Kevyttä kesälukemista

 

Muistatteko vielä, kun valitin joskus, että nykydekkarit ovat liian raakoja? Halusin sellaista agathachristiemäistä vanhaa kunnon jännitystä, enkä mitään hirveitä raakuuksia. En pysty lukemaan nykyajan ruotsalaisia dekkarikuningattaria, niin kuin vaikka Camilla Läckbergiä, koska ne kauheudet tulevat uniini. Kokeiltu juttu.

No, en ole ihan varma, onko Vera Vala nyt niin rentoa lukemista sekään, mutta jollain tavalla kuitenkin vähemmän hirveää kuin moni muu. Ja sillä tarkoitan, että karmeilla yksityiskohdilla ei niin mässäillä. Murhia kyllä piisaa.

Luin Lissabonissa Valan uusimman ja päätin heti hankkia käsiini kaikki sen edeltäjätkin. Niissä seikkailee suomalais-italialainen sisaruspari Arianna ja Ares, ja ne sijoittuvat tietenkin Italiaan. Aika täydellistä, kevyttä mutta koukuttavaa kesälukemista, sanoisin.

Huomasin muuten, että eräs lempidekkarisarjoistani on saanut uuden painoksen! Sujata Masseyn dekkareissa päähenkilö on japanilais-amerikkalainen antiikkikauppias Rei Shimura, jolla on komea skottipoikaystävä Hugh ja tapa joutua selvittämään murhia. Suosittelen näitä lämpimästi. Ihan parasta! Kannattaa lukea järjestyksessä, sillä vaikka murhat selviävätkin jokaisen lopussa, Rein tarina etenee.

 

 

Toinen uudehko löytöni on Kate Morton. Kuten kannessa sanotaan: jos tykkäät Downton Abbeysta, tämä on sinulle. Olen lukenut Kaukaisten hetkien lisäksi myös Hylätyn puutarhan, ja kumpikin oli tosi jees. Kirjojen tapahtumapaikkana ovat vanhat englantilaiset kartanot (se Downton Abbey) ja niissäkin selvitetään mysteerejä. Lisäksi on vähän romantiikkaa.

Onko teillä helppolukuisia kirjalemppareita, jotka sisältävät jonkin mysteerin?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit

ReetaJohanna (Ei varmistettu)

Oi, kiitos näistä kirjavihjeistä. Suosittelen Maria Langin kirjoja. Erittäin Agatha Christiemäisiä.

Anna Vihervaarasta

Oi, Maria Langit on ihania! Oon vaan lukenut varmaan ne kaikki.:D Meillä on selvästi sama kirjamaku!

Minnea
Minnean muruja

Kiitti vinkeistä, lisään nämä kesän lukulistalle :)

Anna Vihervaarasta

Jee, kerro sitten, mitä tykkäsit! :)

Kia/ Luetaanko tämä? (Ei varmistettu) http://luetaankotama.blogspot.fi/

Vera valan kirjat ovat ihan hyviä, vaikka joskus uuteen tarttuessani minulle tulee tunne, että olen jo lukneut kirjan. Jotenkin tuntuu, että niiden juonet ovat hieman toistensa kaltaisia. Kannattaa muuten tutustua Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarjaan, jos kaipaat vähemmän verisiä dekkareita! Flavia on ihana 11-vuotias salapoliisi, erikoinen pieni myrkynkeittäjä ja itseoppinut kemisti.

Marisus (Ei varmistettu)

Flavia on ihan ykkönen! Mä tartuin mieheni suosituksesta vähän pitkin hampain ensimmäiseen Flavia-kirjaan ja olin koukussa heti. Nyt on kaikki ilmestyneet somasti vierekkäin kirjahyllyssä. Sopivan leppoisaa kesälukemista!

Anna Vihervaarasta

Hei ihanaa! Flavia on yhden lukemani kirjan perusteella mustakin ihan mahtava.:)

Anna Vihervaarasta

Hei ihanaa, kun muistutit Flaviasta! Olen lukenut yhden, Piiraan maku makea. Se oli huippu! <3 Pitää ehkä kirjoittaa siitä tännekin. :)

smagardi
astu harhaan

Tarquin Hallin Vish Puri -sarja!
Just sopivan kevyttä salapoliisikirjallisuutta.

Anna Vihervaarasta

Jee, ihan uusi tuttavuus mulle! Kiitos vinkistä. <3

p (Ei varmistettu)

Oletko poistattamassa tatuointiasi vai miksi se on noin haalea?

Anna Vihervaarasta

Valaistus.;) Ja se on keskeltä vähän haalistunut kyllä muutenkin, koska en muistanut varoa aurinkoa ekana kesänä, kun otin sen. 

kakkukahvit (Ei varmistettu)

Liane Moriartyn kirjoissa on usein jokin mysteeri, jota lukija saa pähkäillä - ei välttämättä murha, mutta joskus niitäkin. Järjettömän koukuttavia ja imaisevat aina täysillä mukaan! Ihan parasta kesälukemista, ehdottomasti. Mustat valkeat valheet (Big Little Lies) kannattaa ainakin lukea.

Anna Vihervaarasta

Kuulostaa hyvältä! Onko tuo Big Little Lies sama, josta on se tv-sarja? Se oli niiiiiin hyvä. :)

Lottajjoo (Ei varmistettu)

Joo kyllä on, tuon kirjan pohjalta on se sarja. Oon niin ilonen että luin kirjat ensin! Kaikki tosi hyviä :) Jännitystä ilman raakuutta on myös JK Rowlingin salanimellä Robert Galbraith kirjoittamissa kirjoissa Käen Kutsu ja Silkkiäistoukka. Kannattaa lukea ilmestymisjärjestyksessä :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.