Kaikki on tulossa – jos vain maltat odottaa

”When I run after what I think I want, my days are a furnace of stress and anxiety. If I sit in my own place of patience, what I need flows to me, and without pain.” 

Olette ehkä jo arvanneet, että olen aika ison elämänmuutoksen kynnyksellä. Samalla olen luonteeltani hyvin nopea ja kärsimätön. Odottaminen on minulle täyttä tuskaa, ja ratkon ongelmat tarttumalla toimeen. Kun tähän yhdistetään muutoksen aiheuttama stressi ja kaikenlaiset vilkkaan mielikuvitukseni päähäni maalailevat kauhukuvat, saatan löytää itseni säntäilemästä ahdistuneena ympäriinsä yrittäen ratkoa NYT asioita, jotka eivät voi ratketa nyt. 

Tällaisessa mielentilassa törmäsin yllä olevaan Rumin lainaukseen. Rumi oli 1200-luvulla elänyt persialainen runoilija, joka kirjoitti hyvin viisaita. Olen saanut hänen ajatuksistaan usein voimaa, niin nytkin. 

Uskon, että kaikki se, jonka kuuluu tulla luokseni, kyllä tulee. Aikanaan. Se tulee sitten, kun olen valmis. Ei silloin, kun haluan. Universumia (tai työmahdollisuuksia, ihmissuhteita ynnä muuta sellaista) ei voi pakottaa, vaikka kuinka haluaisi. Elämä ei toimi niin. 

Olen lähiaikoina törmännyt useasti ajatukseen, että tuntuu, ettei mitään ei tapahdu, mutta silti on tapahtunut valtavasti. Ei tarvitse kuin vaikka selailla Instagram-fiidiä kesän alkuun ja sen näkee. Katsoo jotain kuvaa ja muistaa, miten tietämätön siinä hetkessä oli kaikesta siitä, mitä kesän aikana vielä tulee tapahtumaan. Ihan sama pätee nykyhetkeen. Nyt olen tietämätön siitä, mitä kaikkea syksyllä tulee tapahtumaan. 

Siksi on hyvä välillä rauhoittua ja antaa asioiden vain virrata. Se ei tarkoita, että istuisi kotona tekemättä mitään. Pikemminkin se tarkoittaa, että heittelee verkkoja vesille ja istuu sitten odottamaan. Elää rauhassa eteenpäin ja antaa asioiden tapahtua pakottamatta. 

Sillä aina tulee uusia mahdollisuuksia. Aina se puhelin lopulta soi (se soi sinä hetkenä, kun unohdat odottaa sen soimista). Aina jokin liikahtaa eteenpäin, vaikket sitä ehkä heti huomaa. 

Rauhoitu siis ja nauti matkasta. Sen takiahan täällä ollaan. 

 

Kuva: Sari / sarikoo.fi

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Tää on niin totta. Olen itse samanlainen ja jos en voi ratkaista asioita NYT, alan helposti murehtimaan ja ahdistun. Odottaminen ja luottaminen vaatii malttia ja lopulta asiat aina järjestyy, yleensä juuri silloin kun sitä vähiten odottaa.

Anna Vihervaarasta

No just näin! Yritän sanoa itselleni, että on ihan turha säntäillä ja huolehtia. Kaikki kyllä järjestyy, eikä ahdistumisesta ole mitään hyötyä. :)

Ärkoo (Ei varmistettu)

Voimia elämänmuutokseen ja malttia odotukseen :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.