Kotona (ja blogissa) taas

Hei tyypit, olen täällä taas. Oikeastaan olen käynyt blogissa tämän hurjan parin viikon tauon aikana vaikka kuinka monesti kirjoittelemassa kaikenlaista. Uskon, että jumit aukeavat tekemällä.

Koska en yrityksistä huolimatta onnistunut julkaisemaan mitään, ryhdyin järjestelemään kotia. Käänsin vanhan maalauksen väärin päin, sillä se tuntui nyt vääränlaiselta. Luin jostain sisustuslehdestä, että niin voi tehdä. 

Kirjahyllyssä oli liikaa värejä, liikaa kaikkea. Liian monta kirjaa, joita en usko koskaan enää lukevani. Kannoin ne vintille, ja äkkiä täällä on rauhallista. Tilaa.

Ripustin kauriille jouluvalot, kuten viime vuonnakin, ja sytytin ikkunan tähteen valot. Kaksi hyasinttia availee kukintojaan. Kohta täällä tuoksuu taas.

Kotonani on vain muutamia värejä luonnonmateriaalien ja valko-harmaan paletin lisäksi. Valkoisella taitettua pinkkiä, vaaleansinistä ja vaaleanvihreää. Mitä enemmän väreihin on lisätty valkoista  (pastellit) tai mustaa (murretut sävyt), sitä paremmin ne sopivat yhteen toisten laimennettujen värien kanssa. Siksi kotona voi olla monta erilaista pastellia, eivätkä ne sodi keskenään.

Rauhalliset sävyt, karsiminen ja valinnat tekevät mielelleni nyt selvästi hyvää. Vaatekaapissani on menossa samanlainen projekti.

Minulla on vain kolmet lakanat. Ne riittävät. Verhosin runkopatjan valkoisella kankaalla ja petaan peiton sängylle poikittain. Niin se näyttää muhkeammalta.

Välillä on hyvä ottaa vähän omaa aikaa. Ajatukset terävöityvät ja mieli virkistyy. Sitten saattaa huomata, ettei halunnutkaan taukoa, ei ainakaan lopettaa.

Voi silti olla, että blogi päivittyy välillä vähän harvemmin. Sillä ymmärsin tämän tahdin vievän osan ilostani.

Niin paljon kuin tahtoisinkin kirjoittaa teille usein ja niin paljon kuin minulla olisi sanottavaa, päivätyön ja arjen välissä on ehdittävä myös vähän elää.

Ihanaa joulun odotusta, te kaikki siellä.

Kommentit

Sanph
Sanph

Ihanan harmonista ja vähäeleistä, silti kodikasta. Tämmöisenä näen aina oman unelmakotini, mutta olen armoton hamsteri, joten en tiedä näenkö koskaan sitä päivää, kun oma kotini näyttää tältä. Hyvä Anna! Sitä piti vielä kysyä näin tavarahamsterina, että mistä tuo upea kauriin pää on?

Ihanaa joulun odotusta!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana!<3 Tykkään pitää esillä olevat tavarat aika vähissä, mutta näkisit mun kaapit...karu totuus paljastuu, kun ne avaa.;)

Kauriin pää on Kodin 1:stä. Ostin se viime vuonna joulun aikaan, ehkä niitä on siellä taas.

Ihanaa joulun odotusta!

Nansku (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Oih, kotonasi on niin kaunista Anna! Ja näissä kuvissa on muutenkin ihana tunnelma. &lt;3

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Nanne. <3

Kaunista, suosikkini ovat etenkin tuo karttapallo (täällä yksi karttapallofani tunnustautuu) sekä sopivasti romanttisen boheemi keittiönpöytä.

Anna Vihervaarasta

Ne ovat munkin suosikkejani.:) Pallo on ihan uusi, mutta pöytä kulkenut mukanani jo pitkään.

 

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Kaunista!

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana!

Jeba
Tuuliajolla

Kaunista!

 

En ehtinyt edelliseen postaukseen kommentoimaan ollenkaan, mutta teenpä sen nyt! Eli kun kysyit mitä me lukijat haluaisimme täältä lukea, niin ihan niitä juttuja mitä olet kirjoittanut tähänkin asti. Olen moneti saanut täältä blogista sellaista tietynlaista mielenrauhaa sen suhteen, että asiat kyllä järjestyvät. :)

Anna Vihervaarasta

Kiitos ihana Jeba.<3 Alan itsekin tulla siihen tulokseen, että pitää vain kirjoittaa siitä, mistä tekee mieli kirjoittaa. Toisina päivinä se on sisustus, toisina joku syvällisempi pohdinta. Eli eiköhän tämä jatku aika samaan malliin edelleen.:)

Ja kyllä: asioilla on tapana järjestyä.;)

Susann
Eleganssi

Onpa ihanan näköistä! Vähemmän on minustakin enemmän niin kotona kuin vaatekaapissa.

Anna Vihervaarasta

Kiitos Susann. <3

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://www.thewildethings.com

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ystäväni kotona, johon hän on juuri muuttamnut. Aloin miettiä, mikä hänen kodissaan viehätti minua niin paljon, sillä meillä on erilainen sisustusmaku. Ja tajusin - tyhjyys. Sen seurauksena heräsin tänä aamuna kuudelta, vaikka menoa on vasta yhdentoista tienoilla, ja aloin raivata. Mekään emme ole asuneet kuin vasta huhtikuusta asti tässä (tilapäisessä) kodissamme, mutta kummasti sitä tavaraa alkaa kasaantua nurkkiin ja sopukkoihin kun kaksi ihmistä elelee. Mm. kylpyhuoneen siivoaminen KonMarina on tosi palkitsevaa.

Anna Vihervaarasta

Arvaa, minkä kirjan kävin juuri äsken ostamassa Akateemisesta? Kon Marin tietenkin. Meillä on sun kanssa selvästi aika samanlaisia ajatuksia. <3

rinna (Ei varmistettu)

Kävitkö tässä välissä jossain fyysisesti vai koetko, että "raivaus" teki kodistasi (entistä) kotoisamman paikan?

Anna Vihervaarasta

En käynyt missään paitsi ehkä henkisesti. Olen yrittänyt selvittää, mikä olisi oikea tapa pitää tätä blogia. Siksi olin vähän poissa.:)

Tykkään harmonisista ja aika vaaleista tiloista. Kirjahyllyni oli ennen täynnä kaiken värisiä ja kokoisia kirjoja. Se oli levoton ja riiteli kodin muuta värimaailmaa vastaan. Sen raivaus todella auttoi. Nyt se tuntuu kuuluvana tänne, ei olevan jotain, josta pitää hankkiutua eroon.

Hymyileoletupea

Ihanaa, kun palasit ja ihana tuo sun koti. :) 

Tuo olikin muuten kiva vinkki, että petaa peiton poikittain. 

Anna Vihervaarasta

No mutta ihanaa kun susta on ihanaa ja kun kommentoit. <3

Mustakin se on mahtava vinkki. Lainasin sen jostain vanhasta Trendistä.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.