Koska tarinoilla on tapana toteutua

 

Luin joskus toissa vuonna Cheryl Strayedin Villi vaellus -kirjan. Se on tositarina parikymppisestä Cherylistä, joka vaeltaa yksin parituhatta kilometriä USA:n länsirannikolla kulkevaa Pacific Crest Trailia. Jossain vaiheessa matkaa Cheryl tekee päätöksen. Hän kirjoittaa: 

”Pelko sikiää suurelta osin siitä tarinasta, jota ihminen kertoo itselleen, ja niinpä päätin kertoa itselleni toisenlaista tarinaa kuin naisille yleensä kerrotaan. Päätin, että olen turvassa. Olen vahva. Olen rohkea. Mikään ei nujerra minua."

Mietin, että me olemme usein monella tapaa sen tarinan summia, jota itsellemme kerromme. Se tarina on tärkeämpi kuin kenenkään muun tarinat, sillä se on kaikkein uskottavin. Se tulee ihmisen sisältä. 

Tarina ei ole alkuun totta. Mutta mitä enemmän tarinaansa uskoo, sitä enemmän voimaa se saa. Lopulta me saatamme elää kertomuksemme todeksi. 

Siksi kannattaa kertoa hyviä tarinoita.

 

 

Kerrotko sinä tarinaa siitä, miten hyvä tyyppi olet? Oletko oman elämäsi rohkea sankaritar, joka keksii kyllä keinot kiperissäkin tilanteissa ja yrittää parhaansa? Onko tarinassasi seikkailuja, unelmia ja värejä? Pidetäänkö sen sankarittaresta, menestyykö hän? Tekeekö hän valintansa rakkaudesta? Onko hän arvokas juuri sellaisena kuin on?

Vai epäileekö sankarittaresi itseään? Ajatteleeko hän olevansa onnellinen sitten kun...? Onko hän huolissaan siitä, pidetäänkö hänestä, rakastetaanko häntä, löytääkö hän koskaan sitä oikeaa ihmistä tai työtä tai tarkoitusta? Murehtiiko hän tulevaa? Sureeko hän mennyttä? Onko hänen taivaansa harmaa? Pyrkiikö hän täydellisyyteen? Tekeekö hän valintansa pelosta?

Varo. 

Me vedämme oudosti puoleemme niitä asioita, joihin keskitymme ja joita ajattelemme. Jos ajattelet, että elämästäsi puuttuu jotain tai maailma on pelottava paikka, niin sitä se myös on. Näet enemmän asioita, joita puuttuu, kohtaat enemmän pelottavia juttuja. 

Jos taas keskityt siihen, mikä on hyvin, lisää hyvää tulee. Olen ihan vakuuttunut tästä. Kerron esimerkin. 

Muutama kuukausi sitten huomasin, että tarvitsen uudet urheilutrikoot. Menin kauppaan ja ostin sellaiset. Olin hyvin tyytyväinen niihin. 

Sen jälkeen olen saanut viidet trikoot lisää. 

Jos se toimii pienissä asioissa, miksei sitten suurissakin.

Kerro itsellesi hyvä tarina,

sillä tarinoilla on tapana toteutua. 

 

Lue myös:

Villi vaellus

Pari sanaa hattaroista ja yksi elämänohje

Seikkailuja, lahjoja ja fööni

Bloglovin, Facebook, Instagram

Kommentit

Millie's
Randomilla

Olipas ihana postaus. :) Pienenä ajattelin, että jokaisella on oma tarina/jokainen on "oman elokuvansa filmitähti", mutta sittemmin se on unohtunut. Pitää taas ottaa ajatus käyttöön niin ehkä ne omat epävarmuudet ja pelko tulevasta väistyvät tai ainakin helpottuvat. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Millie! Tuli hyvä mieli tästä kommentista.

Aniaa
no delays

Tästä postauksesta tuli mieleen oma postaukseni, jonka kirjoitin jo jonkun aikaa sitten :) http://www.lily.fi/blogit/no-delays/story-bright-eyed-moshe 

Anna Vihervaarasta

Pitää käydä lukemassa, kiitos vinkistä!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Tämä oli täydellinen postaus luettavaksi näin maanantaihin ja uuteen viikkoon!

​Kiiiiiiiiiitos. <3

Anna Vihervaarasta

Kiitos sulle, kun luit ja kommentoit. <3

Suvi K.
Sisunainen

Ihana postaus, kiitos tästä! <3

katiannina (Ei varmistettu)

Sori mutta tää trikoojuttu menee aivan yli hilseen. Sait viidet trikoot jostakin koska olit niihin ostamiisi tyytyväinen???

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkään en oikein tajunnut. Viidet lisätrikoot muutenkin tuntuu jo liiottelulta, ainakin jos samalla marittaa vaatekaappiaan. :)

Minulla on ollut talvitakki etsinnässä jo pari vuotta, kun haluan jotain ei ihan tavallista, mutta en myöskään halua maksaa itseäni kipeäksi siitä ja siksi vieläkin etsin. Pitääkö tästä nyt vetää metafora omaan elämääni ja en ole halunnut sitä tarpeeksi tms... Joskus nämä Coelho/Hellsten- kliseet vähän naurattavat, vaikka toki positiivinen ajattelu ym. on ihan piristävää ja suositeltavaa. :)

Anna Vihervaarasta

Jep, se Kon Marihan jäi multa kesken.;) Viidet trikoot on kyllä paljon, myönnetään.

Ja jos uskoo näihin vetovoimakliseisiin: kyse ei ole haluamisesta vaan keskittymisestä. Ehkä olet keskittynyt takin puuttumiseen...:)

 

ElizabethRinne

Olipas ihana postaus, sain paljon ajattelemisen aihetta eli kiitos! :)

Terkuin,
Elisabet
www.fashionpoetry.eu

Anna Vihervaarasta

Kiitos sulle. <3

Anna/Niittykukkia (Ei varmistettu) http://starbox.fi/niittykukkia

Ihana postaus Anna, ja hauska sattuma, että juuri näinä päivinä olen taas itsekin miettinyt tätä asiaa. Kirjoittelin blogiini joskus syksymmällä aiheesta, tämä on vaan kokonaisuudessaan niin hurjan kiinnostavaa. Käytännössä vaan valitettavasti välillä unohtuu se, minkä teoriassa tietää oikeaksi. Harjoittelua harjoittelua.. :)

Anna Vihervaarasta

Ihana Anna, sun kommentit on aina niin kivoja.:) Pitää käydä lukemassa sun postaus. Aurinkoa tiistaihin!

Jeba
Tuuliajolla

Olen sun kanssa aina niin samaa mieltä kaikesta. Usein ajattelen samoja juttuja ja mietin, että niistä voisin myös kirjoittaa, mutta sä osaat tiivistää sanat ja lauseet usein niin toimivaksi paketiksi, ettei mun enää tarvitse kirjoittaa niistä. <3

Kiitos siis tästä postauksesta! Olen käymässä omassa elämässä läpi aika suuriakin juttuja ja olen vihdoin ja viimein tajunnut jotain mitä mun olisi pitänyt tajuta jo kymmenen vuotta sitten. Mutta, siitä kirjoitan joskus myöhemmin oman postauksena kunhan sen aika vaan on.

Ihanaa loppuviikkoa, se olis huomenna perjantai. <3 Olkoot se hyvä!

Anna Vihervaarasta

Mä niin tiedän tuon tunteen. Mulle tulee se yleensä silloin, kun luen Eeva Kolun juttuja.:)

Paljon tsemppiä muutoksiin! Oli ne suuret jutut mitä tahansa, niin elämä lopulta kantaa. <3

Ihanaa viikonloppua! <3<3

sailatuulia (Ei varmistettu) https://kohtisuora.wordpress.com/

Hei Anna, ja kiitos ihanasta ja ajatuksia herättävästä kirjoituksesta! :) Sen innoittamana kirjoitin itsekin ajatuksiani samasta aiheesta tänne: https://kohtisuora.wordpress.com/2017/02/12/tarinoita-ja-ihmisia/

Lempeää sunnuntaita ja kiitos mainiosta blogista!

Anna Vihervaarasta

Kiitos sulle, kun luet ja kommentoit! Ja viisas teksti blogissasi. <3

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.