Kun tuntuu, ettei elämässä tapahdu mitään

Like the Moon, you are also shifting into your next phase.

Olen asunut tässä kodissa jo puolitoista vuotta. Tuntuu, että juurihan muutin – ja että mitään ei ole sen jälkeen tapahtunut. Siitä tulee hirveä tunne, että elämä menee nopeasti. Fear of missing out. Tai ikäkriisi.

Olen aina ollut parhaimmillani niissä elämän kohdissa, joissa vauhti on hurja. Pärjään hyvin myrskyissä, tyvenet sen sijaan ovat vaikeita.

Silti jo tälläkin elämänkokemuksella voin sanoa aika varmasti: elämä kulkee sykleissä. Välillä tapahtuu paljon, ja sitten taas ei. Ja molemmilla tiloilla on tarkoituksensa.

Jos elämä on tyvenessä tilassa, silloin on luultavasti tarkoitus kerätä voimiaan tai vain nautiskella asioiden laidasta. On oikeastaan aika kiva, että voin istua sohvalla läppäri sylissä kauniissa kodissani, juoda rauhassa aamukahvia ja kirjoittaa tätä. Eilen olin leffassa ja viinillä ystäväni kanssa, tänään lounastan toisen kanssa. Olen vapaa ja elämässäni on paljon ihania asioita.

Jos vain saisin pääni sisällä riehuvan pelon rauhoittumaan, voisin olla huoleton ja antaa elämän kuljettaa, minne se sitten kuljettaakin. Nauttia tästä hetkestä, jossa ei oikeastaan ole muuta vikaa kuin se, että muilla tapahtuu ja minulla ei. Tyvenessä voisi kerätä työnsä hedelmät, jos vain osaisi pysähtyä.

Sitä paitsi jossain vaiheessa kuitenkin taas tapahtuu, niin se menee. Tulee jokin muutos, uusi ihminen, jokin keikauttaa tasapainon, ja sitten mennään taas.

En usko, että elämä on koskaan paikallaan, ei edes silloin, kun se tuntuu pysähtyneen. Jotain muuttuu aina, joskus se vain myllertää hiljaa kulisseissa tai ihmisen sisällä, eikä sitä huomaa, ei siinä kohtaa. Usein ulkoiset asiat nimittäin muuttuvat, kun sisimmässä muuttuu jokin. Tyven voi kutsua myös kasvamaan, kohtaamaan omat pelot, toiveet, vahvuudet, heikkoudet ja aikansa eläneet ajatusmallit, päästämään irti vanhasta, jotta olisi valmis uuteen.

Tuntuu, että omalla kohdallani maailma yrittää opettaa kahta asiaa: luottamaan omaan arvooni ja välittämään vähemmän muiden mielipiteistä sekä pitämään enemmän hauskaa. Yritän opetella.

Jokaisella meistä on oma elämänpolku ja omat asiat opittavana täällä, jokaisen elämä kulkee omalla ajallaan ja radallaan. Vertailu muihin on turhaa, muiden polku ei ole sinun polkusi, eikä toisen polku ole toista parempi.

Ja ehkä juuri nyt perhonen räpyttää siipiään jossain kaukana, ja se mullistaa lopulta sinun elämäsi, et vain tiedä sitä vielä. Siihen asti kannattaa nauttia juuri siitä, missä on nyt, oli se sitten pyörremyrsky tai tyyni lampi, ja muistaa, että kaikki on hyvin ja kaikki tulee olemaan hyvin.

Sitaatti: Spirit Daughter

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *