Kapselivaatekaappi: Talvi

kapselivaatekaappi_annavihervaarasta.jpg

Olen aika ihastunut ajatukseen kapselivaatekaapista, eli vaatevarastosta, joka on pieni ja jossa jokainen osa sopii yhteen kaiken muun kanssa. Syy: vaatteita ei tarvitse olla koko ajan ostamassa, vaatteita ei tarvitse kauheasti miettiä ja aina näyttää hyvältä (vaatteiden puolesta siis).

Kapselivaatekaappi on myös vastuullisempi ratkaisu kuin vanha tapani pukeutua: kaappi täynnä kaikkea ihanaa, mutta mikään ei sovi yhteen ja vaatteet eivät täytä tarvetta vaan luovat uutta tarvetta. Esimerkiksi niin, että ostat ihanan lyhtyhihaisen printtimekon, vaikka kaapissasi on niitä jo viisi ennestään (= tarve 0). Kotona huomaat, että hitsi, mekko ei sovi yhteen yhdenkään neuleesi kanssa, joten et voi käyttää sitä, ennen kuin hankit siihen sopivan lämmikkeen (= uusi tarve). Toimin ennen jatkuvasti näin. Menin kauppaan, ostin sen vaatteen, joka siinä hetkessä ihastutti, eikä vaatekaappini ikinä oikein toiminut. 

Nykyisin talven vaatevarastoni näyttää suunnilleen tältä: 

(rehellisyyden nimissä on kyllä mainittava, että omistan neljä eriväristä villapaitaa ja kolme eriväristä neuletakkia.)

kapselivaatekaappi_talvi.jpg

talvi_kapselikaappi.jpg

 

Tällä vaatevarastolla selviän kaikista talven työ- ja sosiaalisista tilanteista:

Töihin: Mikä tahansa paita + neule + alaosa -yhdistelmä

Baariin: pitsitoppi + mustat pillifarkut/hame/leveät housut + korolliset nilkkurit

Ulos: leudommalla säällä Samsoe & Samsoen -pörrötakki, joka toimii kaulahuivilla tai ilman. Store of Hopen huivin omistan oikeasti viininpunaisena, ja se on muuten täydellinen huivi! Iso ja kevyt ja kiertyy täydellisesti kaulan ympärille. Kylmemmällä säällä pitkä toppis, pipo ja huivi. Molemmat kengät toimivat säällä kuin säällä, koska niissä on paksu pohja, joka ei liu’u ja korottaa loskan yläpuolelle. Pohjaan siis kannattaa kiinnittää erityishuomiota talvikengissä. 

Haha, en keksinyt muita käyttötilanteita. Mutta siis työasu toimii melkein joka paikassa ja hetkessä. Kahvilla, treffeillä, leffassa, wherever. 

Niin ja tärkeä huomio: kapselivaatekaapinhan ei tarvitse olla näin rauhallisen värinen tai klassinen. Se voi olla ihan mitä vain, kunhan: 1. siinä ei ole kovin montaa osaa ja 2. kaikki osat sopivat yhteen toistensa kanssa.

 

Kuva minusta: Satu Nyström

Kollaasien vaatteet ja kuvat: Samsoe & Samsoe, Stockmann, &otherstories, Zalando, Ellos, Store of Hope

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (12)
 1. Anu / Aina lähelläni
  31.1.2018, 08:05

  Uuh, mun ongelma on juuri tuo, että mulla on vaatteita – ja sorrun ostamaan vain vaatteita – jotka luo uusia tarpeita! Olen yrittänyt petrata ja miettiä etukäteen, millaisen vaatteen/asusteen tarvitsen ja metsästää sitten sitä, sekä pyrkinyt välttämään heräteostoksia. Plus miettiä aina ennen, kuin ostan jotain, että sopiiko se johonkin vanhaan (mielellään useampaan) vaatteeseeni. Tämä postaus oli inspiroiva, lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että petraan jatkossa vielä lisää 😀

  1. Hei Anu, ihanaa, jos inspiroi! Ja shoppailutapansa voi muuttaa, olen siitä hyvä esimerkki.:D Minulla on aina suunnitelma, lista vaatteista, joita ajattelen vaatekaappini tulevaisuudessa kaipaavan. Nyt siinä lukee esim. mukavat mutsifarkut, valkoinen silkkitoppi. En osta vaatteita sen ulkopuolelta. Toimii! 🙂

    

 2. Anne / Puuskia
  30.1.2018, 19:38

  Just tämä! Mua kiehtoo myös ajatus kapselivaatekaapista ja siihen kovasti yritän hiljalleen pyrkiä. Kuten myös siihen, että kaikki vaatekaapin vaatteet todella olisivat niitä lempivaatteita 🙂

  1. Just näin.:) Ihanaa sunnuntaita! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *