Käsikirja oman elämänsä girlbosseille

Eräs ystäväni antaa erityisen hurmaavia lahjoja ja usein ilman syytä. Kerran hän toi minulle spontaanisti kukkia, toisella kerralla sain parhaan muistikirjan ikinä. Sen nimi on Bad Girls Throughout History, ja se esittelee kiinnostavia, vahvoja naisia historian havinasta. 

Viime viikonloppuna sain häneltä kirjan, jota tarvitsin juuri tässä hetkessä kaikkein eniten. Otegha Uwagban Little Black Book: A Toolkit for Working Women sisältää ohjeita jokaiselle luovalle oman elämänsä girlbossille, oli kyseessä sitten kaltaiseni aloitteleva yrittäjä tai vain uraansa boostia kaipaava nainen. 

Sain kirjan hetkenä, jona olin väsynyt ja lievästi paniikissa tekemästäni päätöksestä.

Päätit Anna sitten heittää helpon, mukavan elämäsi viemäriin. Oletko nyt ihan varma, että se oli fiksua? Kyseleepi sisäinen kriitikkosi...

Hetkittäin ihan oikeasti jännittää. Se lienee tervettä tällaisen ison elämänmuutoksen kynnyksellä, mutta mukavaa se ei kyllä ole.

Niin, se kirja. En ole ehtinyt vielä loppuun saakka, mutta tähän asti lukemani neuvot kuulostavat oikein päteviltä. Olenkin päättänyt ottaa suunnilleen ne kaikki osaksi tulevaa vapaan toimittajan elämääni. Ihan erityisesti viehättävät seuraavat vinkit, joiden luvataan parantavan tehokkuutta:

Työskentele 90 minuuttia, pidä sitten 30 minuutin tauko. Et jaksa keskittyä täysillä koko päivää, siksi se kannattaa pilkkoa osiin. (jes, näen itseni joogaamassa ja juoksulenkeillä kesken työpäivän)!

Keskity lounaaseen, äläkä tee samaan aikaan mitään muuta. Lounas on aika ladata aivot uudelleen (ruokameditaatio, tervetuloa elämääni).

Tee työympäristöstäsi kaunis, se parantaa luovuutta (tämä on jo hanskassa, koska työskentelen ainakin alkuun kotoa käsin).

 

Äkkiä tämä uusi elämä tuntuukin taas varsin viehättävältä.

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit

Boheemisti

Toi kirja vaikuttaa just mulle sopivalta! Tsemppiä sulle, on ihan parasta olla girlboss!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.