Lempiasioita

 

Joskus sitä kohtaa asioita, joista tietää heti, että ne ovat oikeita. Ihmisiä, työpaikkoja, ajatuksia...mekkoja. Ehkä jotkin jutut vain sopivat meille paremmin, toiset huonommin. 

Mistä se johtuu, on kyllä melkoinen mysteeri.

Mutta väitän, että sitä tunnetta kannattaa seurata.

 

 

Tiedätte varmaan ne vaatekappaleet, jotka näyttävät täydellisiltä henkarissa ja jonkun toisen päällä, mutta jotka ovat silti jollain tavalla vääriä. Ne ostaa hetken huumassa, niiden merkkiin ihastuu, ne ovat alessa ja vääränkokoisia, mutta mitä siitä että ne eivät ihan istu, ovathan ne laadukkaita.

Kai ne ostaessaan yrittää samalla ostaa jotain muuta, ajattelee ehkä, että ne tekevät elämästä paremman, minusta paremman.

Kotona niitä hypistelee, pukee päälleen ja katselee peilistä.

Yrittää hirveästi tykätä. 

Nyt seuraa tunnustus: pahimmat virheostokseni ovat olleet kalliita ja laadukkaita merkkivaatteita. Jep, juuri niitä, joiden varaan vaatekaappi pitäisi perustaa.

Mutta jos jostain ei tykkää, ei auta, että se jokin on kallis ja laadukas ja hyvännäköinen ja sopisi suunnitelmiin ja elämään.

Jos ei vain tykkää. 

 

 

Ja sitten tulee se mintunvihreä halpismekko, joka ei mitenkään kuulunut suunnitelmaan. Ja sitä mekkoa sitten pitää vuodesta toiseen, ja siinä on aina hyvä.

On tämä elämä outoa.

Joten ei ehkä kannattaisi liikaa yrittää.

Eikä ainakaan väkisin tykätä. 

(Pätee muuhunkin kuin mekkoihin.)

 

Kuvat Hannele Salmi, mekko H&M, farkkutakki ikivanha jostain, rannekoru Sidai Designs.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.