Kosmetiikkafilosofiani

img_1839.jpg

Olen käyttänyt pääasiassa luonnonkosmetiikkaa nyt puolisentoista vuotta. Kun jokin vanha tuotteeni loppuu, ostan tilalle luonnonversion, eli jossain vaiheessa meikkipussistani ja kylppärinkaapista ei muuta enää löydykään. 

Ajattelen kosmetiikasta oikeastaan aika pitkälle samalla tavalla kuin ruoastakin. Haluan, että se on mahdollisimman luonnollista ja tiedän, mitä siinä on, mistä purnukan sisältö oikeasti tulee, ja miten se vaikuttaa maailmaan. Tahdon sen tekevän minulle hyvää ja olevan mahdollisimman eettistä ja ekologista. En kuitenkaan usko ehdottomuuksiin, enkä jaksa nipottaa ihan pienistä. Niinpä, jos en löydä paloautonpunaista luonnonkosmetiikkahuulipunaa ja tunnun ehdottomasti tarvitsevan sellaisen, ostan tavallisen vaihtoehdon. Ihan samoin syön silloin tällöin riistaa, jos sitä minulle jossain tarjotaan, tai korvaan smoothien jätskillä, kun kerran tekee mieli. Minusta tärkeintä on se, mitä tekee usein ja miltä se saa olon tuntumaan.

tuoksurakkaus-1.jpg

Tämän puolentoista vuoden aikana olen ehtinyt kokeilla aika montaa luonnonkosmetiikkamerkkiä, joista pari on jo ansainnut pysyvän paikan elämässäni. 

Madaralla on hyviä kosteusvoiteita ja minun luonnonlaineileville hiuksilleni sopiva shampoo ja hoitoaine. Lisäksi tuotteet tulevat kauniissa paketeissa, mikä ei ole luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä valitettavasti mikään sääntö.

img_2216.jpg

Mia Höydön voiteet ovat aivan ihania.

Weledan suihkugeelit ovat kylppärin vakiokalustoa.

Honoré des Présin Vamp â NY taas uusin tuoksurakkauteni, josta ei hevillä enää luopuisi. Ja ah-mikä-pakkaus: ajatuksilla höystetty lattemuki.

img_9034_2.jpg

Seuraavaksi kokeiluun menee Suomeen nyt lokakuussa rantautunut ranskalainen Cattier, jonka tuotteissa käytetään muun muassa luonnonsavea.

Käyttääkö teistä kukaan luonnonkosmetiikkaa ja onko teillä suosikkituotteita?

Kommentit (8)
 1. Samoin minusta on yhtä tärkeää mitä laittaa iholleen kuin ihon alle. Onneksi luonnonkosmetiikassakin nykyisin valinnanvaraa ja sitä löytyy marketeistakin. Listassasi oli minulle ihan uusia ja kiinnostavia merkkejä. Mukavaa marraskuuta!

  1. Hei Cheri! Minusta tuntuu, että luonnonkosmetiikkaa tulee nyt yhtäkkiä vastaan vähän kaikkialla. Ja se on tietenkin ihanaa.:) Itsestäni luonnonkosmetiikka tuntuu turvalliselta, ei tarvitse miettiä, mitä kemikaaleja siinä on tai onko sitä tai sen ainesosia testattu esimerkiksi joskus eläimillä. Puhumattakaan siitä, miten se vaikuttaa ympäristöön.

   Ihanaa marraskuuta ja rapsutuksia Nerolle!

 2. jotainsinistä
  19.10.2013, 13:11

  Ihana postaus! 🙂 Oon niin haaveillut noista tuoksuista. Mua käy tuoksut helposti nenään, mutta haluisin jotain ihanan pehmeätä itselleni ja just luonnonkosmetiikkana. Itse olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muuten jo vuosia. Tukkajutuissa tulee kyllä vähän lipsuttua. Tänään täydensin meikkivarastoani Benecos-meikeillä. On tosi halpissarja, mutta oon aiemmin kokeillut huulipunaa ja se kyllä on mun mielestä ihan hyvä. Nyt kokeilen muitakin tuotteita siitä. Madaraa käytän paljon ja nyt mulla on pari Santen tuotetta. Mia Höydön tuotteita haluisin kokeilla. Pitäisi päästä ajan kanssa Jolieen hipelöimään tuotteita 🙂

  1. Moikka! Jotenkin en oo yhtään yllättynyt, että sä käytät luonnonkosmetiikkaa.:) Näin sen sun ihanan huulipunan Instassa, tahdon kans! Etsin samanlaista kesällä Joliesta, mutta siellä ei silloin ollut. Hyvä tietää toi merkki.:)

   Toi tuoksu on kyllä aika voimakas, mutta tosi hyvä. Joliessa oli monta muutakin saman merkin tuoksua.

   Ihanaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *