Kori Keniasta

 

IMG_4014.JPG

Yhteistyössä Mifuko

 

Sinne uuteen kotiin, sinne tahdon kauniita ja merkityksellisiä esineitä. Oikeastaan mihin tahansa kotiin kannattaisi tahtoa sellaisia. Tuo kori tuolla, se on  sellainen esine.

Sain sen Mifukolta, ja se on tehty sisalista ja pääosin kierrätetystä elintarvikemuovista. Sen teki käsin Keniassa Matna Mutucu niminen nainen. 

 

IMG_4001.JPG

 

Mifukon perusti vuonna 2009 kaksi suomalaista suunnittelijaa: Minna Impiö ja Mari Martikainen. Mifukon tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Kenian maaseudulla. Valmistuksessa noudatetaan Reilun kaupan periaatteita, ja korien tekeminen työllistää maaseudun naisia. Heidän pääelinkeinonsa on useimmiten maanviljely, mutta he saavat koreista tarpeellisia lisätuloja.

Tiedän, että ekologisin vaihtoehto elää olisi aina olla hankkimatta yhtään mitään. Mutta kun hankin kuitenkin, niin minua ilahduttaa ajatus, että kaunis esine kotonani on tuotettu mahdollisimman eettisesti ja tarkoittaa rahaa jonkun sitä todella tarvitsevan ihmisen taskussa  Mifuko on suahilia ja merkitsee suomeksi taskua. 

Lisäksi sydämessäni on heikko kohta Afrikalle. Olin siellä kerran kahden viikon safarilla, ja se oli matka, jonka muistan aina. Se kauneus, avaruus, villi luonto. Tuntui, että olin hetken osa alkuperäistä maailmaa, sellaista kuin sen kuuluisi olla. Ja niin tietenkin olinkin, sieltä savanneiltahan me tännekin joskus vaelsimme. 

Luonnon lisäksi olin vaikuttunut ihmisistä. Kiersimme Kenian naapurimaan Tansanian maaseutua, tiet olivat sellaista punaista Afrikan tomua ja tienvarren kylät aika pitkälti hökkeliä. Mutta ihmiset! He olivat iloisia, ystävällisiä ja säihkyvän puhtaita vaaleissa vaatteissa siinä, missä me turistit olimme hikisiä ja pölyisiä. 

 

IMG_4015.JPG

 

Sain valita itselleni yhden korin Mifukon valikoimasta. Vaiheilin pitkään mustavalkoisen ja tämän vaaleansini-valkoisen yksilön välillä. Lopulta tein sen, minkä yritän aina tehdä: otin sen, josta oikeasti tykkään enemmän, en sitä, mikä olisi varmempi vaihtoehto. Nyt meillä siis on pastellinen kori, ja lehtikasa on saanut uuden kodin. 

Samalla kodin värimaailma on määrittymässä taas vähän. Olen miettinyt olisiko se vähän pastellisen puuterinen tai kenties voimakkaampi, näin vähän aikaa silmissäni vihreän samettisohvan. Jostain syystä nämä hennot sävyt kuitenkin vetävät minua jatkuvasti puoleensa. Viihdyn niiden keskellä.

Mitäs tykkäätte korista?

 

IMG_4017.JPG

 

Ai mikä uusi koti?

Kotiuutisia

Materiaalivalintoja ja sisustusinspiraatiota

 

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

 

Kommentit (3)
  1. Kaunis kori, ja sopii muutenkin kauniisiin puitteisiin. Ihastuin ihan hirveästi tuohon tauluun mikä sinulla näkyy kuvissa taustalla!

  2. Menolippu Maalle
    14.3.2017, 12:23

    Tosi kaunis kori. Olen huomannut saman, kannattaa valita gut feelingillä se, josta tykkää enemmän, eikä miettiä mikä on järkevää. Vaikka toisaalta taas on mennyt se ensi-ihastuksen tunne ohikin ja on tullut huomattua, että teki virhearvion. Hmm, valinnat on vaikeita.

    1. Joo todellakin! Huteja sattuu kaikille ja valinnat on kyllä hankalia. Mutta tärkeintä on, että valitsee sen, mistä tykkää eikä sitä, mistä muut tykkäävät, eikös?:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *