoimassa kolme vegaanista jäätelöä: mustaherukka, mango-passion ja sitruuna. Mahtavaa, että vegempien valintojen tekeminen helpottuu vähitellen!

Anna Vihervaarasta

Oi mahtavaa! Pitää maistaa.:)

Nunu / Aina lähelläni (Ei varmistettu) http://ainalahellani.blogspot.fi

No nyt en kyllä kestä :D Jäätelö on mun pahin intohimo ja syön sitä joka ilta. Joka ilta. Nyt olen päättänyt pudottaa muutaman kilon, jotta mahtuisin omiin, vanhoihin vaatteisiini joista tykkään paljon. Pari viikkoa sitten sisuunnuin, jätin iltajäätelön ja muut herkut pois, ja palasin kuntoilemaan. Tämä Ben & Jerry´s -homma ei kyllä tee asiasta helpompaa ;) Mutta kunhan projekti tästä vähän etenee, niin voi taas onneksi pikkuisen maistellakin jäätelöä <3 Sitä odotellessa...

Anna Vihervaarasta

Joo, ihanaa! Nuo Tuulian ja Virpin jätskit olisivat terveellisiä. Ehkä niitä voisi suosia eniten.:)

jennajohannasi
Pirtti

Maailma on todella muuttunut :) En ole itse vegaani, mutta tuohon ruokavalioon tutustuessani joskus kuutisen vuotta sitten, oli esimerkiksi kasvimaitotuotteiden valikoima vielä todella suppea. Nyt Prismasta löytyy jättihyllyllinen erilaisia kaura-, soija-, manteli- ja ties mitä kasvipohjaisia tuotteita lehmänmaitoisten ohelle! Ja pikkukaupoissakin aina jotain saatavilla. Ihan huippua :)

Melkein missään ravintolassa ei silloin myöskään edes tiedetty, mikä on vegaanin ja vegetaristin ero. (Kerran ilmoittaessani, että maito ja kananmuna eivät käy, minulle valmistettiin annos vuohenjuustoon.. Ai siis eikö vuohenmaitokaan käy!?!) Nykyään monissa ruokalistoissa (ainakin Tampereella) on valmiiksi merkittynä vegaaniset annokset. Ja vieläpä tuo, että moni sekasyöjäkin on ymmärtänyt, että vaikkei rupeisi kokonaan kasvissyöjäksi on kasvisruoan syöminen silloin tällöinkin mainio vaihtoehto!

Myös netissä muutoksen huomaa helposti. Moneen reseptiin lisätään variaatio-ohje kasvissyöjälle, ja kasvissyöntiin liittyviä lifestyle-blogejakin löytyy jo huimasti! Aiemmin löytyi vain muutama EO-tyyppien ylläpitämä reseptiblogi.

Suuria pieniä askeleita :)

Taina – Maaginen realismi

Kuuntelin yhdenä päivänä, kuinka lounasravintolassa viereisessä pöydässä nuori nainen valitti sitä, että miksi kasvisruoasta niin kauheasti vouhkataan. Hän ilmeisesti koki, että nykyään joka puolella on niin paljon kasvisruokaa, että se tuntui lähes painostavalta sekasyöjälle. Se kuulosti minusta aika jännältä, koska aikoinaan kasvissyöjänä tuntui, että monet vihjailivat, kuinka sitä lihaa kyllä olisi hyvä syödä.

Niin se maailma muuttuu. :D

Anna Vihervaarasta

:D Ihanaa, että joskus näinkin päin!

Anna Vihervaarasta

No niinpä.:) Ihanaa, että maailma muuttuu. Tuntuu, että ihan parissa vuodessakin on tapahtunut tosi paljon.

Elina/Chocochili.net (Ei varmistettu) http://chocochili.net/

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin noita B&J:n vegaanisia jätskejä ei ole kuitenkaan vielä lähitulevaisuudessa tulossa Suomeen? Niitä ei vielä valmisteta Euroopassa (eikä tuotantoa olla käynnistämässäkään, ainakaan kun viimeksi asiasta kuulin). Harmi! Mutta onneksi meille on Vegekauppoihin tulossa ensi kuussa uutuusjätskisarja :)

Anna Vihervaarasta

Höh, jotain tällaista vähän pelkäsin. Ehkä ne kuitenkin jossain vaiheessa rantautuvat tännekin.:)

Uutuusjätskisarja: nam! Pitää käydä heti kurkkaamassa, kun se on saatavilla.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.