Kulmakarvat heti herätessä, eli miksi rakastuin microbladingiin

 Kulmat saatu, kiitos Suvi Tiilikainen! <3

 

Kun astuin sisään Velvet Töölöön ilman kulmameikkiä, vastassa ollut kulma-artisti Suvi Tiilikainen sanoi: ”Tämä ei olekaan ihan niin nopea juttu kuin ajattelin.” 

Tunnen Suvin työni kautta. Hän oli nähnyt minut ennen ainoastaan meikattuna ja kuvitellut kuten aika moni muukin, että minulla on luonnostaan hyvät kulmakarvat. Ei ole. Oikeasti minulla on vain kulmien alkuosa. 

Olen halunnut tuuheat kulmakarvat kauan. Kun ympärilläni sitten noin vuosi sitten alkoi näkyä microbladingilla tehtyjä kulmakarvoja, mietin: voisinko minäkin. Pitkään kuitenkin epäröin. En ole kahteen vuoteen edes värjännyt hiuksiani, joten microblading kuulosti aika hurjalta. Halusin, että minulla olisi kulmakarvat heti herättyäni, mutta pelkäsin, että microbladingkulmat näyttäisivät liian tehdyiltä meikittömissä kasvoissa.

Lopulta kuitenkin rohkaistuin ja eräänä marraskuisena iltana löysin itseni Suvin microbladingveitsen alta. Vähän jännitti. 

 

 

Tiesin alusta asti, että jos minulle microbladingkulmakarvat tehdään, ne tekee Suvi Tiilikainen. Olen nähnyt, miten kauniisti ja luonnollisesti Suvi meikkaa ihmisiä, joten tiesin, että voin luottaa häneen. Ja jos ihan totta puhutaan, halusin sille tekijälle, jonka niin moni malli ja missi on valinnut. Kyse on kuitenkin kasvoistani.

MITEN MICROBLADINGKULMAKARVAT TEHDÄÄN?

Suvi aloitti kulmien teon piirtämällä niiden ääriviivat kasvoihini ja kysymällä, näyttääkö omalta. Näytti. Hän piirtää microbladingkulmat vapaalla kädellä, eikä käytä apunaan sellaista harppimaista apuvälinettä, joilla luodaan täydelliset siipimäiset kulmakarvat. Ne eivät nimittäin sovi kaikkien kasvoihin. 

Suvi suunnittelee kulmat yhdessä asiakkaan kanssa, mutta ei välttämättä täysin hänen toiveidensa mukaan. Hän ei suostu tekemään epäluonnollisen tuuheita tai tummia kulmakarvoja, vaan kulmat mukailevat mahdollisimman paljon kunkin omien kulmakarvojen linjaa. Näin ne sopivat varmasti ihmisen kasvoihin ja näyttävät hyviltä vielä silloinkin, jos tuuhea kulmakarvamuoti joskus väistyy – ja väistyyhän se. Minä olen syntynyt 1980-luvulla, ja olen ehtinyt kokea jo ohuemman kulmamuodin ja tämän nykyisen muhkean. Joskus yläasteaikoinani oli myös hetki, jona oli ainakin teinien keskuudessa coolia leikata kulmiin koloja. Kaikkea sitä.

Kun kulmat oli sommiteltu, asetuin selälleni. Suvi otti veitsen esiin. Microbladingkulmakarvat tehdään vetämällä ihoon karvoilta näyttäviä ohuita viiltoja terävällä veitsellä. Sitten viiltoihin levitetään väriä. 

 

 

SATTUUKO MICROBLADING?

En ollut etukäteen juurikaan huolestunut kivusta. Minulla on tatuointi, ja olin päätellyt, että microblading ei satu yhtä paljon. Muuten siitä olisi ihan varmasti varoitettu ja kunnolla. 

Tatuoinnin tekeminen tuntui minusta siltä kuin ihoani revittäisiin auki terävällä veitsellä. Microblading nipisti. Se tuntuu hieman epämukavalta, muttei mielestäni varsinaisesti satu. Tähän kuitenkin vaikuttaa kipukynnys ja se, miten hyvin puudutusaine kohdallasi toimii. Tiedän ihmisiä, joiden mielestä microblading sattuu ihan hirveästi. Ajatukseen kannattaa siis ehkä varautua.

OVATKO MICROBLADINGKULMAT HETI KAUNIIT?

Makasin veitsen alla kaksi tuntia. Siinä ehtii mietiskellä monenlaista. Kun kulmat olivat valmiit, Suvi levitti niihin hoitogeeliä ja antoi hoito-ohjeet. Samalla hän varasi minulle suoraan vahvistusajan kuukauden päähän, sillä yksi microbladingkerta harvoin riittää. Iho puskee osan väristä pois. Kuinka paljon väriä lähtee, riippuu ihmisestä. Yleensä nuorempi iho hylkii väriä enemmän kuin vanhempi, mutta tätä ei voi varmasti ennustaa. Kun kulmat ovat kuukauden kuluttua parantuneet, niitä vahvistetaan. 

Lähtiessäni kotiin, katsoin peiliin ja kulmat näyttivät ihanilta. Hieman tummilta, mutta minähän halusin kunnon kulmakarvat. 

Tunnin kuluttua katsoin peiliin kotona. Jaahas. Kulmat ovat todella aika tummat. Aamulla ne olivat vielä tummemmat. 

Tässä kohtaa muistin Suvin sanoneen, että älä sitten huolestu, jos kulmat näyttävät ensin hyvin tummilta ja teräviltä. Ne pehmenevät ja vaalenevat nopeasti. Huolestuin silti. 

Töissä aika moni tuli kysymään: Anna, onko nyt joku uusi, kiiltävä kulmakarvamuoti?

Jos kuvittelet pitäväsi uusien microbladingkulmiesi kanssa matalaa profiilia, voit unohtaa sen. Kulmiin pitää levittää hoitogeeliä kahdesti päivässä parantumisen ajan, ja se geeli kiiltää. Toinen microbladingiin liittyvä ikävyys on, että kulmien teon jälkeen ei saa harrastaa viikkoon hikiliikuntaa. Ehdin kaivata sen viikon aikana joogaa aika paljon.

Kulmat vaalenivat selvästi noin viikossa. Huolestuminen oli siis turhaa. 

KUINKA KAUAN MICROBLADING PYSYY?

Vaikka noudatin ohjeita tarkasti, minun ihoni puski aika paljon väriä pois. Kun kuukauden kuluttua marssin vahvistukseen, kulmani näyttivät siltä, että vahvistusta kyllä tarvitaan. Vahvistuksen jälkeen kulmat olivat melkoisen täydelliset. 

Nyt tuosta vahvistuksesta on noin kuukausi, ja kulmani ovat mielestäni aivan ihanat. Ne vaalentuivat vielä aika paljon, mikä on mielestäni vain hyvä asia. Halusin koko ajan mahdollisimman luonnolliset kulmat, en epäluonnollisen tuuheita ja tummia kulmia. Kuvat puhukoot puolestaan. Tästä näkee, miltä kulmat näyttivät heti vahvistuksen jälkeen ja tästä, miltä pari viikkoa sen jälkeen. 

Microblading kestää kulmissa vuodesta puoleentoista. Sitten niitä pitää jälleen vahvistaa. Minä tiedän jo nyt, että tapaamme sitten jälleen Suvin veitsen kanssa. Minulla on nyt kulmat heti herätessäni, niitä ei tarvitse meikata ollenkaan, ja näytän mielestäni oikein passelilta myös kokonaan ilman meikkiä. Olen rakastunut. 

Kulmat saatu, jättikiitos!

Kuvat: Satu Nyström <3

 

Kommentit

MarianneS1966 (Ei varmistettu)

Ihanaa että sait osaavan ammattilaisen. Minäkin menin sellaiselle joka mainosti itseään hyvin koulutetuksi ammattilaiseksi. Ensimmäisellä kerralla harpilla piirrettiin kulmat. Sanoin että ei ne ole sellaiset kuin olen tottunut, mutta tekijä vannotti että harppi ei voi olla väärässä. Nyt kun tarkastutin ne sellaisella tekijällä minkä töitä olen nähnyt, hän sanoi että viivat eivät mene oikeisiin suuntiin. Nyt nämä madot sitten korjataan, eli toivoa vielä on. Kuinka paljon voi väärä kulmakarva malli masentaa.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.