Kosmetiikkafilosofiani

Olen käyttänyt pääasiassa luonnonkosmetiikkaa nyt puolisentoista vuotta. Kun jokin vanha tuotteeni loppuu, ostan tilalle luonnonversion, eli jossain vaiheessa meikkipussistani ja kylppärinkaapista ei muuta enää löydykään. 

Ajattelen kosmetiikasta oikeastaan aika pitkälle samalla tavalla kuin ruoastakin. Haluan, että se on mahdollisimman luonnollista ja tiedän, mitä siinä on, mistä purnukan sisältö oikeasti tulee, ja miten se vaikuttaa maailmaan. Tahdon sen tekevän minulle hyvää ja olevan mahdollisimman eettistä ja ekologista. En kuitenkaan usko ehdottomuuksiin, enkä jaksa nipottaa ihan pienistä. Niinpä, jos en löydä paloautonpunaista luonnonkosmetiikkahuulipunaa ja tunnun ehdottomasti tarvitsevan sellaisen, ostan tavallisen vaihtoehdon. Ihan samoin syön silloin tällöin riistaa, jos sitä minulle jossain tarjotaan, tai korvaan smoothien jätskillä, kun kerran tekee mieli. Minusta tärkeintä on se, mitä tekee usein ja miltä se saa olon tuntumaan.

Tämän puolentoista vuoden aikana olen ehtinyt kokeilla aika montaa luonnonkosmetiikkamerkkiä, joista pari on jo ansainnut pysyvän paikan elämässäni. 

Madaralla on hyviä kosteusvoiteita ja minun luonnonlaineileville hiuksilleni sopiva shampoo ja hoitoaine. Lisäksi tuotteet tulevat kauniissa paketeissa, mikä ei ole luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä valitettavasti mikään sääntö.

Mia Höydön voiteet ovat aivan ihania.

Weledan suihkugeelit ovat kylppärin vakiokalustoa.

Honoré des Présin Vamp â NY taas uusin tuoksurakkauteni, josta ei hevillä enää luopuisi. Ja ah-mikä-pakkaus: ajatuksilla höystetty lattemuki.

Seuraavaksi kokeiluun menee Suomeen nyt lokakuussa rantautunut ranskalainen Cattier, jonka tuotteissa käytetään muun muassa luonnonsavea.

Käyttääkö teistä kukaan luonnonkosmetiikkaa ja onko teillä suosikkituotteita?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Dr.Hauschkan kasvovoide ja ruusuvoide ovat kuuluneet suosikkeihini jo monen monta vuotta. Hyvin imeytyviä ja ihanan tuoksuisia.

Anna Vihervaarasta

Heips, kiitos vinkistä! Olen kuullut Dr.Hauschkasta paljon hyvää ennenkin, pitääpä laittaa nuo kokeiluun.:)

Aurinkoa viikonloppuun! Elän toivossa, että tuo räntäsade lakkaa iltaan mennessä.;)

annam_
anna k.

Luonnonkosmetiikkaan aloin tutustua kolmisen vuotta sitten, enkä enää juuri muuta käytäkään. Tosin kulmakynä ja muutama luomiväri on synteettisen kosmetiikan puolelta käytössä. Mulla on tuosta Vamp a NY -tuoksusta sellanen pieni testiputkilo, mutta se ei oo oikein mun juttu. Sen sijaan saman sarjan Honore's Trip -tuoksun hankkisin ilomielin, jos olisi siihen varaa! Tykkään sitrustuoksuista ;) Couleur caramelin ripsiväristä oon tykännyt, oikein kaipasin sitä kun oli tässä välissä eräs toinen ripsari käytössä. Weledan skinfood on ihana perusvoide.

Luonnonkosmetiikan myötä olen innostunut enemmän näistä kosmetiikka-asioista, ja vaihtoehtojakin löytyy jo enemmän kuin silloin 3 vuotta sitten kun aloin asiaan perehtyä :)

Anna Vihervaarasta

Tuoksut on niin jännä juttu, toisen nenään joku tuoksuu ihanalle ja toisen kamalalle. Tuo Vamp á Ny on aika voimakas, mutta jotenkin se on ihan mua. Ja onhan ne aika tyyriitä, mutta ajattelin, että se kestää sitten ainakin vuoden. Eli loppuhinta ei ole niin paha.;)

Mullakin on itse asiassa tuo sama ripsiväri. Oon muuten tykännyt siitä, mutta se vähän varisee mun käytössäni. Kivan tuuheuttava kyllä.

Ihanaa viikonloppua! 

jotainsinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Ihana postaus! :) Oon niin haaveillut noista tuoksuista. Mua käy tuoksut helposti nenään, mutta haluisin jotain ihanan pehmeätä itselleni ja just luonnonkosmetiikkana. Itse olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muuten jo vuosia. Tukkajutuissa tulee kyllä vähän lipsuttua. Tänään täydensin meikkivarastoani Benecos-meikeillä. On tosi halpissarja, mutta oon aiemmin kokeillut huulipunaa ja se kyllä on mun mielestä ihan hyvä. Nyt kokeilen muitakin tuotteita siitä. Madaraa käytän paljon ja nyt mulla on pari Santen tuotetta. Mia Höydön tuotteita haluisin kokeilla. Pitäisi päästä ajan kanssa Jolieen hipelöimään tuotteita :)

Anna Vihervaarasta

Moikka! Jotenkin en oo yhtään yllättynyt, että sä käytät luonnonkosmetiikkaa.:) Näin sen sun ihanan huulipunan Instassa, tahdon kans! Etsin samanlaista kesällä Joliesta, mutta siellä ei silloin ollut. Hyvä tietää toi merkki.:)

Toi tuoksu on kyllä aika voimakas, mutta tosi hyvä. Joliessa oli monta muutakin saman merkin tuoksua.

Ihanaa sunnuntaita!

Cheri (Ei varmistettu) http://autuasolo.blogspot.fi

Samoin minusta on yhtä tärkeää mitä laittaa iholleen kuin ihon alle. Onneksi luonnonkosmetiikassakin nykyisin valinnanvaraa ja sitä löytyy marketeistakin. Listassasi oli minulle ihan uusia ja kiinnostavia merkkejä. Mukavaa marraskuuta!

Anna Vihervaarasta

Hei Cheri! Minusta tuntuu, että luonnonkosmetiikkaa tulee nyt yhtäkkiä vastaan vähän kaikkialla. Ja se on tietenkin ihanaa.:) Itsestäni luonnonkosmetiikka tuntuu turvalliselta, ei tarvitse miettiä, mitä kemikaaleja siinä on tai onko sitä tai sen ainesosia testattu esimerkiksi joskus eläimillä. Puhumattakaan siitä, miten se vaikuttaa ympäristöön.

Ihanaa marraskuuta ja rapsutuksia Nerolle!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.