Koruja ja kohtaloita

anna_ja_korut_4_hannele_salmi.jpg

 

Olen monesti tässä miettinyt, että tahtoisin löytää jotain uusia ihania koruja, vähän sellaisia boheemeja, kesään sopivia, tiedättehän.

Ennen kuin ehdin tehdä asialle muuta kuin toivoa, kävelin ihan muissa asioissa eettisiin ja ekologisiin asioihin erikoistuneeseen pr-toimisto Sugariin…

Arvaatte varmaan jo.

 

anna_ja_korut_3_hannele_salmi.jpg

 

Minulla on nyt Sidai Designsin rannekoru ja korvikset. Ne on tehnyt maasainainen Tansaniassa lasihelmistä sekä vanhoista viljasäkeistä ja muovikanistereista saaduista materiaaleista. Hän on saanut työtä ja minä sain jotain kaunista. 

Näistä koruista tuli taas kerran mieleen vetovoimanlaki. Toivoin koruja ja koruja tuli, kyllä te jo tiedätte. Toki kyse saattaa olla siitä, että kiinnitin vain huomion niihin, koska olin ajatellut asiaa. Mutta se ei mitenkään muuta sitä, että vedämme asioita puoleemme, vai mitä? Päätyivät korut sitten luokseni mistä syystä tahansa, niin ne päätyivät. Ja jos tämä toimii pienissä asioissa, miksei sitten suurissakin.

 

anna_ja_korut_1_mv_hannele_salmi.jpg

 

Oh well, ei tänään enempää maailmankaikkeudesta. Paitsi ehkä toisesta kulmasta.

Tapasin maasaita vuosia sitten, kun olimme safarilla Tansaniassa. He ovat itäafrikkalainen alkuperäiskansa, joka paimentaa karjaa, asuu savimajoissa ja juo elävästä lehmästä valutetun veren ja maidon sekoitusta (lehmää ei tapeta, mikä on kovin hyvä juttu). 

Maasait ovat pitkiä, hoikkia ja uljaita, sotureita. 

Tänään kuljen kädessäni ja korvissani heidän punomiaan koruja ja ajattelen, miten erilailla tässä maailmassa voikaan elää.

Kirjoitan tätä helsinkiläisessä kaksiossa Macbook Airilla, kuuntelen Spotifysta Belle & Sebastiania ja aion kohta syödä iltapalaksi jostain kaukaa tuotuja kirsikoita. Tämä on minun todellisuuteni, mutta nämä korut punoneen maasain todellisuus on jotain ihan muuta. Se on hyvä muistaa.

Tämä on meidän kaikkien maailma, minun ja maasainaisen.

Ja molemmat todellisuudet ovat yhtä tärkeitä. 

 

Kuvat Hannele Salmi, korut saatu blogia varten ja niitä myy Kaarna Living

Kommentit (2)
  1. Kauniita koruja ja ajatuksia. Ja aivan upeita kuvia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *