It didn't go as planned

”My entire life can be described in one sentence: it didn't go as planned and that's ok.”

Oletko koskaan kuvitellut elämääsi suorana, nousevana viivana? Ja tajunnut sitten, että se ei ole mitään sinne päinkään, vaan omituinen sekasotku ylä- ja alamäkiä, kiemuroita ja risteyksiä, jossa ei tunnu olevan äkkiseltään mitään järkeä, mutta lähemmin tarkasteltuna on sittenkin.

Epäilen, että iso osa kurjuudestamme syntyy odotuksista. Siitä, että kuvittelemme, että jonkin asian pitäisi mennä tietyllä tavalla. Ja sitten petymme, kun se ei menekään niin. Koska emme näe kokonaiskuvaa, emme myöskään pysty ymmärtämään, että itse asiassa kaikki meni juuri niin kuin pitikin. Kokonaisuuden kannalta, joka selviää vasta joskus tulevaisuudessa.

Jos jotain olen tässä elämässä huomannut niin sen, että mikään ei koskaan mene niin kuin kuvittelet sen menevän. Silloin, kun odotat jotain tapahtuvaksi, yhtään mitään ei varmasti tapahdu. Mutta sitten, kun lakkaat odottamasta ja keskityt muuhun, asiat alkavatkin mennä eteenpäin.

Universumi on siitä vähän vittumainen. 

Ongelmamme on siinä, että elämme tulevaisuudessa tai menneessä, vaikka meidän pitäisi elää tässä hetkessä. Ja koska olemme niin keskittyneitä odottamaan jotain ja suunnittelemaan, miten elämän kuuluisi mennä (turhaan, koska se ei mene niin), unohdamme nauttia matkasta.

Kun sittten löydämme itsemme eri paikasta kuin kuvittelimme, turhaudumme ja huolestumme, vaikka oikeasti siihen ei ole mitään syytä. 

Oma elämäni on kulkenut hyvin eri tavoin kuin kuvittelin sen kulkevan. Olen ihan eri paikassa kuin suunnittelin olevani. Oudosti se paikka on kuitenkin tosi hyvä. Ja vähän luulen, että se on juuri se paikka, missä minun kuuluu nyt olla. 

Joten mitä jos lakkaisimme suunnittelemasta ja odottamasta ja eläisimme vain. Nauttisimme luottavaisina siitä, missä olemme, koska kaikki menee kuitenkin eri lailla kuin odotamme. Niin minä ajattelin tehdä.

 

Kuva: Satu Nyström

Pipo ja takki Samsoe & Samsoe, laukku Store of Hope, farkut Zara, kengät Vagabond, huivi Beck Söndergaard

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

<3

Meriminttu (Ei varmistettu)

Kiitos, tässä kaikki mitä tämä päivä tarvitsi. &lt;3

Anna Vihervaarasta

Ihana kuulla! <3 Aurinkoa viikonloppuusi.

EmmiO (Ei varmistettu)

Hei! Tämä kommentti ei varsinaisesti liity kirjoitukseesi, vaikka osuva oli sekin tietysti tuttuun tapaansa :) Olisin kysynyt, että mitkä ovat suosikki vaatemerkkisi/vaateliikkeet? Olen itse yrittämässä luoda kapselivaatekaappia ja haluaisin panostaa ekologiseen muotiin, ja pidän tyyliäsi inspiroivana. Toki jonkinverran näkyy aina asukuvistasi vaatteiden merkkejäkin, mutta olisi kiva kuulla ajatuksiasi enemmänkin aiheeseen liittyen.

Anna Vihervaarasta

Hei hyvä idea, voisin tehdä tästä ihan postauksen! Kiitos! :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.