Kokemuksia Holvista

Kaupallinen yhteistyö: Holvi

Toimistoni näyttää nykyisin yleensä tältä. Yrittäjyydessä on plussia ja miinuksia, mutta vapaus valita työympäristö kuuluu ehdottomasti plussiin. Osaltaan tämän on mahdollistanut Holvi, jonka asiakas olen ollut lokakuun alusta asti, eli kymmenen kokonaista kuukautta. Niin se aika rientää.

Minusta tuli Holvin asiakas sattuman kautta (tai oikeastaan ajattelen, että universumi piti tässä puoliani). Ennen yrittäjäksi ryhtymistä olin täysin pihalla kaikesta yrityksen rahaliikenteeseen liittyvästä: ei ollut kirjanpitäjää, en tajunnut alveista ja ennakkoveroista mitään, enkä oikein tiennyt, miten työni kannattaisi laskuttaa. Sitten Holvista otettiin yhteyttä. Kävin tutustumassa holvilaisiin, kuulin mistä on kyse, eikä minun ole sen jälkeen tarvinnut ahdistua yritykseni rahaliikenteen käytännön puolesta.

Holvista saa yritystilin ja laskutuksen

Konkariyrittäjistä voi kuulostaa omituiselta, että en aluksi edes tiennyt, että yrittäjä tarvitsee erillisen yritystilin. Niin eivät siis mene sekaisin yrityksen ja omat rahat.

Kun minusta tuli Holvin asiakas, sain siis käyttööni yritystilin. Siihen liittyy Mastercard-kortti, ja sen kautta laskutan. Tilillä näkyy erikseen tilitapahtumat ja lähettämäni laskut sekä niiden tilanne: onko lasku maksettu, onko se erääntynyt ja milloin sen eräpäivä on. Tämä helpottaa valtavasti yritystoimintaani. En tiedä, miten muuten pysyisin kärryillä, onko mikäkin lasku maksettu vai ei. Sieltä näen myös helposti, olenko itse ylipäätään muistanut laskuttaa. Sekään ei ole mikään itsestäänselvyys.

Holvin tililläni näkyy myös saldoennusteeni. Järjestelmä siis kertoo, kuinka paljon rahaa tililläni on oletettavasti vaikka parin viikon päästä.

Jotta varmasti pysyisin selvillä tilini rahatilanteesta, Holvi lähettää minulle myös sähköpostia, kun jokin lasku on maksettu tai kun itse olen maksanut tililtä jotain. Se kertoo myös, ollaanko sillä viikolla plussalla vai miinuksella. Se on välillä ahdistavaa, jos viestissä lukee punaisella miinusmerkkinen saldo, mutta toisaalta pitää vapaan toimittajan ruodussa: jos koko kuukauden saldo olisi miinuksella, tietäisin, että nyt on syytä tehdä enemmän töitä.

Holvi helpottaa kirjanpitoa

Holvi tekee yhteistyötä kirjanpitäjien kanssa. Kirjanpitäjällä onkin tiliini katseluoikeus. Hän näkee sieltä samoin kuin minäkin, kuinka paljon rahaa on tullut ja mennyt, miten paljon alveja pitäisi maksaa ja miten yritykselläni menee. En siis joudu lähettämään hänelle erikseen mitään muuta kuin kuittikopiot yritykseni kuluista. Helppoa kuin heinänteko!

Käyn myös itse aina välillä tutkailemassa Holvissa, kuinka paljon olen missäkin kuussa tienannut. Olen varmasti kertonut aiemminkin, että tuloni ovat melkoisen epäsäännölliset: yhtenä kuuna rahaa virtaa, toisena noruu. Siksi siitä on välillä vaikea pysyä kartalla.

Holvista näen kuitenkin helposti, millainen on kunkin kuun tulos. Pidän siitä, että raha-asiani ovat selvillä myös omassa päässäni, eivät vain kirjanpitäjäni harteilla. Olen muutenkin sitä mieltä, että ihan jokaisen kannattaisi tietää, miten omalla taloudella menee ja mihin raha kuluu, oli sitten yrittäjä tai ei.

Holvi on edullinen

Minulla on käytössäni Holvin Grower-paketti, joka kustantaa yritykselleni huimat 9 euroa kuussa. Tuolla 9 eurolla saan yritystilin, laskutustyökalun, Business Mastercardin ja alustavat kirjanpitoraportit, jos tahtoisin tehdä kirjanpitoni itse (en tahdo). Laskuja voi lähettää ja maksaa Euroopassa niin paljon kuin haluaa.

Mielestäni tämä on todella edullinen palvelu, jos vertaa esimerkiksi laskutuspalveluihin, jotka kuorivat jokaisesta laskusta tietyn prosenttiosuuden, joka voi olla vaikka viisi. Jos siis laskuttaisin tuollaisen laskutuspalvelun kautta 4000 euroa kuussa, maksaisin siitä ilosta 200 euroa. Holville maksan vain tuon 9 euroa. Toki päälle tulee kirjanpito, mutta rutkasti halvemmalla selviän silti.

Holvissa on mahdollisuus myös verkkokaupalle. Eli jos joskus alan myymään tuotteita tai palveluita verkossa, sekin onnistuisi.

Holvista saa tukea

Lopuksi olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, että olen saanut Holvista apua hyvin nopeasti aina, kun olen sitä tarvinnut. Tuki vastaa hetkessä. Kun ihan alkuaikoina tarvitsin pientä muokkausta laskutustyökaluuni, sekin onnistui käytännössä välittömästi.

Olen täysin rehellinen sanoessani, etten ymmärrä, miksi käyttäisin mitään muuta palvelua yritykseni rahaliikenteen hoitamiseen. Suosittelen ehdottomasti ainakin kaltaiselleni freelancerille.

Lue myös:

Tältä näyttää työviikkoni

Kun ajastani tuli omaani, se alkoi maksaa enemmän

Arvosta työtäsi ja pyydä siitä kunnon palkka

Miten selvitä taloudellisen paineen kanssa?

Millaisia ominaisuuksia yrittäjä tarvitsee?

Miltä tuntuu olla girlboss?

Miten yrittäjää verotetaan?

Kirjanpitäjän juttusilla

Miten freelancetoimittaja hoitaa rahaliikenteen?

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *