Kevyttä kesälukemista

IMG_4703.jpg

 

Muistatteko vielä, kun valitin joskus, että nykydekkarit ovat liian raakoja? Halusin sellaista agathachristiemäistä vanhaa kunnon jännitystä, enkä mitään hirveitä raakuuksia. En pysty lukemaan nykyajan ruotsalaisia dekkarikuningattaria, niin kuin vaikka Camilla Läckbergiä, koska ne kauheudet tulevat uniini. Kokeiltu juttu.

No, en ole ihan varma, onko Vera Vala nyt niin rentoa lukemista sekään, mutta jollain tavalla kuitenkin vähemmän hirveää kuin moni muu. Ja sillä tarkoitan, että karmeilla yksityiskohdilla ei niin mässäillä. Murhia kyllä piisaa.

Luin Lissabonissa Valan uusimman ja päätin heti hankkia käsiini kaikki sen edeltäjätkin. Niissä seikkailee suomalais-italialainen sisaruspari Arianna ja Ares, ja ne sijoittuvat tietenkin Italiaan. Aika täydellistä, kevyttä mutta koukuttavaa kesälukemista, sanoisin.

Huomasin muuten, että eräs lempidekkarisarjoistani on saanut uuden painoksen! Sujata Masseyn dekkareissa päähenkilö on japanilais-amerikkalainen antiikkikauppias Rei Shimura, jolla on komea skottipoikaystävä Hugh ja tapa joutua selvittämään murhia. Suosittelen näitä lämpimästi. Ihan parasta! Kannattaa lukea järjestyksessä, sillä vaikka murhat selviävätkin jokaisen lopussa, Rein tarina etenee.

 

IMG_4704.jpg

 

Toinen uudehko löytöni on Kate Morton. Kuten kannessa sanotaan: jos tykkäät Downton Abbeysta, tämä on sinulle. Olen lukenut Kaukaisten hetkien lisäksi myös Hylätyn puutarhan, ja kumpikin oli tosi jees. Kirjojen tapahtumapaikkana ovat vanhat englantilaiset kartanot (se Downton Abbey) ja niissäkin selvitetään mysteerejä. Lisäksi on vähän romantiikkaa.

Onko teillä helppolukuisia kirjalemppareita, jotka sisältävät jonkin mysteerin?

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (15)
 1. kakkukahvit
  19.6.2017, 11:15

  Liane Moriartyn kirjoissa on usein jokin mysteeri, jota lukija saa pähkäillä – ei välttämättä murha, mutta joskus niitäkin. Järjettömän koukuttavia ja imaisevat aina täysillä mukaan! Ihan parasta kesälukemista, ehdottomasti. Mustat valkeat valheet (Big Little Lies) kannattaa ainakin lukea.

  1. Kuulostaa hyvältä! Onko tuo Big Little Lies sama, josta on se tv-sarja? Se oli niiiiiin hyvä. 🙂

   1. Joo kyllä on, tuon kirjan pohjalta on se sarja. Oon niin ilonen että luin kirjat ensin! Kaikki tosi hyviä 🙂 Jännitystä ilman raakuutta on myös JK Rowlingin salanimellä Robert Galbraith kirjoittamissa kirjoissa Käen Kutsu ja Silkkiäistoukka. Kannattaa lukea ilmestymisjärjestyksessä 🙂

 2. Oletko poistattamassa tatuointiasi vai miksi se on noin haalea?

  1. Valaistus.;) Ja se on keskeltä vähän haalistunut kyllä muutenkin, koska en muistanut varoa aurinkoa ekana kesänä, kun otin sen. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *