Kumpparit, kirpeys ja pohjoistuuli

23.9.jpg

Sää kääntyi. Eilen illalla vesipisarat olivat jo kylmiä, tänään kaipaisin aamulla sormikkaita, kiedoin kaulaan villahuivin. Vedin jalkaan punaiset Hunterit, ihan uudet, ja loikin vesilammikoiden poikki. Syksy on täällä, se saapui pohjoistuulen mukana, tuli jäädäkseen. Illat pimenevät, alkaa lyhtyjen ja heijastinten aika. 

Minusta on melkein ihanaa, kun ilma viilenee. Saan syksystä energiaa, lenkit pitenevät vaikka niiden luulisi lyhenevän, tekee mieli juosta kävelemisen sijaan, vetää keuhkoihin kirpeää ilmaa, nauttia tihkusateesta kasvoilla. 

Lehtiä on maassa taas vähän enemmän kuin viikko sitten. Haapa tiputti jo omansa, koivu riisuu seuraavaksi ja sitten on vaahteran vuoro. Luonto valmistautuu uinumaan, mutta sanoo ensin kesälle räiskyvät jäähyväiset.

Ihanaa viikkoa murmelit!

 

Kommentit (8)
  1. Onpa Suomessa ja syksyistä! Tosin taisi täällä Berliinissäkin olla nyt viimeinen lämmin viikonloppu. Ihania kuvia :)!

    /Marjaana

    1. Kiitos!:) Yhtäkkiä tuli kylmä, vielä pari viikkoa sitten ei tarvinnut edes takkia, nyt pipo on melkein must. Mutta on ihanan kaunista ja raikasta. Kivaa viikkoa!

  2. Ihania syksyisiä kuvia! Tykkään kanssa raikkaista aamusiat ja viileistä illoista – syksyn värit tuovat iloa ja energiaa 🙂

    1. Luonto on syksyllä ehkä kauneimmillaan. Tai sitten loppukeväästä. Ehkä juuri nämä muutoksen ajat ovat niitä kauneimpia senkin tähden, että ne ovat lyhyitä. Kohta väriloisto katoaa ja tilalle tulee harmautta ja sen jälkeen talven valkoinen rauha. Suloista loppuviikkoa Nina!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *