Kaikki on hyvin

 

Yksi viisas nainen sanoi minulle jokin aika sitten suunnilleen näin:

”Ihanaankin elämään kuuluu surkeita päiviä. Ne eivät muuta ihanaa elämää surkeaksi elämäksi.
 

Useimpina päivinä nykyisin tunnen oloni ihanaksi, elämäni on tosi hyvää ja olen kovin onnellinen. Saatan toki olla vaikka väsynyt tai ärsyyntynyt tai stressaantunut, mutta tiedän kuitenkin, että kaikki on hyvin ja olen kiitollinen siitä kaikesta. 

Mutta sitten joskus, onneksi yhä harvemmin, tulee toisenlaisia päiviä. Niitä, joina en usko mihinkään, mikään ei mielessäni järjesty ja kaikki on vähintäänkin syvältä. Unohdan kaiken hyvän, minkä tiedän ja mihin uskon, lähetän kriisiviestejä ystävilleni ja analysoin koko elämäni puhki.

Niinä päivinä pelkään, etten ole kasvanut näiden vuosien varrella mihinkään ja huolestun siitä, miten vieläkin voin näin totaalisesti kadottaa zenini.

Mutta tiedättekö mitä? Zen-tilan saa takaisin, kun muistaa yhden ainoan asian:

Kaikki on hyvin. 

Ja jos vaikka ei olisikaan juuri nyt, niin ainakin tulee olemaan. 

Uskon myös, että mitä oikeammin elää itseään kohtaan, sitä paremmin kaikki menee. Sitä helpommin zen pysyy ja ahdistus lähtee, sitä harvemmin tulee henkisesti kurjia päiviä, sitä onnellisempi on. Siksi(kin) kannattaa elää omallalaillaan, niin kuin itse tuntee hyväksi. 

Pyydän, että ajattelet tänään hyviä asioita ja annat huonojen ajatusten mennä. Hymyilet niille ja sanot sitten heippa, en tahdo sua päähäni. 

Ja luulenpa, että päivästäsi tulee hyvä.

 

Kuva on Lissabonista, missä oli tosi helppo olla onnellinen.

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAMYOUTUBE

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmiset stressaavat nykyisin niin kovasti siitä, ovatko tarpeeksi onnellisia. Minulla on toisenlainen näkökulma asiaan; olen kärsinyt koko ikäni dissosiaatiosta, siis tunneyhteys itseeni on lapsuuden traumojen takia ollut poikki ja olen elänyt vain järjen kautta tyhjässä olossa saaden välillä paniikkikohtauksia. Nyt tiiviin terapian myötä olen alkanut pystyä huomaamaan ja kestämään tunteitani ilman niistä irtileikkautumista, ja niin vaikeita kuin ne välillä ovatkin, olen jokaisesta äärettömän kiitollinen. Koska olen parantumassa.

Kuten joku terapeutti joskus sanoi: terveen mielen perusta on pystyä ja uskaltautua kokemaan ja sietämään kulloisenkin tilanteen kannalta mielekkäitä tunteita, esim. reagoida menetykseen surulla tai epäoikeudenmukaisuuteen vihalla. Ei siis se, että olisi koko ajan tyyni tai onnellinen (mikä epäinhimillinen oletus!).

Anna Vihervaarasta

Totta kai kaikki tunteet kuuluvat ihmiselämään. Ihanaa, että olet oppinut kestämään tunteitasi.

Itse ajattelen, että omalla asenteellaan voi aika paljon vaikuttaa siihen, miltä elämä tuntuu. Jokaisella on huonoja päiviä ja huonoja fiiliksiä. Osa niistä on kuitenkin aika paljon kiinni siitä, mitä ajattelee ja mihin keskittyy. Vellooko niissä asioissa, jotka eivät ole hyvin, vai muistaako kaiken sen, josta olla kiitollinen. 

Ihanaa päivää!

M.
Avec Mari

Niin totta! ♥

Anna Vihervaarasta

<3 Sulla on niin inspiroiva blogi, ihania kuvia! Lueskelin sitä yhtenä päivänä pitkään, mutta tapani mukaan en kommentoinut mitään.:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hih, kiitos, tämä teksti tuli just oikeaan hetkeen. Kaikki on tuntunut tänään olevan pielessä, mutta nyt käännän kelkkani, lähden koiran kanssa ulos ja sitten kaadan itselleni ja töistä kotiutuvalle miehelle lasit viiniä ja mietin kuinka onnekkaita tässä ollaan kun kaikki on hyvin.

Anna Vihervaarasta

Haha, niin tiedän nuo päivät! Koirat ja lasi viiniä ja läheiset ihmiset on kyllä parasta. Itse mietin just tänään herätessäni, miten kiitollinen olen kaikesta ja miten ihana elämäni on. Niistä huonoista päivistä huolimatta. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana teksti! Mun elämässä on ollut allkuvuoden aikana suurimmilta osin huonoja päiviä ja huonoa oloa. Kaikki hyvä on ollut näytöstä, fake it 'til you make it, tai jotain... Mutta sille on syynsä, traumaattiset kokemukset pitää käsitellä ja löytää oikeat tunteet uudestaan, pitää uskaltaa avata itsensä ja kohdata menetykset osana elämää. Tää teksti sai mut uskomaan, että oman elämäni zen löytyy vielä. Ne synkät ajat saa hyvät ajat loistamaan kirkkaammin! :)

Anna Vihervaarasta

Just näin. Elämässä on erilaisia jaksoja, toiset hyviä, toiset eivät ehkä niin. Mutta mikään ei ole pysyvää ja kaikki muuttuu koko ajan: päivää seuraa yö ja toisin päin. 

Joten hyvää on tulossa. <3 Ja asioilla on se outo tapa järjestyä, niin kliseeltä kuin se kuulostaakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin lohdullista. Elämä on hyvää vaikka välillä on huonoakin. Olen elämässäni ahdistunut ja syyllistynyt ehkä liikaakin niistä sellaisista tokaisuista että pitää olla positiivinen ja nähdä kaikessa hyvää. Olen sen takia kokenut, että ehkä en olekaan niin positiivinen ihminen kuin olen kuvitellut.

Se on hienoa voida todeta että välillä oikeasti on vaan ihan perseestä ja hyväksyä se. Joitain asioita ei voi eikä ehkä kannatakaan kääntää positiiviseksi. Riittää että ne hyväksyy ja pystyy sitten jonkun ajan päästä jatkamaan elämäänsä :) Hyviä päiviä tulee, kaikki on lopulta hyvin!

Anna Vihervaarasta

Ei kaikessa pidä nähdä hyvää ja välillä todellakin saa olla surkea ja surullinen ja vihainen. Kaikki tunteet kuuluvat elämään. Ja jos niitä yrittää tukahduttaa tai piilottaa, niin ne saavat kuitenkin lopulta kiinni. 

Ehkä pointti on se, että ei jää liian pitkäksi aikaa vellomaan huonoihin fiiliksiin ja se, että pyrkii näkemään myös niitä hyviä asioita huonoinakin päivinä. Sitä olen ehkä oppinut joogasta: tunteisiin ei aina tarvitse jäädä kiinni. 

Kaikki on hyvin ja asiat järjestyvät. Niin uskon. <3

sailatuulia (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com/

Ihana kirjoitus &lt;3 Huonoina hetkinä ja päivinä nuo yksinkertaiset perusjutut on niin vaikeaa, välillä mahdotontakin, muistaa.

Mutta sitten kuitenkin. Hengitys sisään, hengitys ulos. Kaikki on ihan hyvin. Kaikki on. Huonot päivät ja huonot olot tulevat, mutta sitten ne onneksi myös menevät.

Ihanaa viikonloppua! :)

Anna Vihervaarasta

Just niin! Kaikki on muutenkin hetkellistä täällä maailmassa. Se on vain joskus vaikea muistaa, kun on oikein huono päivä.

Ihanaa tiistaita! <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.