Kirjahyllyhaaveita, auttakaa valitsemaan!

3b39bdca5aac36edaf856c03cbac3a742c2299d9.jpeg

 

Rakastan lukemista, mutta minulla on pitkään ollut paha kirjojen säilytysongelma. Se tuntuu kulminoituvan aina muutossa, kun huomaan, miten valtavan määrän niitä omistan.

Viimeksi ratkaisin ongelman julmasti. Muuttaessani tänne vuokrakotiin vuoden 2014 alkukesästä, mukanani muutti vain neljännes kirjoistani. Lopuista hankkiuduin eroon. Hävitysvimmaltani säästyneet yksilöt sulloin vanhoihin omenalaatikoihin tai kärräsin vintille. Hirveää kirjojen kaltoinkohtelua.

Näin olemme kirjojeni kanssa elelleet siitä lähtien. 

 

3af9acda1cf5c6d96c97e38eb8e9599d.jpg

 

Nyt on muutto taas edessä. Uusi asunto on herättänyt sisäisen minimalistini, enkä oikein tiedä, mitä kirjojeni kanssa tekisin. Olin jo täyttä häkää hävittämässä niitä ja pitämässä vain ihan rakkaimmat, mutta alan tulla toisiin aatoksiin. Lapsuudenkodissani oli kirjahylly joka huoneessa. Kun jouluna vierailin äidilläni ja mainitsin suunnittelevani jälleen kirjamurhaa, hän sanoi: Kirjahylly kuuluu kotiin. 

Ja niin se ehkä vähän on. On tullut aika luopua omenalaatikoista, mutta mitä niiden tilalle? Seinään kiinnitetyt avohyllyt olisivat ihanat, mutta sekä avohyllyt että kirjat keräävät hirveästi pölyä. Entä mistä tarpeeksi kestävät hyllyt ja kiinnikkeet, ja kuka tällaisen rakentaa ja mihin hintaan?

Paljon helpommalla ja halvemmalla pääsisi hankkimalla valmiin hyllykön. 

 

73fbf42d5c7e12b3dfabce707fc04a4c.jpg

 

44ca295665488fe58a82974f4f79957d.jpg

 

Lasiovinen versio ratkaisisi pölyongelman. Kiinteä kirjahylly olisi täydellinen, muttei taida ihan onnistua uudisasuntoon.

 

b5f1d821dcfc6edf2f110a4652e62171.jpg

 

Tämä on yksi ehdottomia suosikkejani, mutta minulla ei ole tuollaista ikkunaa. Korkea hylly säästäisi lattiatilaa. Leveän hyllyn päälle saisi telkkarin, jollen sitten luovu siitä.

Vai unohdanko koko kirjahyllyn ja piilotan kirjat Bestån sisään?

 

0ab1f193c09e27edfa8da7aca4ff4b20.jpg

 

Niin, ainoa asia, jonka oikeastaan olen päättänyt, on väri. Valkoinen. 

Mitä mieltä te olette, mikä näistä vaihtoehdoista olisi paras?

 

Kuvat Pinterestistä

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (28)
  1. Jos budjetti sattuisikin antamaan myöten, kehotan tutustumaan myös Juvin kirjakaappielementteihin. Ne tehdään puuvalmiina, joten niihin saa valita itse vetimet ja maalauttaa haluamansa väriseksi (kuvissa esim. ihana vaaleanharmaa). Ensivaikutelma voi olla aika maalaisromanttinen, mutta kyllä noista saa pelkistetymmänkin mallin: http://www.juvi.fi/kirjakaappielementit.html

    Kotimaista täyspuuta, kyllä kelpaa!

  2. Ekan kuvan kaltaisen kokonaisuuden perään voisi käydä kyselemässä ihan rautakaupassa… Sieltä voisi löytyä edullisesti joko sellainen pystykiskoihin kiinnitettävä ratkaisu tai sitten ihan lankkua ja seinäkiinnikkeitä/kulmarautoja. Itsekään en kyllä osaisi nikkaroida tällaista yksin seinään kiinni, mutta jos lähipiiristä vain löytyy joku taitavampi (joka mielellään vielä omistaa porakoneen, jos itsellä ei ole), niin ei ole varmaan vaikea tai aikaavievä homma. 🙂

    Susanna Vento on ilmeisesti yhteistyössä Lundian kanssa tehnyt myös tosi hienon oviaukon kiertävän kirjahyllyn, siitä löytyy Googlen kuvahaulla kuvia. 🙂 Lundia on uutena tosi hintavaa, mutta niitä taitaa olla tosi paljon liikkeellä käytettynäkin. Valtaosa meidän kirjoista on piilossa matalassa Lundiassa, itse rakenneltiin siihen ovet. Vähän harmittaa piilotella niitä, mutta ko. huoneessa on kaikenlaista sälää muutenkin, avoin hylly olisi vaan ollut liian levoton…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *