Kauniita vaatteita (taas), komeita miehiä ja 1920-luvun Espanja

cable-girls-season-2--770x433.jpg

Okei, puolustaudun nyt sillä, että mennyt vuosi on ollut ehkä hieman väsyttävä. Ei mitenkään huonolla tavalla kylläkään. Pikemminkin niin, että nyt, kun se, mitä piti tänä vuonna saada aikaan, on tehty, olen nostanut kädet ylös ja siirtynyt sohvalle. (Olen kyllä sohvan lisäksi kiinnostunut kaikenlaisesta hauskasta, viinistä, brunsseista, matkoista ja sen sellaisesta, mutta mitään hyödyllistä ei huvita tehdä.) Tämä pohjustus siis jälleen uudelle sarjasuositukselle.

Katsoin Netflixistä Keskustytöt-sarjan ensimmäisen tuotantokauden kahdeksan jaksoa (Googlen mukaan niitä pitäisi olla tulossa lisää, jee!). Ihan loistava! Olen selvästi nyt erikoistunut 1920-luvun epookkisarjoihin ja huomannut samalla, että vaikka rakastan tuon aikakauden muotia, olisi ollut melko kamalaa olla nainen silloin. Siitä kertoo Keskustytöt. 

On puhelinyhtiö, jossa puheluiden yhdistämiseen tarvitaan puhelinkeskusta, ja sinne keskustyttöjä. Naisia, jotka ovat päässeet töihin, ja joille jokaiselle työ tarjoaa jonkinlaista itsenäisyyttä ja vapautta miehistä. Miehistä, joiden maailma 1920-luvun Espanja on. Naisilla ei ole oikeuksia, ja isät ja aviomiehet vetelevät heidän elämänsä naruista. Tässä maailmassa naiset ovat olemassa miehiä varten, kotia ja lapsia varten. 

Mutta se maailma on muuttumassa.

Keskustytöt, tai siis Las chicas del cable, on kiehtova kuvaus tuosta ajanjaksosta. Siinä vilisee kauniita naisia, komeita miehiä, niitä ihania vaatteita, polkkatukkia (tahdon!) ja kaikki espanjaksi. Sarja toimii siis hyvin myös kielikylpynä. 

Oletteko katsoneet?

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (4)
  1. Mä koukutuin tähän sarjaan aivan täysiä heti ensihetkistä. Ja kun jaksot loppui niin tyhjä olo jäi 😀 uusia odotellessa! Aloin katsoa tätä koska siinä on Yon Gonzales, mutta sarja ylitti odotukset ihan täysin. Rakastan historiallisia sarjoja ja espanjaa (ja espanjalaisia sarjoja) ja olen asunut ihan kulman takana tuosta paikasta mihin sarja sijoittuu, joten oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä tuo sarja <3

    1. Tämä on niin paras! Kuulostaa, että meillä on aika sama maku. <3

  2. Kuulostaa hyvälle! Pitää testata! Ihana tyyli 20-luvun naisilla muutenkin, senkin takia ihan voisi alkaa seuraamaan. 🙂 Jee, kiitos hyvästä vinkistä kylmän talvi-illan viettoon! <3

    1. No niin on! Rakastan tuota 20-luvun tyyliä. 🙂

      Ihanaa iltaa! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *