Kuu syksyn ja talven välissä

2013-11-04_0.jpg

Lokakuu kääntyi marraskuuksi, puut tiputtivat kultaiset lehtensä, pimeys kääri maiseman viittaansa. Nyt ei ole lempivuodenaikani.

Silti marraskuukin on kaunis. Siinä on hillittyä surumielistä kauneutta, joka ei ole itsestään selvää kuten kevään ja kesän elämänilo tai alkusyksyn väriräjähdys. Puut kurottelevat alastomina kohti taivasta, sumu loihtii peltojen ylle taianomaisen, oudon tunnelman, kätkee horisontin katseilta, saa arvuuttelemaan edessä olevaa. Aurinko lomailee, käy välillä vieraisilla talveen valmistautuvan maan yllä, paistaa silloin kalpeana, jo voimansa menettäneenä.

Syksy on lähdössä, talvi tulossa. Monissa taloissa tuikkivat jo ulkovalot, niin meilläkin. Ne toivottavat tervetulleeksi kotiin, valaisevat pimeän illan kutsuvina.

Pari postausta sitten kommenttiboksissa pohdittiin pimeyttä, sitä, miten hämäräkin voi opettaa. Itse haluan aina tähän aikaan käpertyä itseeni, lukea viisaita kirjoja, rauhoittaa aina niin levottoman mieleni, hiljentyä vähän. Nyt on elämäntaito-oppaiden, villasukkien ja hengittämisen hetki.

Pimeässä näkee tähtitaivaan, jopa täällä kaupungissa. Eikä ilman pimeyttä osaisi arvostaa valoa.

Suloista viikkoa!

 

Kommentit (17)
 1. MarjaanaAlanko
  6.11.2013, 22:00

  Ehkä hetken on hyvä olla pimeä, että osaa sitten hetken päästä nauttia jouluvalojen tuikkeesta ;). Marraskuu menee mulla vähän joulua ja saksan joulumarkkinoita odotellessa. Just semmosena välikuuna. Mutta ehkä sitä voisi odotellessa lukaista pari self-helppiä 😉 Itseasiassa, kindlessä odottelisi The happiness project. Mukavaa marraskuu-myysailua :)!

  Marjaana

  1. The Happines Project on munkin lukulistallani, kerrothan sitten mitä pidit, kun saat sen luettua?:)

   Täällä Suomessa paistaa tänään se marraskuun kalpea, kaunis aurinko, joka ei niin usein näyttädy, mutta on sitäkin ihanampi vieras. Joulumarkkinoille olisi ihana osallistua, en ole koskaan ollut Keski-Euroopassa joulunaikaan, mutta mieli tekisi.:)

   Suloista päivää!

 2. Ihanaa positiivisuutta tähän marraskuiseen päivään =) Itse taidan olla liian harmaalla mielellä ja vain yksi päämäärä edessä, se gradu. En kerkeä lukemaan mitään muuta, ompeluksetkin ovat tauolla ja tuntuu todella ettei ole aikaa edes pysähtyä ja hengittää. Mutta ei auta, nyt on vain puskettava läpi tämän harmaan marraskuun ja kirjoittaa. Haluan sen valmiiksi, pois tuolta takaraivosta kaivelemasta ja painamasta selkää kyttyrään. Huh huh, onneksi kerkeen edes hetkeksi ihailemaan sinun kuviasi ja lukemaan kuulumisia. Nautin sitten joulukuusta täysin rinnoin kun iso urakka on saatu päätökseen. Ihanaa viikkoa!

  1. Hih, kiitos! Just syysmyrskystä palattuani ja kahdeksan kuratassua pyyhittyäni on kyllä ihanaa olla täällä kotona, sisällä lämpimässä teekuppi kädessä. Positiivisuus alkoi tuolla ulkona olla vähän kortilla.;)

   Voimia gradun kirjoittamiseen! Se on ihanaa sitten kun se on valmis ja poissa mielestä! Eikä nyt marraskuussa oikeasti ole mitään kauhean kivaa tekemistä, ensi kuussa sitten joulufiilistelyjä.:)

   Suloista viikkoa!

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *