Jos minulla olisi tytär...

 

Jos minulla olisi tytär,

Kertoisin hänelle vahvoista naisista, jotka toteuttivat unelmansa, eivätkä suostuneet jäämään valmiiseen muottiin. Sellaisista kuin Paola Suhonen, Coco Chanel tai Madonna

Lukisin ja näyttäisin hänelle kertomuksia tytöistä, jotka tekivät oman päänsä mukaan ja olivat rohkeita. Sellaisista kuin Peppi Pitkätossu ja Pikku Myy ja Buffy Vampyyrintappaja. En kertoisi hänelle prinsessoista, jotka odottavat pelastavaa prinssiä tekemättä mitään. En varmasti kertoisi naisista, jotka alistuvat kohtaloonsa ja antavat muiden kohdella heitä huonosti tai nukkuvat ruusuaidan takana elämän mennessä ohi.

Tutustuttaisin hänet ystäviini. Oman elämänsä girlbosseihin. 

Soittaisin hänelle musiikkia, jossa lauletaan, miten tytöt pyörittävät maailmaa. Sellaista, jota laulaa vaikka Beyoncé.

Who run the world? Girls! Who run this motha? Girls!


Näyttäisin hänelle, mihin kaikkeen ihan tavalliset naiset ja tytöt pystyvät. Kertoisin siitä, joka vaelsi yksin tuhansia kilometrejä, siitä joka matkasi koiravaljakolla kylmässä erämaassa ja siitä, joka purjehti yksin maailman ympäri 16-vuotiaana. Ja sitten veisin hänet seikkailemaan.

Opettaisin hänelle sen, mitä itse opin uraäidiltäni. Naisen ei tarvitse olla pullantuoksuinen ja pyörittää kotia (mutta hän saa, jos haluaa). Naisella on ihan yhtä suuri oikeus tehdä uraa kuin miehelläkin. Naisella on ihan yhtä suuri oikeus toteuttaa omat unelmansa. Ja hän pystyy siihen ihan itse.

Koska minulla ei ole tytärtä, kerron näitä tarinoita itselleni. Ja kertoisin, vaikka olisi. Meille molemmille, kaikille naisille. 

Who run the world?

GIRLS.

(Tai pikemminkin ihmiset. Se, joka uskaltaa.)

 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

En kestä - tämä oli täydellinen. <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana.<3

Hurmioitunut (Ei varmistettu) http://hurmioitunut.blogspot.fi

Kiitos ihanasta voimatekstistä. Tämä pitää tallentaa pahojen päivien varalle.

Anna Vihervaarasta

Kiitos sulle.<3

Koti meidän (Ei varmistettu) http://samosinmymind.blogspot.fi

Kolmen tyttären äitinä ihailen heidän kaikkien rohkeutta aukoa omia uriaan tässä elämässä. Jokainen on omanlaisensa ja löytänyt itseään innostavia asioita. Samaan aikaan he ovat samanlaisiakin ja minusta tuntuu, että he kaikki ovat kooste vanhempiensa parhaista puolista eli päivitetty painos meistä kahdesta. Tänä päivänä elämä on toisenlaista kuin 70 -luvulla omassa lapsuudessani, joten iloitsen heidän mahdollisuuksistaan ja kannustan heitä kaikesta sydämestäni, vaikka sisimmässäni jännittäisin. Iloisin terveisin Tuija

Anna Vihervaarasta

Viisaita sanoja. <3 Kiitos kommentista ja ihanaa vappua!

unepetitelife

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Toi videoklippi oli kans loistava :)<3

Anna Vihervaarasta

Kiitos sulle ihana, kun luit ja kommentoit.<3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.