Kuu syksyn ja talven välissä

Lokakuu kääntyi marraskuuksi, puut tiputtivat kultaiset lehtensä, pimeys kääri maiseman viittaansa. Nyt ei ole lempivuodenaikani.

Silti marraskuukin on kaunis. Siinä on hillittyä surumielistä kauneutta, joka ei ole itsestään selvää kuten kevään ja kesän elämänilo tai alkusyksyn väriräjähdys. Puut kurottelevat alastomina kohti taivasta, sumu loihtii peltojen ylle taianomaisen, oudon tunnelman, kätkee horisontin katseilta, saa arvuuttelemaan edessä olevaa. Aurinko lomailee, käy välillä vieraisilla talveen valmistautuvan maan yllä, paistaa silloin kalpeana, jo voimansa menettäneenä.

Syksy on lähdössä, talvi tulossa. Monissa taloissa tuikkivat jo ulkovalot, niin meilläkin. Ne toivottavat tervetulleeksi kotiin, valaisevat pimeän illan kutsuvina.

Pari postausta sitten kommenttiboksissa pohdittiin pimeyttä, sitä, miten hämäräkin voi opettaa. Itse haluan aina tähän aikaan käpertyä itseeni, lukea viisaita kirjoja, rauhoittaa aina niin levottoman mieleni, hiljentyä vähän. Nyt on elämäntaito-oppaiden, villasukkien ja hengittämisen hetki.

Pimeässä näkee tähtitaivaan, jopa täällä kaupungissa. Eikä ilman pimeyttä osaisi arvostaa valoa.

Suloista viikkoa!

 

Kommentit

annam_
anna k.

Elämäntaito-oppaat, villasukat ja hengittäminen= kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :)

Anna Vihervaarasta

Ehdottomasti, ei tästä kuusta muuten selviä.;)

Thilda (Ei varmistettu) http://thildan.blogspot.fi/

Wouh, onpas kiinnostava blogilöytö! Jo pelkästään blogin nimi herätti suuren kiinnostuksen... :) Viisaita sanoja monessa kohdassa. "Villasukkien ja hengittämisen hetki" on kauniisti sanottu; juuri siltä nyt tuntuu. Elokuvien, teekupin ja kirjojen kuukausi, sekä myös joulun hauduttelua takaraivossa hiljalleen. Tätä alan seurata! :)

Anna Vihervaarasta

Hei Thilda, kiva kun löysit tänne! Tulen pian vastavierailulle.:)

Nyt on ehdottomasti myös leffailtojen kuukausi, jolloin voi käpertyä sohvalle torkkupeiton alle ja nauttia siitä, että kotona on tunnelmallista ja lämpöistä. Joulufiilistely on ihanaa, mutta tarvitsen sitä varten pakkasta ja mielellään myös lunta. Jotenkin tunnelma on tässä lämpimässä tihkusateessa ihan väärä, tulisi jo talvi.:)

Mukavaa päivää!

Thilda (Ei varmistettu) http://thildan.blogspot.fi/

Täysin samaa mieltä; Jouluun tarvitaan lunta ja pakkasta! Tulisi jo!! :)

Anna Vihervaarasta

Ihana idea! Asioita voi ajatella niin monelta kantilta. Eli ei muuta kuin punaista huulipunaa peliin, ja heti tuntuu vähän vähemmän harmaalta.:)

Kivaa päivää!

Aisha J
Aisha

Ihana:)

Anna Vihervaarasta

Kiitos Aisha!:)

Ihanaa päivää!

NJ (Ei varmistettu) http://entajosalkaisit.blogspot.com/

Ihanan positiivinen ote, ei niin positiiviseen marraskuuhun! Blogissani on sinulle haaste!

Anna Vihervaarasta

Kiitos NJ!:) Tämä on ehkä vähän väkisin väännettyä positiivisuutta, mutta mietin viikonloppuna ulkona kuvatessani sitä, miten nämä marraskuun harmaalla murretut sävyt ovat tavallaan tosi kauniita. Ja kohta tulee joulukuu ja fiilistely saa alkaa.;)

Kiitos haasteesta, tulen pian nappaamaan sen mukaani.:)

Suloista päivää!

nansk

Kauniita kuvia (: marraskuussa on jotain tosi suomalaista. Sellaista vähän masentuneen surumielistä, mutta päättäväistä.

Anna Vihervaarasta

Kiitos!:) Ja hei, niin totta! Hienosti tiivistetty.

Itse hyvin päättäväisesti odotan pakkasta ja lunta...ja sitä joulufiilistelyä.;)

 

jotainsinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Heippa! Ihanan viisaita sanoja :) Marraskuu tuntuu aika hyvältä tällä hetkellä. Jotenkin levolliselta ja saa vain olla ja nimenomaan juuri lukea elämäntaito-oppaita ja muuta hyvinvointikirjallisuutta. Olen jo tähän marraskuun viidenteen päivään mennessä ehtinyt nauttia ja inspiroitua paljon :D

Voi mukavasti nautiskellen ja inspiroituen!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Sini!:)

Jännä, miten tähän aikaan vuodesta tuleekin juuri tarve inspiroitua, viime vuonna oli ihan samanlainen olo marraskuussa. Tämä on vähän omituinen välikuu, ehkä se johtuu siitä. Hetki ennen kaikkea joulutohinaa ja talvea, muttei kuitenkaan enää varsinaisesti syksyä. Hmm.

Ihanaa päivää sulle, nautitaan ja voidaan hyvin!

suveliina (Ei varmistettu) http://fallenforanoldchair.blogspot.fi/

Ihanaa positiivisuutta tähän marraskuiseen päivään =) Itse taidan olla liian harmaalla mielellä ja vain yksi päämäärä edessä, se gradu. En kerkeä lukemaan mitään muuta, ompeluksetkin ovat tauolla ja tuntuu todella ettei ole aikaa edes pysähtyä ja hengittää. Mutta ei auta, nyt on vain puskettava läpi tämän harmaan marraskuun ja kirjoittaa. Haluan sen valmiiksi, pois tuolta takaraivosta kaivelemasta ja painamasta selkää kyttyrään. Huh huh, onneksi kerkeen edes hetkeksi ihailemaan sinun kuviasi ja lukemaan kuulumisia. Nautin sitten joulukuusta täysin rinnoin kun iso urakka on saatu päätökseen. Ihanaa viikkoa!

Anna Vihervaarasta

Hih, kiitos! Just syysmyrskystä palattuani ja kahdeksan kuratassua pyyhittyäni on kyllä ihanaa olla täällä kotona, sisällä lämpimässä teekuppi kädessä. Positiivisuus alkoi tuolla ulkona olla vähän kortilla.;)

Voimia gradun kirjoittamiseen! Se on ihanaa sitten kun se on valmis ja poissa mielestä! Eikä nyt marraskuussa oikeasti ole mitään kauhean kivaa tekemistä, ensi kuussa sitten joulufiilistelyjä.:)

Suloista viikkoa!

 

MarjaanaAlanko (Ei varmistettu) http://addmorecolour.blogspot.de/

Ehkä hetken on hyvä olla pimeä, että osaa sitten hetken päästä nauttia jouluvalojen tuikkeesta ;). Marraskuu menee mulla vähän joulua ja saksan joulumarkkinoita odotellessa. Just semmosena välikuuna. Mutta ehkä sitä voisi odotellessa lukaista pari self-helppiä ;) Itseasiassa, kindlessä odottelisi The happiness project. Mukavaa marraskuu-myysailua :)!

Marjaana

Anna Vihervaarasta

The Happines Project on munkin lukulistallani, kerrothan sitten mitä pidit, kun saat sen luettua?:)

Täällä Suomessa paistaa tänään se marraskuun kalpea, kaunis aurinko, joka ei niin usein näyttädy, mutta on sitäkin ihanampi vieras. Joulumarkkinoille olisi ihana osallistua, en ole koskaan ollut Keski-Euroopassa joulunaikaan, mutta mieli tekisi.:)

Suloista päivää!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.