Kesän ensimmäinen päivä

AdobePhotoshopExpress_2014_05_18_215545.jpg

Söin tänään aamiaiseksi mansikoita ja paahtoleipää, join paljon kahvia, luin Hesaria ja kuuntelin Aino Vennaa. Kello oli puoli yksitoista, aurinko lämmitti paljaita käsivarsia ja ilmassa tuoksui norjanangervo. Tuntui ihan kesältä.

Juhannukseen on kuukausi. Mietin, missä juon aamukahvia silloin.

AdobePhotoshopExpress_2014_05_18_220002.jpg

Pohdin myös sitä, miten elämän palasilla on jännä taipumus loksahdella paikoilleen yksi toisensa jälkeen. Ja siis nimenomaan niin, että ensin yksi löytää paikkansa ja muut seuraavat perässä siksi, että se ensimmäinen osui oikeaan.

Ensin löytää vaikka työn, joka tuntuu omalta. Ja koska on siellä omalta tuntuvassa työssään, tapaa muita samanhenkisiä ihmisiä. Jonkun sellaisen samanhenkisen ihmisen kautta päätyy asumaan aivan oikeanlaiseen kotiin. Ja kun asuu siellä aivan oikeanlaisessa kodissaan, törmää kadunkulmassa johonkin täydelliseen tyyppiin. Yksi asia johtaa toiseen, ja se toiseen, ja pian elämä on muuttunut aivan erinäköiseksi.

Toiset asiat oikeasti puhuttelevat meitä ja toiset eivät. Ja kun seuraa niitä hyvältä tuntuvia juttuja, ne johdattavat meitä sinne, minne kuulumme – tuntuivat ne sitten järkeviltä, tai eivät. 

Järki on nimittäin se tyyppi, joka on taitava pitämään meidät turvassa ja poissa suurista riskeistä. Onnesta se ei välttämättä tiedä juuri mitään. Lisäksi se, mitä pidetään järkevänä, on usein ympäristön ja muiden ihmisten käsitys siitä, kuinka elämää kannattaa elää. Jokaisen tie on kuitenkin erilainen, ja jokainen tietää itse parhaiten, miten sitä kannattaa kulkea.

Joskus voi olla kaikkein järkevintä heivata järki romukoppaan ja kuunnella sen sijaan sydäntään. Sillä ne jutut, jotka ihan alusta asti tuntuvat oikeilta, menevät melko harvoin vikaan. Ja sitten domino-efekti ryhtyy pyörimään ja palaset loksahtelemaan paikoilleen.

kuva-41.JPG

Nyt ei laula enää Aino Venna, nyt on The Weekend Wind Down -soittolistan vuoro. Kuunnelkaa, ihanan rauhallista, juuri tähän hetkeen oikeaa. Aurinkokin meni jo nukkumaan, norjanangervo tuoksuu edelleen, mutta nyt maljakossa. 

Nukkukaa hyvin, nähkää kauniita unia ja herätkää hymy silmissä uuteen viikkoon. Olkoon se veikeä.

Kommentit (7)
 1. Se menee juurikin noin, että monesti, kun yksi asia loksahtaa paikalleen, niin sitä seuraa monta muuta. Kanssasi samaa mieltä, että kannattaa kuunnella sydäntään, sillä silloin harvoin menee aivan vikaan. Ihanaa viikkoa!

  1. Juu, sydän yleensä tietää. Ja jos se vaikka joskus erehtyykin, niin ainakin on yrittänyt olla rehellinen itselleen. 

   Suloista iltaa, NJ. <3

 2. Anna, sun kesän ekan päivän kuvat oli ihan vaan vähän tyylikkäämpiä kuin mun…

  Mainiota alkavaa viikkoa sinullekin 🙂

  1. Mutta sun kuvissa on kyllä ehdottomasti parempi meininki!;)

   Ihanaa viikkoa!

   1. tiedä tuosta. Mutta päätin, että voisin yrittää ottaa huomenna jotakin kauniita kukkakuvia!

    1. Kukat on aina kauniita, mutta äänestäisin silti koirien puolesta.;)

     1. älä nyt, yritin juuri heilua kameran kanssa tuolla ulkona!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *