Kolme ajatusta onnesta

Image-1-22.jpg

Ehkä onni tulee kaikkein eniten arjen tekemisistä. Siitä, miten päivänsä viettää ja miltä ne tuntuvat: pitkiltä vai lyhyiltä, merkityksellisiltä vai merkityksettömiltä. Siihen voi itse vaikuttaa niin paljon.

Olen se, joka saapuu toimistolle aamuisin viimeisten joukossa. Yleensä pääsen töihin siinä puoli kymmenen maissa ja tunnen siitä aina lievää huonommuutta. Olemme tottuneet siihen, että ahkerat ihmiset aloittavat päivänsä aikaisin.

Mutta mitä jos en olekaan laiska aamuisin, vaan ahkera iltaisin? Päiväni loppuvat järjestään kesken. Joudun melkein joka ilta pakottamaan itseni nukkumaan. On niin paljon kaikkea kivaa tehtävää, pitää suunnitella, ulkoilla, neuloa, lukea. Sitten ovat ystävät ja vielä blogihommatkin. Harkitsen vakavasti isäni vanhan telkkarin palauttamista hänelle. Se on nököttänyt kirjahyllyn päällä nyt muutaman kuukauden. En ole avannut sitä kertaakaan. Itse asiassa sitä ei edes ole viritetty. En ole ihan varma, missä välissä ihmiset yleensä katsovat telkkaria.

Ja taidan olla hirveän onnellinen, kun ajattelen näin. Olisihan aika kurjaa, jos tunnit matelisivat eikä osaisi innostua. Innostus, ehkä se on toinen onnen rakennuspalikoista.

Image-1-24.jpg

Sitten on vertailu. Tai siis SITÄ EI SAA TEHDÄ.

Minusta minulla on esimerkiksi ihana koti, aika kiva tyyli ja vallan hyvä elämä.

Ajattelen näin niin kauan, kunnes erehdyn lukemaan liikaa sisustuslehtiä tai surffailemaan liian täydellisiin muotiblogeihin. Silloin en olekaan enää tyytyväinen. Silloin huomaan, että vaatteeni ovat vähän eriparisia ja minulta uupuu kolmen metrin huonekorkeus, valkoiset lautalattiat ja kakluuni nurkasta. 

Moneen asiaan on tyytyväinen ennen kuin asettaa ne kilpailutilanteeseen. Silloin unohtaa helposti, miten paljon onnea juuri ne omat jutut tuottavat. Sellaisinaan.

Vertailu on onnen tuho, väitän.

Image-1-19.jpg

Summa summarum: elämä on helposti aika onnellista, jos:

1. tykkää arjestaan ja täyttää sen kivoilla jutuilla

2. innostuu usein ja monesta

3. ei vertaile sitä onnellista elämäänsä tai mitään sen osa-alueita muiden elämiin tai osa-alueisiin.

Aika simppeliä, eikö?

Kivaa päivää, murmelit!

Kommentit (10)
  1. Viisaita sanoja ja ajatuksia jälleen <3

    1. Kiitos ihana Nettanen. <3

  2. Samaistun niin paljon lauseeseesi: Sitten ovat tyynyt ja peitot. Niitä on aika paljon. Ne ovat kodikkaita, niiden seassa on hyvä. Ihmettelen myös ihmisiä, joilla voi olla tylsää. Koko ajan olisi jotain touhuttavaa! 

    1. Tyynyt ja peitot ovat ihania! Tänään meinaan käpertyä niiden sekaan sohvalle, ottaa kirjan käteen ja pysyä siinä koko illan.:)

      Ihanaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *