Kutomiskerho

kutomiskerho.jpg

Viime viikonloppuna meillä oli kutomiskerho kahden vanhan ystäväni kanssa, tänään istuimme Paperikaupan Jennin kanssa Johan & Nyströmin yläkerran nahkasohvilla, joimme soijalattea ja jasmiiniteetä, söimme sitruunaraakakakkua ja tietenkin neuloimme. Jennillä on tekeillä Pilvenreunalla-villatakki, minulla se Kalastajan vaimon Puno – joka on muuten nyt liivi.

Minusta on vallan ihanaa, että niin moni ystäväni jakaa neulomisharrastukseni. Mietin, että ehkä se kertoo jotain ajastamme. Kaikkea on tarjolla niin paljon ja niin halvalla, että tavara on menettänyt arvonsa. Kun tekee itse, ymmärtää, mitä esimerkiksi villatakin neulomiseen oikeasti tarvitaan, miten paljon se vie aikaa ja kuinka paljon kunnon vaate kustantaa. The Villatakista ei ole tulossa erityisen edullinen: pelkät langat maksoivat 80 euroa, ja jos päälle laskettaisiin työtuntini käypään hintaan, olisi loppusumma melkoinen. Se saa vähän ajattelemaan.

Kivaa iltaa kaverit!

Kommentit (6)
 1. Kuinka monta kerää ostit sitä Punoa 🙂 ? Lueskelin Kalastajan vaimon blogista, että hänellä ilmeisesti villatakkiin meni 6 kerää, ja olenkin miettinyt, että uskaltaisiko suoraan ostaa tuon määrän, vai pitäisikö ostaa esim. yksi varakerä lisää…

  1. Moikka! Ostin ensin 6 kerää, mutta jouduin tilaamaan kaksi lisää. Mulla meni aluksi kyllä vähän lankaa hukkaan, kun jouduin purkamaan pariin otteeseen. Se ei silti ihan selitä tätä.

   Langan menekki riippuu tietenkin myös sun pituudesta, itse olen 171 cm, ja nyt jos aloittaisin, tilaisin varmaan 7 kerää. En usko, että tuo 6 riittää millään. Mulla on kulunut ne nyt jo ja hihat ja taskut tekemättä.:)

   Hauskaa, jos aloitat projektin! Tuun sitten seurailemaan!

 2. Sini ~ jotain sinistä
  10.2.2014, 08:25

  Kuvista välittyy hyvä meininki ja ihana tunnelma! Yhdessä tekeminen on kivaa 🙂 ja olet ollut ihan tavattoman ahkera, jos kerran villatakkisi on jo liivi! Hui! Ootko tehnyt tiukkoja deadlineja? 😉 Mä en ole neulonut nyt yhtään. On ollut niin paljon muuta (mukavaa) ja nyt ihan olen kaivannut vain olemista sen kaiken paljon mukavan päälle.

  Ostin muuten eilen kirpparilta 15 eurolla pitkävartiset uudet kirjoneulesukat. Ei siis senkään takia kiirettä neuloa omia valmiiksi… Tuleekohan sillä edes langat kuitattua? Kyselin myyjältä, milloin on seuraavan kerran myymässä ja taidan hakea muutaman parin lisää. Arvostan käsitöitä paljon. Hyvät langat maksavat paljon. Toivottavasti laatu on myös hyvää ja the villatakkisi pysyy käyttökelpoisena vuosikausia!

  Ihania neulontahetkiä!

  1. Meillä olikin huippuhyvä kutomispäivä. Saatiin molemmat paljon aikaankin, vaikka syötiin samalla kakkuakin.;)

   Puno tehdään kasin puikoilla ja se kyllä todella valmistuu aika vauhdikkaasti. Mikä on hyvä, koska mua ei ole siunattu erityisen kärsivällisellä luonteella. Ja deadlineista luovuin jo ihan kokonaan, se vaan pitenee kuin itsestään.;)

   Mäkin toivon, että Puno on laadukasta, ainakin se on kallista.:D

   Mä odotan, että näen ne sun sukat! Kyllä ne varmasti vielä valmistuu!

   Ihanaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *