Kolme ajatusta onnesta

Ehkä onni tulee kaikkein eniten arjen tekemisistä. Siitä, miten päivänsä viettää ja miltä ne tuntuvat: pitkiltä vai lyhyiltä, merkityksellisiltä vai merkityksettömiltä. Siihen voi itse vaikuttaa niin paljon.

Olen se, joka saapuu toimistolle aamuisin viimeisten joukossa. Yleensä pääsen töihin siinä puoli kymmenen maissa ja tunnen siitä aina lievää huonommuutta. Olemme tottuneet siihen, että ahkerat ihmiset aloittavat päivänsä aikaisin.

Mutta mitä jos en olekaan laiska aamuisin, vaan ahkera iltaisin? Päiväni loppuvat järjestään kesken. Joudun melkein joka ilta pakottamaan itseni nukkumaan. On niin paljon kaikkea kivaa tehtävää, pitää suunnitella, ulkoilla, neuloa, lukea. Sitten ovat ystävät ja vielä blogihommatkin. Harkitsen vakavasti isäni vanhan telkkarin palauttamista hänelle. Se on nököttänyt kirjahyllyn päällä nyt muutaman kuukauden. En ole avannut sitä kertaakaan. Itse asiassa sitä ei edes ole viritetty. En ole ihan varma, missä välissä ihmiset yleensä katsovat telkkaria.

Ja taidan olla hirveän onnellinen, kun ajattelen näin. Olisihan aika kurjaa, jos tunnit matelisivat eikä osaisi innostua. Innostus, ehkä se on toinen onnen rakennuspalikoista.

Sitten on vertailu. Tai siis SITÄ EI SAA TEHDÄ.

Minusta minulla on esimerkiksi ihana koti, aika kiva tyyli ja vallan hyvä elämä.

Ajattelen näin niin kauan, kunnes erehdyn lukemaan liikaa sisustuslehtiä tai surffailemaan liian täydellisiin muotiblogeihin. Silloin en olekaan enää tyytyväinen. Silloin huomaan, että vaatteeni ovat vähän eriparisia ja minulta uupuu kolmen metrin huonekorkeus, valkoiset lautalattiat ja kakluuni nurkasta. 

Moneen asiaan on tyytyväinen ennen kuin asettaa ne kilpailutilanteeseen. Silloin unohtaa helposti, miten paljon onnea juuri ne omat jutut tuottavat. Sellaisinaan.

Vertailu on onnen tuho, väitän.

Summa summarum: elämä on helposti aika onnellista, jos:

1. tykkää arjestaan ja täyttää sen kivoilla jutuilla

2. innostuu usein ja monesta

3. ei vertaile sitä onnellista elämäänsä tai mitään sen osa-alueita muiden elämiin tai osa-alueisiin.

Aika simppeliä, eikö?

Kivaa päivää, murmelit!

Kommentit

Tiina / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Kaunis koti sinulla! Ja nuo ajatuksesi onnesta.. Hassua lukea jotain, mikä voisi olla kuin suoraan omasta kynästä. Pohdiskelin nimenomaan arjen onnellisuutta omassakin blogissa vain reilu viikko sitten. Lomat ovat elämän luksusta, mutta arkea on kuitenkin niin paljon enemmän, että siitä kannattaa pyrkiä tekemään itselle ja läheisille mahdollisimman hyvä ja onnellinen ❤

Anna Vihervaarasta

Kiitos Tiina! <3

Niin kliseistä kuin se onkin, niin elämä on tässä ja nyt. Ja koska suurin osa siitä on arkea, siitä pitäisi osata tehdä mahdollisimman hyvä ja onnellinen.

Ihanaa viikonloppua!

Hurmioitunut (Ei varmistettu) http://hurmioitunut.blogspot.fi/

Totta, vertailu pilaa oman onnellisuuden/tyytyväisyyden tunteen. Kun osaisi vain napsia inspiraatiota toisilta/toisista kodeista ilman vertailua niin elämä pysyisi kivasti liikkeessä. Mutta todistit jälleen, että pitäisi pysähtyä miettimään sitä omaa oloa, kotia ja tunnetta, ajatusta siitä mikä on hyvin omassa elämässä juuri nyt. Minäkin rakastan kotiani, vaikka säilytystilaa on liian vähän ja kaikki huokekalut eivät ole sellaisia joista nauttisin kaikkein eniten, mutta hei, se ei haittaa. Ne toimittavat virkaansa hyvin ja vielä on jotain mistä unelmoida tulevaisuudessakin. Eniten rakastan seitsemännen kerroksen ikkinoista ja parvekkeelta avautuvaa maisemaa. Maisema avautuu kauppakeskuksiin, mutta välissä on sopivasti puita ja joka ilta saa nauttia erilaisesta auringonlaskusta ja taivaanrannasta, pilvien väristä ja muodoista. Tätä näkymää tulen eniten kaipaamaan jahka tästä joskus muutamme. Siksi on hyvä tallentaa tuota maisemaa aika ajoin muistoksi. :)

Anna Vihervaarasta

Niin, tavallaan pitäisi keskittyä itseen ja siihen, mikä on hyvin. Mutta toisaalta ajattelen myös, että itseen ja mihinkään oman navan ympärillä pyörivään ei saisi keskittyä liikaa. Sekavaa.:) Mutta ehkä onnellisimmat ihmiset ovat niitä, jotka tiedostavat oman onnensa, pitävät elämästään ja innostuvat ulkomaailman asioista. Tekevät jotain hyvää muiden hyväksi tai vain ihastelevat maailman kauniita puolia.

Kivaa viikonloppua!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Tuo aamu-iltarytmisi kuulostaa niin äärettömän tutulta. Ja nimenomaan, aamu-uninen on yleensä ilta-ahkera! :)

Anna Vihervaarasta

Todellakin! Kippis meille ilta-ahkerille.<3

jennajohannasi
Pirtti

Samaistun niin paljon lauseeseesi: Sitten ovat tyynyt ja peitot. Niitä on aika paljon. Ne ovat kodikkaita, niiden seassa on hyvä. Ihmettelen myös ihmisiä, joilla voi olla tylsää. Koko ajan olisi jotain touhuttavaa! 

Anna Vihervaarasta

Tyynyt ja peitot ovat ihania! Tänään meinaan käpertyä niiden sekaan sohvalle, ottaa kirjan käteen ja pysyä siinä koko illan.:)

Ihanaa viikonloppua!

Nettanen

Viisaita sanoja ja ajatuksia jälleen <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Nettanen. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.