Kuunvaloa ja metsäkauriita

Edellisestä kollaasista on jo aikaa. Sen jälkeen tuli lumi, tuli aurinko, tuli pakkanen. Ihania tyyppejä, kaikki kolme.

Olen vetänyt pipon syvälle päähän, hupun sen päälle, nostanut hartiat korviin ja antanut viiman puhkua voimaansa. Kävelin metsässä sinisen hetken aikaan, toisessa auringon värjätessä puut violetilla. Kirkkaina iltoina vain kuu luo lumelle haaleita varjojaan. Eräänä iltana kävelimme pimeässä, ja äkkiä maisema valaistui. Ihan kuin joku olisi sytyttänyt lampun. Tiedättekö, mistä oli kyse? Minä en tiennyt ennen kuin aloin kävellä pimeän aikaan lumisissa metsissä.

Vaikka lumi loi maailmasta taas omanlaisensa, kauniin ja armottoman, olen ollut vähän surullinen.

Näin kolme metsäkaurista, ne loikkivat siroilla koivillaan hakkuuaukean poikki paikalla, jossa vielä hetki sitten kasvoi kaunis, vanha satumetsä. Keväällä siellä kukki sadoittain valkovuokkoja ja pikkuisia vanamoita, ikivanhoja puita pitkin kiipeili sammalta ja köynnöksiä. Nyt metsää ei enää ole ja minua surettaa. Ne puut myytiin jollekin metsäyhtiölle, tilalla on vain muisto ja vaaleita, vastasahattuja kantoja kuin arpia kauniissa maisemassa.

En halua asua siinä kivikylässä, mikä Helsingistä on tulossa. Huomaan kaipaavani koko ajan enemmän maalle, jonnekin, missä olisi vielä laajoja peltoja ja metsiä, missä ei rakennettaisi kerrostaloa toisensa viereen, halkaistaisi maisemaa yhä uusilla teillä. Kaipaan tilaa, happea, vähemmän ihmisiä, enemmän luontoa.

Se vanha puutalo olisi myös plussaa. Vaikka tiedän, ettei se ole juuri nyt ajankohtaista, minusta tuntuu koko ajan enemmän, että ehkä se silti joskus on. Eksyin ihanille sivuille, Aamu omenatarhassa -blogiin, ja haaveilen taas vähän lisää.

Suloista iltaa, muruset! Kävelkää kuunvalossa, hengittäkää pakkasilmaa ja voikaa hyvin!

 

Kommentit

annam_
anna k.

Muakin aina surettaa nähdä, jos metsä onkin yhtäkkiä poissa. Aina käy mielessä, että olinkohan taas liian tunteikas, mutten voi ajatuksilleni mitään jos jokin erityinen metsä tai puu on kaadettu. Ymmärrän siis tunteesi<3

Anna Vihervaarasta

Musta välillä saakin olla tunteikas. Ja sieltä meidän metsästä on kaadettu juuri se vanhin ja kaunein osa. En tykkää sitten yhtään.

Aurinkoa päivään kaikesta huolimatta! <3

Lehdotar

Surullista että metsäkauriilta on viety koti. Niin kaunis ja mystinen eläin, onneksi ne on luotuja kulkemaan joten varmasti löytävät uuden satumetsän, mutta on se harmillista.. kyllä ihminenkin kaipaa luontoa ympärilleen.

Anna Vihervaarasta

Niin on, mutta hyvä, että tuntuvat sopeutuvan. Aikamoisia city-kauriitahan nuo ovatkin.:) Meidän lenkkireitti sen sijaan on ihan pilalla.:/

Lumista viikonloppua, täällä pyryttää nyt ihanasti!

jotainsinistä (Ei varmistettu) http://jotainsinista.blogspot.fi

Nyt on ollut niin kauniita talvipäiviä. Eilen tulin auringon laskiessa kotiin. Taivas oli värjäytynyt vaaleanpunaiseksi ja lumisade peitti aurinkoa harsomaisesti. Kävelin vauhdilla rannalle ihastelemaan taivasta ja luontoa. Nautin hetkestä tosi paljon. Olisi ihanaa, kun luontoa voisi olla vielä enemmän ympärillä. Ja niitä vanhoja metsikköjä...

Kauniita talvipäiviä!

Anna Vihervaarasta

Kaunista ja kylmää.<3 Tosin nyt pyryttää, hauskaa, tykkään myös lumimyrskyistä.

Musta olisi ihanaa asua vielä lähempänä luontoa, tai ehkä pikemminkin kauempana kaupungista. En ihan näe, miten tämä toteutuisi, mutta ehkä jonain päivänä.

Kivaa viikonloppua!

suveliina (Ei varmistettu) http://fallenforanoldchair.blogspot.fi/

Ihana kuvakollaasi. Aurinko on tosiaan hellinyt meitä valollaan ja pakkaspäivät ovat olleet todella kauniita. Meillä on metsä aivan kotiovella. Kaupungissa kun asumme, ei kauriita ole näkynyt, mutta kettupariskunta on leiriytynyt talomme takana olevaan metsään. Niitä on hauska bongata ikkunasta. Ihmeen rohkeita otuksia ovat. On hauska huomata kuinka paljon elämää metsiköstä siirtyy pihamaalle. Kaikenlaista jalanjälkeä löytyy pihalta, vaikka itse kuvittelisi sen olevan koskematon.

Oikein ihana tulevaa viikonloppua sinulle!

Anna Vihervaarasta

Kiitos Suveliina!:)

Ihanaa, jos teillä on metsä heti talon takana! Ketut ovat mahtavia otuksia, niitä vain aika harvoin onnistuu näkemään. Mustakin on hauskaa, kun lumella näkee nyt niin paljon erilaisia tassunjälkiä.:)

Ihanaa viikonloppua!

 

Elina/chocochili.net (Ei varmistettu) http://chocochili.net/

Minäkin kaipaan kaupungissa asuessani luontoa. Kaikkein eniten sitä, että joskus olisi hiljaista ilman liikenteen melua, mutta tietenkin myös metsän tuoksua, rauhoittavaa vihreyttä ja mahdollisuutta marjastaa ja sienestää ilman matkustamista metsään.

Koska olen maalta kotoisin, minulla ei toisaalta ole kovin romantisoitu kuva maaseudulla ja omakotitalossa asumisesta. Olen asunut kaupungissa jo kohta kymmenen vuotta, mutta muistan omakotitaloasumisen edelleen lähinnä työleirinä. Kerrostalossa on aika ihanaa, että huoltomies auraa pihan ja korjaa rikkoutuneet asiat. Eikä tarvitse työpäivän päätteeksi hakata halkoja pilkkopimeässä. Kaupungissa asuessani nautin myös siitä, että voin kulkea pyörällä joka paikkaan, enkä tarvitse autoa.

Anna Vihervaarasta

Meilläkin humisee liikenne ihan liikaa. Itse kaipaan ehkä eniten sitä, että voisin kävellä metsässä pitkälle törmäämättä heti joko johonkin tiehen, taloihin tai muihin ihmisiin. Ehkä mussa asuu pieni erakko.;)

Ja mullahan on paljasjalkaisena pääkaupunkiseutulaisena varmasti superromantisoitu kuva maalla asumisesta. Näen vain silmissäni sen ihanan vanhan puutalon ja omenapuut sen ympärillä, lumitöille tai nurmikon leikkaamiselle en ole uhrannut ajatustakaan - halot ei oo käynyt edes mielessä.:D

Ihanaa lauantaita!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.