Kosmetologi neuvoo: 10 tekoa, joilla säilytät ihon nuorekkuuden

Kaupallinen yhteistyö: Kauneustiimi ja Guinot

Anna_lokakuu_34.jpg

Tahtoisin säilyttää ihon nuorekkuuden mahdollisimman pitkään. 

 

Olen kesäisin yleensä melko tyytyväinen ihooni, mutta talvisin se kuivuu helposti, kiristelee, eikä värikään ole yhtä kiva ja tasainen kuin lämpiminä kuukausina. Siksi on ihanaa käydä kasvohoidossa, ja antaa sille vähän ekstrahellyyttä. 

Kävin testaamassa Guinot’n Hydradermie Youth -kasvohoidon Lauttasaaressa sijaitsevassa Kauneustiimi-hoitolassa, koska tahdoin saada iholleni hehkua ja kunnon hoitoa talven kylmyyttä, kuivuutta ja lämpötilanvaihteluita vastaan. Lisäksi tuskailen ajoittain jonkinasteisen ikäkriisin kanssa, joten tahdoin kosmetologin mielipiteen ihostani ja neuvot, miten sitä kannattaisi hoitaa.

En ollut varannut tiettyä hoitoa, sillä halusin, että SKY-kosmetologi ja ihoterapeutti Sari Markkanen valitsee iholleni parhaan vaihtoehdon. Sari diagnosoi ihoni pintakuivaksi sekaihoksi, joka voisi paremmissa ilmasto-olosuhteissa olla normaali. Hoidoksi valittiin Guinot’n Hydradermie Youth -laitehoito, sillä tavoitteena oli saada heleä, raikas, hyvin kosteutettu ja nuorekas iho. Olen Sarin mukaan vielä sen verran nuori, ja ihoni on niin hyvässä kunnossa, etten tarvitse järeämpää hoitoa

Ihan nuori en kuitenkaan enää ole, joten kasvohoidossa on syytä käydä aina välillä. Iän myötä ihon solujen uusiutuminen hidastuu, ja ihon joustavuus heikkenee. Hydradermie Youth -hoidossa ihoon imeytetään aktiiviaineita ionisaation eli hyvin heikon sähkövirran avulla. Käytännössä se tarkoittaa, että hoitotuotteen levittämisen jälkeen kasvoja sivellään hoitolaitteella, josta johdetaan iholle sähköä. Se ei minun ihollani tuntunut mitenkään, mutta joskus se saattaa nipistellä. 

 

0FE6CAF7-FF45-4767-9EA6-9FCFA4BE0885.JPG

 

Guinot’n Hydradermie Youth -hoitoon kuuluu myös happiterapia, kasvohieronta ja naamio. Hoito kestää noin tunnin ja on ihana hemmottelukokemus. Meinasin nukahtaa rentouttavan painopeitteen alle, tekee hyvää ihmiselle sekin. 

Hoidon jälkeen ihoni oli todella hehkuva ja näytin pitkästä aikaa kunnolla levänneeltä. Väri oli elävämpi, eikä olisi tullut mieleenkään levittää meikkivoidetta. En kesäisin käytä meikkivoidetta muutenkaan, mutta talvisin ihoni näyttää usein turhan elottomalta ilman sitä. Toisaalta meikkivoide saa minut aina tuntemaan itseni vähän turhan meikatuksi.

Nyt löysin sille vaihtoehdon, kun sain kokeilla Guinot’n Hydra Finish -voidetta. Se on sävyttävä päivävoide, joka sulautuu ihon sävyyn. Olen ihan koukussa! Iho ei näytä meikatulta, mutta on silti tasaisempi. Sain testiin myös Guinot’n Hydra Beauty -suihkeen, jota voi suihkutella iholle aina, kun se tuntuu tarvitsevan kosteutta. Itse käytän sitä puhdistuksen jälkeen aamuin illoin, mutta sitä voi suihkuttaa myös meikin päälle. Ihan mahtava juttu paukkupakkasilla ja esimerkiksi lentokoneessa.

 

0EFDBD8F-DDD0-423E-A4D0-835BDD82A212.JPG

Tästä en enää luovu: Guinot’n Hydra Finish Cream.

 

Kysyin Sarilta, mitkä ovat tärkeimmät asiat ihonhoidossa, jos haluaa säilyttää ihon nuorekkuuden mahdollisimman pitkään:

1. Selvitä, mitä ihosi tarvitsee. Moni nainen luulee olevansa herkkäihoinen, koska hoitaa ihoa väärin. Kuiva iho voi esimerkiksi oireilla epäpuhtauksina ja liian voimakkaat tuotteet saada terveenkin ihon ärtymään. Älä siksi yritä ratkoa iho-ongelmia ilman ammattilaisen apua. Kosmetologi osaa kertoa, mitä ihosi oikeasti kaipaa.

2. Puhdista hyvin. Yleisin ihorikos on huolimaton puhdistus. Jos ihoa ei puhdista kunnolla, sen pinnalle jää meikkiä, likaa ja ilmansaasteita. Kun sille sen jälkeen levittää seerumin tai voiteen, se kuljettaa lian syvemmälle ihoon. Kasvot kannattaa puhdistaa siihen tarkoitetulla tuotteella, vaikkei meikkaisi ihoaan. Pelkkä vesipesu ei riitä varsinkaan kaupungissa, sillä ilmassa on täällä niin paljon epäpuhtauksia. 

3. Vältä sokeria. Se tuhoaa ihon tukikudos kollageenia eli rypistää ja veltostuttaa ihon. Älä kuitenkaan stressaa sokerista liikaa, sillä elämästä kuuluu myös nauttia, ja stressi on sekin ihon vihollinen. 

4. Älä tupakoi, se on myrkkyä iholle. 

5. Suojaa iho auringolta. Suojakerroin 30 on useimmille sopiva. Suojakerroin 50 antaa vain hieman enemmän suojaa, mutta kemikaaleja on huomattavasti enemmän kuin suojakertoimessa 30. Ne voivat herkistää.

6. Käy kasvohoidossa neljä kertaa vuodessa. Tehohoito silloin tällöin auttaa pitämään ihon hyvässä kunnossa. 

7. Muista kotihoito. Vaikka kävisit kasvohoidossa joka viikko, se ei riitä, jos laiminlyöt kotihoidon. Tarvitset ainakin puhdistustuotteen, kosteusvoiteen ja silmänympärysvoiteen. Minulle Sari suositteli myös seerumia, sillä ihoni on kuitenkin jo hauraampi kuin nuorempana.

8. Älä unohda kaulaa! Se on kovilla erityisesti talvella, koska kaulahuivit hankaavat sitä jatkuvasti. Hoida kaulaa ja dekolteeta samoin kuin kasvojasi. 

9. Älä pihtaile. Voidepurkin kuuluisi yleensä riittää noin kuukaudeksi. Jos levität voidetta liian vähän, et saa siitä kaikkea hyötyä.

10. Levitä voide oikein. Hiero se kevyesti ihoon, niin se imeytyy paremmin. Kosteussuihke voiteen alla tehostaa imeytymistä. 

 

Kuva minusta: Satu Nyström

PODCASTBLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *