Kotona (ja blogissa) taas

IMG_8075.JPG

Hei tyypit, olen täällä taas. Oikeastaan olen käynyt blogissa tämän hurjan parin viikon tauon aikana vaikka kuinka monesti kirjoittelemassa kaikenlaista. Uskon, että jumit aukeavat tekemällä.

Koska en yrityksistä huolimatta onnistunut julkaisemaan mitään, ryhdyin järjestelemään kotia. Käänsin vanhan maalauksen väärin päin, sillä se tuntui nyt vääränlaiselta. Luin jostain sisustuslehdestä, että niin voi tehdä. 

Kirjahyllyssä oli liikaa värejä, liikaa kaikkea. Liian monta kirjaa, joita en usko koskaan enää lukevani. Kannoin ne vintille, ja äkkiä täällä on rauhallista. Tilaa.

IMG_8087.JPG

Ripustin kauriille jouluvalot, kuten viime vuonnakin, ja sytytin ikkunan tähteen valot. Kaksi hyasinttia availee kukintojaan. Kohta täällä tuoksuu taas.

IMG_8082.JPG

IMG_8085.JPG

Kotonani on vain muutamia värejä luonnonmateriaalien ja valko-harmaan paletin lisäksi. Valkoisella taitettua pinkkiä, vaaleansinistä ja vaaleanvihreää. Mitä enemmän väreihin on lisätty valkoista  (pastellit) tai mustaa (murretut sävyt), sitä paremmin ne sopivat yhteen toisten laimennettujen värien kanssa. Siksi kotona voi olla monta erilaista pastellia, eivätkä ne sodi keskenään.

Rauhalliset sävyt, karsiminen ja valinnat tekevät mielelleni nyt selvästi hyvää. Vaatekaapissani on menossa samanlainen projekti.

IMG_8080.JPG

Minulla on vain kolmet lakanat. Ne riittävät. Verhosin runkopatjan valkoisella kankaalla ja petaan peiton sängylle poikittain. Niin se näyttää muhkeammalta.

IMG_8078.JPG

IMG_8079.JPG

Välillä on hyvä ottaa vähän omaa aikaa. Ajatukset terävöityvät ja mieli virkistyy. Sitten saattaa huomata, ettei halunnutkaan taukoa, ei ainakaan lopettaa.

Voi silti olla, että blogi päivittyy välillä vähän harvemmin. Sillä ymmärsin tämän tahdin vievän osan ilostani.

Niin paljon kuin tahtoisinkin kirjoittaa teille usein ja niin paljon kuin minulla olisi sanottavaa, päivätyön ja arjen välissä on ehdittävä myös vähän elää.

Ihanaa joulun odotusta, te kaikki siellä.

Kommentit (18)
 1. Ihanaa, kun palasit ja ihana tuo sun koti. 🙂 

  Tuo olikin muuten kiva vinkki, että petaa peiton poikittain. 

  1. No mutta ihanaa kun susta on ihanaa ja kun kommentoit. <3

   Mustakin se on mahtava vinkki. Lainasin sen jostain vanhasta Trendistä.

 2. Kävitkö tässä välissä jossain fyysisesti vai koetko, että ”raivaus” teki kodistasi (entistä) kotoisamman paikan?

  1. En käynyt missään paitsi ehkä henkisesti. Olen yrittänyt selvittää, mikä olisi oikea tapa pitää tätä blogia. Siksi olin vähän poissa.:)

   Tykkään harmonisista ja aika vaaleista tiloista. Kirjahyllyni oli ennen täynnä kaiken värisiä ja kokoisia kirjoja. Se oli levoton ja riiteli kodin muuta värimaailmaa vastaan. Sen raivaus todella auttoi. Nyt se tuntuu kuuluvana tänne, ei olevan jotain, josta pitää hankkiutua eroon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *