Knit, knit...

Neuloin uuden lämpöisen tuubihuivin ja lapaset Novitan harmaasta Isoveli-langasta. Huivin ohje on taitavalta Paperikaupan tytöltä ja lapaset syntyivät Novitan neuvoilla. Tervetuloa talvi, olen valmiina! 

Tuubihuivi helmineuletta ja palmikkoa

1. Luo 40 silmukkaa esimerkiksi pyöröpuikoille. Käytän itse aina pyöröpuikkoja suoraa neuloessani, jotta silmukat eivät vahingossa tipahtele.

2. Ensimmäinen kerros: Neulo 11 silmukkaa helmineuletta, eli joka toinen silmukka oikein, joka toinen nurin. Aloita oikealla silmukalla. Palmikko: Neulo tämän jälkeen kaksi nurjaa ja ota kolme silmukkaa toiselle, vähän ohuemmalla puikolle odottamaan (näin silmukat eivät veny liikaa). Älä neulo äläkä kierrä silmukoita. Vie se puikko, jolla on ne kolme silmukkaa, toisen puikon taakse ja jätä se sinne odottamaan. Neulo kolme silmukkaa oikein. Neulo sen jälkeen ne odottamassa olevat silmukat myös oikein. Neulo sitten kaksi nurjaa ja ota jälleen kolme silmukkaa toiselle puikolle odottamaan. Vie nyt tämä puikko muiden puikkojen eteen. Jätä silmukat odottamaan ja neulo kolme oikeaa. Neulo tämän jälkeen odottavat silmukat oikein. Neulo lopuksi kaksi nurjaa ja 11 silmukkaa helmineuletta. Aloita helmineule oikealla.

3. Neulo viisi riviä niin, että neulot ensin 11 silmukkaa helmineuletta aivan samoin kuin ensimmäisellä rivillä. Palmikko: sileää neulosta, parilliset kerrokset: 2 oikein, 6 nurin, 2 oikein, 6 nurin, 2 oikein; parittomat kerrokset: 2 nurin, 6 oikein, 2 nurin, 6 oikein, 2 nurin. Neulo lopuksi vielä 11 silmukkaa helmeä niin, että aloitat sen aina oikealla silmukalla. 

4. Kuudennella kerroksella tehdään palmikon mutka, eli toistetaan ensimmäinen rivi.

5. Kun neuletta on niin paljon, että se kiertyy kaksi kertaa kaulan ympäri, päättele työ ja ompele parsinneulalla päät yhteen tuubiksi.

Ihania neulontahetkiä!

PS Minulla on lainassa työkaverini linssi, Canonin 55 mm f 1.4. Alempi kuva on otettu sillä. Ylempi kuva on otettu omalla peruslinssilläni, Canon 18-55 mm f 3.5-5.6. Omasta mielestäni alemmassa kuvassa on paljon kivempi tunnelma, mitä mieltä te olette?

Terkuin Wannabe-valokuvaaja

 

Kommentit

*Petra* (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta, Anna! Mulla taitaa olla pari kerää Isoveljeä jemmassa, pitääkin kaivaa esiin. Hyvännäköinen huivi. Ja joo, mulla on Canon 600D jossa juuri tuo 18-55 linssi, mutta parempi on hakusessa... Ehdottomasti kivempi tuo alempi kuva!

Anna Vihervaarasta

Heippa Petra!

Kiitos! Isoveli on tällä hetkellä mun lempparilanka ihan vain siksi, että se on niin paksua.:) Ja tuo harmaa on kyllä mun mielestä myös tosi kivan värinen.

Mulla on tuo ihan sama runko, se olisi ollut ehkä oleellista mainita.;) Tykkään itse usein sellaisista kuvista, joissa on hyvinkin blurri tausta. Jännää, miten paljon linssi oikeasti vaikuttaa lopputulokseen,  ja näissä kuvissa se ei edes näy samalla tavalla kuin jos tausta olisi kauempana.

Ihanaa viikonloppua!

 

Paperikaupan tyttö

Voi saitpa tehtyä tosi hienon huivin! Aivan ihana väri ja niin nätit lapaset myös! Hyvä idea neuloa huivi tuubiksi. Ja hyvät ovat molemmat kuvat. Alemmassa vain kivempi kuvakulma ja suuresta aukosta johtuva epätarkka tausta on hieno :)

Anna Vihervaarasta

Hih, kiitos. Kenenköhän ohjeella onnistuin?;) Oon ihan alkanut tehtailemaan näitä, nyt on jo toinen tekeillä, mutta se tulee joululahjaksi. Ja sen jälkeen ne säärystimet, joista varmaan jo mainitsin. Sain niihin hyvän ohjeenkin, tosin ensin pitää opetella pitsineule...:D

Nyt ymmärrän, kun sanoi, että 3.5 aukko on ihan pieni! Vähän innostuin leikkimään tuolla lainalinssillä ja tuli kyllä erittäin blurria. Mut harjoituksen kautta.

Kivaa viikonloppua!

vilmavvv (Ei varmistettu)

Hei, miten paljon lankaa huiviin menee? Minulla olisi yksi 150g kerä odottamassa, ja mietin että riittääköhän se..:)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.