Koska olen sen arvoinen

Kaupallinen yhteistyö: Familon

kylpytakki familon.jpg

Kun muutin tänne uuteen kotiin, päätin, että tämä paikka on kaunista elämää varten. Lupasin, etten helli itseäni vain lomilla vaan ihan joka päivä. Halusin, että se näkyy täällä.

Niinpä raivasin kaapeistani kaikenlaiset vanhat virttyneet verkkarit, eripariset lakanat ja kulahtaneet pyyhkeet ja vein ne keräykseen. Tilalle hankin tekstiilejä ja kotiasuja, joita rakastan. 

Silkkipyjamasta olette kuulleet varmaan vähän liikaakin, mutta nyt sillä on seuralainen. Tiedättehän ne hotellien valkoiset kylpytakit, joihin on ihana kietoutua? Niissä on jotain yhtä aikaa kotoisaa ja ylellistä. Nyt minulla on sellainen, ja väitän, että aamukahvi maistuu erilaiselta valkoisessa kylpytakissa ja kristallilasista nautittuna kuin verkkareissa ja vanhasta mukista. Jep, myönnetään: olen vähän hurahtanut arjen luksukseen. 

Nämä keinoni kohottaa tavallisia päiviä vähän uudelle tasolle, ovat kuitenkin oikeasti tosi pieniä ja melko edullisiakin. Kaunis lasi ei maksa juuri mitään, ja kylpytakkikin on satsaus, jota ei tarvitse kovin usein tehdä. Epäilen, että tuollainen takki on aika ikuinen, jollei sille sitten kaada punaviiniä tai sählää jotain muuta. 

 

hamam pyyhe familon.jpg

 

Kun puolitoista vuotta sitten vietin suuren osan kesästä purjeveneessä, rakastuin hamam-pyyhkeisiin, jotka kuuluivat veneen varustukseen. En ollut tajunnut, miten noin kevyt pyyhe voi oikeasti kuivata. Mutta niin se vain tekee. Sen kesän jälkeen en ole oikein ollut innoissani perinteisistä pyyhkeistä. Joten nyt minulla on kaksi hamam-pyyhettä, ja vanhat froteepyyhkeet palvelevat kuratassujen kuivaajina. 

 

hamam pyyhe familon 2.jpg

 

Kylppärissäni ei ole myöskään rumia markettisuihkugeelejä tai muuta roinaa. Kaikki on piilotettu kaappiin ja koreihin, ja se mikä on näkyvillä, miellyttää silmääni. Olen aika ihastunut Granitista löytämääni luomusuihkusaippuaan. Siinä on sellainen hieman jännä, raikas tuoksu, joka aina vetää minua puoleensa. En ole makeiden kukkaistuoksujen ystävä, vaan pidän jopa hieman maskuliinisista tuoksuista. Mia Höytö taas on ollut luottokosmetiikkaani vuosia. 

 

koti anna vihervaarasta.jpg

 

Kävin myös ostamassa ison kimpun tulppaaneita, sillä tahdon elvyttää vanhan tapani: tässä kodissa on aina maljakossa tuoreita leikkokukkia. 

Nämä kaikki kauniit asiat tekevät minut aika onnelliseksi. Pinnallista ehkä, mutta olkoon. Olen sitä mieltä, että olen tämän kaiken kauniin arvoinen. Niin sinäkin.

 

Kylpytakki ja pyyhkeet saatu Familonilta. Kiitos!

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Kommentit (6)
 1. Hei, tämä olikin jotenkin ihana juttu. Musta on ihanaa ajatella, että satsaa arjen kauneuteen ja luksukseen, kun sitä tämä on elämä suureksi osaksi on. Minusta todella fiksua. Miksi pitää kauniita astioita jossain kaapissa vieraita varten tai tosiaan nukkua käyttää kulahtaneita tekstiilejä. Aika inspiroivaa!!!

  Nanna

  1. Ihana kuulla! Paljon kauneutta sinne! <3

 2. Olis kiva kuulla sun ajatuksia tästä ekologiselta kannalta! Eikö parasta olisi käyttää vanhat rumat ensin loppuun eikä pistää keräykseen jotta voi ostaa tilalle uutta ja kauniimpaa? Itseänikin himottaisi vaihtaa vanhat kirjavat pyyhkeet hienoihin hotellityylisiin, mutta oma ekohippiyteni toistaiseksi on estänyt 😀 En sitten tiedä onko se sen marttyrointini arvoista, kun joka kerta vituttaa käyttää niitä vanhoja pyyhkeitä. Ja toisaalta en ole kovin hyvin perillä siitä, miyä keräykseen viedyille tekstiileille tapahtuu, olen vain elänyt siinä uskossa ettei siitä ole paljonkaan hyötyä. Uudet tekstiilithän voisi tietysti ostaa ekologisilta merkeiltä ja näin tukea niiden tuotantoa!

  1. Just näinhän se on. Ekologisin vaihtoehto olisi aina olla ostamatta yhtään mitään. Itse en siihen pysty, koska tykkään liikaa kaikesta kauniista. En myöskään ole ihastunut ajatukseen, että jos joskus on jonkun asian sattunut hankkimaan, sitä pitää käyttää hamaan loppuun saakka. Oma makuni on ainakin muuttunut aika paljon vuosien mittaan. Siksi jotkin vanhoista tavaroista eivät vain enää tunnu omilta. Osa vanhoista tekstiileistäni oli myös hankittu yhdessä eksäni kanssa, ja niihin liittyi liikaa muistoja. Sellaisia ei mielestäni kannata pitää elämässään. 

   Sen sijaan pyrin nykyisin hankkimaan vain asioita, joita rakastan ja joihin on vaikea kyllästyä. Pääosin siis mahdollisimman ajattomia tuotteita. Ajattelen, että lopulta vastuullisin hankinta on sellainen, jota käyttää mahdollisimman pitkään. Vaikka toki on myös asioita, kuten turkis, jota en missään nimessä hankkisi. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *