Ihonhoitovinkit pakkaseen

Patteri toimii taas, sisällä on lämmin ensimmäistä kertaa viikkoihin.

Ikkunoiden takana paukkuu silti pakkanen, lumi narskuu askelten alla ja iho kipristelee hädissään viiman ja rutikuivan sisäilman armoilla, vaikka piilotan puolet kasvoista Beck Söndergaardin muhkean villahuivin sisään. Iho tarvitsee nyt vähän ylimääräistä hoitoa, jottei se täysin kuivahda ja käpristy.

Ihonhoitorutiiniini kuuluu aamuin illoin kasvovesi, jonka päälle levitän seerumin. Yleensä sivelen seerumin jälkeen kasvoilleni öljyä vain öisin, mutta nyt ihoni kaipaa sitä myös päivällä. Kerroin Mia Höydön Lempeä Uni -öljyseerumista jo aiemmin. Siitä on tullut lyhyessä ajassa lempituotteeni. Hieron sitä pari tippaa seerumin päälle. Öljyt luovat ihon pinnalle kalvon, joka estää kosteuden haihtumisen ja suojaa ihoa sääolosuhteilta. Siksi öljy on omiaan pakkasessa. Lempeä Uni ei minun ihollani jää myöskään kiiltelemään, vaan imeytyy nopeasti.

Öljyseerumin päälle levitän Mádaran Nokkosvoiteen. Se suojaa ihoa ilmaston ääriolosuhteilta (pakkanen). Rakastuin aikoinaan Mádaran Pihlaja-voiteeseen, ja Nokkonen on ehkä vieläkin ihanampi. Sen kermainen koostumus sopii normaalille pintakuivalle iholleni ja pitää kuivuudesta johtuvan kiristävän tunteen poissa.

Oikein pahalla pakkasella sivelen poskille ja nenänpäähän vielä True Organic Of Swedenin All You Need Is Me -tehovoidetta. Poskissani on alkavaa couperosaa. Se ei näy oikein mitenkään nyt, mutta saattaa vanhetessa riehaantua, jos asian vain antaa olla. Koska viima ja lämpötilan vaihtelut pahentavat couperosaa, pyrin kaikin keinoin suojaamaan ihoni kovin kylmällä säällä.

Joudun joka talvi huulirasvakoukkuun. Sen jälkeen, kun löysin vegaaniset Hurraw!:t, en ole muita käyttänyt. I h a n i a.

Lopuksi tahdoin vielä vinkata Katja Kokon Aidosti kaunis: lempeän tehokasta ihonhoitoa -kirjasta (Cozy Publishing, 2015). Se on todella kattava ihonhoidon tiiliskivi, josta löytyy neuvoja melkein mihin tahansa ihopulmaan. Hifistelijä oppii myös esimerkiksi mitä ovat eteeriset öljyt tai miksi hydrolipidikalvo on tärkeä. Niin ja jos kokkailu kiinnostaa, niin opuksen avulla voi tehdä itse kosmetiikkansa.

Olisi paljon muutakin kirjoitettavaa, olen innoissani niin monesta asiasta nyt. Nuuksio kuitenkin kutsuu taas, joten pakkaan termarin, eväät ja koirat mukaan ja sanon hetkeksi heipat kaupungille.

Kaunista sunnuntaita, murmelit.

Kommentit

Kiitos kirjavinkistä! Täytyy ottaa pakkaspäivien lukulistalle tuo opus :)

Anna Vihervaarasta

Joo suosittelen, jos ihonhoito kiinnostaa vähän syvemmällä tasolla. Todella hyvä kirja. :)

Pau
P.S C'est moi!

Itsekin taistelen parhaillaan kuivan ihon ja alkavan couperosan kanssa. Kiitos omista vinkeistäsi! Hurraw:n kirsikkahuulirasva on ihana, pieni sävy saa huulet ja kasvot näyttämään terveiltä :) Tarkoitus on jakaa oman blogin puolella myös vinkkejä kohtapuoliin liittyen juuri tähän asiaan ;)

Anna Vihervaarasta

Se kirsikka on munkin suosikki. Korvaa huulipunan pakkaspäivinä.:) Ja pitää tulla lukemaan!

Mia K.
Voi taivas

Kokeileppa myös Marja Entrichin huulirasva/pakkas/aurinkopuikkoa!! Voisinpa veikata, että sen jälkeen ei muita haluakkaan ;)))

Anna Vihervaarasta

Kiitos vinkistä.:) Onko luomua?

Mia K.
Voi taivas

On. Suomen ensimmäinen. Ne luokitellasn elintarvikkeiksi, koska niitä voi syödä, jos haluaa :-):-)

Elsa P. (Ei varmistettu) http://elsa-p.blogspot.fi

Ihanan kaunis kuva! Minäkin rakastan Hurraw! -huulirasvoja, ehdottomasti kaikkein parhaita! xx Tykkään tällaisista postauksista hurjasti! Kiitos.
Upeaa ja valoisaa sunnuntaita! :-)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Elsa. <3

miiajohanna
miiajohanna

Hyvää asiaa Anna <3

Liputan luonnonkosmetiikalle!

Katja - Tässä ja Nyt (Ei varmistettu) http://aarrekarttani.blogspot.fi/

Kiitos kirjavinkistä. Täälläkin Madaran nokkosvoide nyt testissä :)

Anna Vihervaarasta

Nokkonen on ihana. <3

Päivi pakkasesta (Ei varmistettu)

Kiitos hyvistä vinkeistä, jotka näillä pakkasilla tulevat tarpeeseen! Mikä on tuo seerumi, jonka kerrot levittäväsi ihan ensimmäiseksi?
On muuten ihanan raikas ilme blogillasi ja hienoja kuvia :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.