Koska kaikki muut on jo varattu

Vanha talo Helsingin Annalassa, luokkahuoneellinen luonnonkosmetiikasta kiinnostuneita naisia, ihana aamiaisbrunssi hirssipuurosta ja porkkana-purjosmoothieista (kuulostaa kamalalta, oli hyvää), inspiroivimmat sanat vähään aikaan:

”Everybody else is taken, so I can only be me.”

Kaikki muut on jo varattu, voin olla vain minä.

Suloinen totuus. Viisaat sanat lausui Weledan hyvinvointilähettiläs, ruotsalainen yrttiguru, homeopaatti ja kirjailija Lisen Sundgren. Hän oli kertomassa Weledan uudesta hiustenhoitosarjasta, joka pohjautuu kolmeen viljaan: kauraan, hirssiin ja vehnään. Weleda on maailman vanhin luomukosmetiikan valmistaja, jolla on omat luomuviljelmät ympäri maailmaa, mutta hiustenhoitotuotteet ovat uutuus. 

Hirssi uudistaa ja säilyttää hiusten luonnollisen hyvinvoinnin, vehnä auttaa epätasapainoon ja hilseeseen ja kauran sanotaan tuovan elinvoimaa, rakentavan ja korjaavan hiusta. Viljojen lisäksi tuotteissa on käytetty muita luonnon ainesosia. Kaurashampoossa on esimerkiksi puhdistavaa ja suojaavaa salviaa ja kosteuttavaa jojobaöljyä. Tuoksu syntyy mimosasta ja tonkapavusta.

Juuri tästä pidän luonnonkosmetiikassa: raaka-aineet ovat yksinkertaisia, tulevat luonnosta ja ymmärrän, mistä on kyse. Lisen Sundgren kehottikin uhraamaan ajatuksen kosmetiikan alkuperälle. Mistä se tuli ja miten sen tuottaminen vaikutti ihmisiin, ympäristöön ja eläimiin. 

Kauran voi varmasti huoletta huuhtoa alas viemäristä eikä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa koskaan ole testattu eläimillä. Hyvä olo ja hyvä mieli.

Lisää aiheesta löytyy esimerkiksi WeledanPro Luonnonkosmetiikka ry:n tai Jolien sivuilta.

Kauneutta päivään!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.